Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Bolt maakt zich niet populair: 'In Noord-Korea hoor je meer'


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

11 mei 2023 1 reactie

ADO Den Haag staat na een bizarre plottwist rond de nieuwe algemeen directeur in brand.

 

Het gebrek aan communicatie tussen de Haagse club en Bolt leidde ertoe dat ADO een modderfiguur sloeg en de kritiek op de eigenaar nog verder is toegenomen, zo schrijft het AD.

 

‘GTST Den Haag’. De bekende voetbaltwitteraar Joop Buyt beschreef treffend hoe het er op dit moment in Den Haag voor staat. Bij ADO voltrekt zich deze dagen - en eigenlijk al maanden - een soap. En woensdag werd een aflevering vertoond die zelfs in het belabberde en onrustige ADO-seizoen, waarin de incidenten zich in rap tempo opvolgden, nog ongezien was.

 

Er was een bijzondere plottwist, één waarvan je je afvraagt hoe die bij een professionele voetbalclub mogelijk is. Bij ADO was men ervan overtuigd dat Marcus Keane de nieuwe algemeen directeur van de club zou worden. In Den Haag ging men ervan uit de Nederlandse Amerikaan snel te begroeten als opvolger van Edwin Reijntjes, die binnen afzienbare tijd bij ADO vertrekt. Het lekte uiteindelijk ook uit. Klein probleem: Bolt voer op de achtergrond een andere koers.

 

Bij de Haagse club kreeg men woensdagavond de boodschap dat het nieuws over Keane toch niet klopte. En dat men bij Bolt niet met de door Reijntjes naar voren geschoven kandidaat, maar met iemand anders bezig is. Wie dat is, is nog altijd niet duidelijk. De naam van Natascha van Grinsven, de commercieel directeur van Telstar, valt in Den Haag inmiddels nadrukkelijk. Wordt zij de nieuwe ADO-directeur, dan was Bolt dus al ‘ver’ met haar en niet met Keane.

 

Alleen hoorde dus niemand binnen de Haagse club dat, zelfs directeur Reijntjes niet. Dick Advocaat werd op de persconferentie met de gang van zaken geconfronteerd en zei weinig te begrijpen van de handelswijze van Bolt. Net zoals hij maandag na het duel met Jong Ajax al vertelde. ,,Alles bij ADO duurt te lang. Ik hoop dat ze nu wat meer openheid gaan geven. Er zijn nu vier weken voorbij gegaan waarin we niks gehoord hebben. Dat is zonde”, zei hij toen.

 

De gedachte van Bolt is enerzijds wel te begrijpen. Dat wil eventueel nieuws pas na 19 mei bekendmaken en heeft er geen baat bij dat eerder te doen, hoe hard men er in Den Haag ook om schreeuwt. Anderzijds is het volgens mensen binnen en buiten de club een voorbeeld van het gebrek aan communicatie wat men, van Advocaat tot supporters, Bolt steeds meer begint te verwijten.

 

De ADO-eigenaar lijkt daarmee in Den Haag snel krediet te verliezen. ,,Zelfs in Noord-Korea komt meer naar buiten”, zegt Jacco van Leeuwen, voormalig voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf. ,,De onzichtbaarheid is wat supporters dwars zit. Zelfs burgemeester Jan van Zanen kent de visie van ADO niet. Zeg gewoon wat het plan is. Supporters willen perspectief. Ons angstbeeld is om weer elf jaar in de eerste divisie te spelen. Ik hoop dat we snel iets horen van Bolt.”

 

Wat de supporters niet zullen gaan horen, is dat Mark Ruijl de nieuwe technisch directeur wordt. De Feyenoord-hoofdscout was topkandidaat om bij ADO die functie te gaan bekleden, maar bedankte. Volgens ingewijden wilde hij na weken van gesprekken duidelijkheid maar kon Bolt hem die niet geven. Daardoor moet de Haagse club op zoek naar een andere technische man, terwijl de voorbereiding op het nieuwe seizoen over zes weken begint.

 

Makkelijk is om door deze soap alle pijlen op Bolt te richten. Op het veld en bij de Haagse club zelf is er dit seizoen gefaald. Alleen roert de ADO-eigenaar zich dusdanig weinig, dat men bij de club in het duister tast. Dat leidt er nu toe dat ADO voor het oog van heel Nederland voor schut staat. Iets wat de populariteit van Bolt in Den Haag, waar het cynisme over de eigenaar hoogtij viert, niet bepaald zal vergroten.

 

bron: AD/Stan Wagtman

Reacties

Edwin Post

Volgens mij maakt de media hier een soapserie van. Hun bronnen kloppen vaak niet en er is ook niks veranderd wat Bolt betreft. Zij hebben aangegeven na de laatste wedstrijd maken ze alles bekend dus als de media dan allerlei namen gaat roepen dan zijn zij ook degene die er een zooitje van maken en constant de supporters zitten op te naaien en verkeerde informatie toespelen.
Donderdag 11 mei 2023 om 20:21 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
2-3
10 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo De Graafschap Logo ADO Den Haag
14 mei 2024 om 21:00 uur
De Vijverberg, Doetinchem

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26