Bittere pil voor ADO in laatste seconde

18 maart 2022 5 reacties

ADO Den Haag is in de allerlaatste seconde de overwinning misgelopen tegen FC Volendam.

De ploeg van Giovanni Franken had recht op meer tegen de Noord-Hollanders, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Na een weifelende eerste helft werd het na rust pas echt leuk in het sfeervolle Cars Jeans Stadion. ADO werd heer en meester op het veld en begon kans na kans te creëren.

Sem Steijn, Thomas Verheydt (lat) en Amar Catic waren dichtbij een doelpunt. Ook Benjamin Reemst deed met een afstandsschot een goede poging.

Het Haagse overwicht werd in de 80e minuut beloond met een doelpunt van Samy Bourard. De middenvelder scoorde op aangeven van Catic en na een overstapje van Steijn.

ADO ging op zoek naar de 2-0, maar het lukte de groengelen niet om de wedstrijd te beslissen. Vooral Verheydt had zijn vizier niet op scherp toen hij in blessuretijd op de paal kopte en ook in de rebound niet wist te scoren.

Even daarvoor was scheidsrechter Manschot Volendam wel al te hulp geschoten door er maar liefst vijf minuten extra tijd bij op te tellen. In de allerlaatste minuut kreeg ADO daarvoor de rekening gepresenteerd toen Volendam uit het niets wist te scoren. Na dat doelpunt werd de wedstrijd direct door de arbiter beëindigd.