Breinburg: Advocaat wil Haagse mentaliteit zien

11 december 2022 5 reacties

Qua uitslag geen Dick Advocaat-effect. Maar in de eerste helft was er wel nieuw elan en kwam ADO goed voor de dag.

,,We speelden toen vanuit de organisatie, hielden het goed compact en in de omschakeling werden we enkele keren gevaarlijk'', blikt Gregor Breinburg terug bij ESPN. ,,Jammer dat we onszelf niet beloonden met al die kansen.''

Toen was daar in de 38e minuut de handsbal van Hugo Wentges, waaruit de gelijkmaker viel. En in de tweede helft twee strafschoppen waarvan één onterecht en een rode kaart voor Daryl Werker (zie video onder).

Breinburg: ,,Er zijn zoveel dingen gebeurd. Het was een wazige wedstrijd. We begonnen de tweede helft niet goed en zij beter. Na die rode kaart probeerden we de schade te beperken.''

Toch ziet de middenvelder dat er wat is veranderd met de komst vsn Dick Advocaat. ,,De trainer is heel direct en duidelijk. Hij wil de Haagse mentaliteit. We weten wat hij eist en hij is eerlijk. De eerste helft biedt houvst. We creëren wel vijf zes kansen. Als je daaruit drie keer scoort, wordt het een hele andere wedstrijd. Behalve de 1-1 gaven we niet veel weg. Maar de tweede helft was niet goed.''