Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Broers Mulder: we accepteren dat niet van elkaar


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

4 november 2021 2 reacties

De broers Mulder waren beiden basisspeler, maar hun verhalen na wedstrijd tegen De Graafschap liepen nogal uiteen.

 

Waar Michael (20) één van de betere spelers van ADO was en zich na een flinke botsing onverzettelijk toonde en met zijn hoofd in het verband verder speelde, veroorzaakte Jonathan (19) de penalty waaruit het winnende doelpunt viel, zo schrijft het AD.

 

Daar trok de jongste van de twee het boetekleed voor aan. Ook al vond Ruud Brood het absoluut geen strafschop, de linksback baalde ervan dat hij zichzelf in die situatie had gebracht.

 

Met een grote pleister op zijn hoofd stond Michael na afloop zijn verhaal  te vertellen. Verderop keek zijn broertje Jonathan toe. Hij had zijn verhaal even daarvoor al gedaan en bleef vervolgens hangen toen Michael aan de beurt was.

 

,,Jonathan was er wel echt kapot van en voelde zich schuldig”, zei Michael. ,,Maar ik vond dat hij goed speelde, buiten wat er op dat moment gebeurde. Ik denk dat het ongelukkig was, maar hij was toch wel een beetje aangeslagen.”

 

Het tekende de mentaliteit van de Mulders. Over Michael wordt bij ADO vaak gezegd dat hij leergierig en zelfkritisch is. Dat hij zichzelf heel graag wil verbeteren en zich daarom ook snel ontwikkelt. ,,Maar mijn broertje is daarin nog heftiger dan ik”, gaf Michael aan.

 

Al erkende hij de verhalen over zijn instelling ook. ,,Ik krijg dit seizoen steeds meer vertrouwen van de trainer. Iedere wedstrijd gaat het iets beter, maar ik weet dat er nog meer in zit. Ik kijk altijd mijn wedstrijden terug en als er situaties zijn waarvan ik me afvraag of ik het wel goed gedaan heb, vraag ik dat aan de trainer. Ik ben inderdaad zelfkritisch.”

 

Tegelijkertijd blijft Jonathan na bijna elke training nog een tijdje voor zichzelf doorvoetballen. Hij lijkt elke seconde van de dag te willen benutten om een betere voetballer te worden. En daarvoor gebruiken de broers elkaar ook voortdurend. ,,We zijn bijna de hele dag samen”, vertelde Michael. ,,En het gaat bij ons altijd over voetbal. Nu we samen in hetzelfde team spelen, zijn we ook veel met elkaars spel bezig. Als ik een keertje slecht heb getraind, zegt Jonathan dat gelijk tegen mij. We accepteren dat niet van elkaar.”

 

De broers wonen sinds een tijdje zonder ouders samen in Almere. Tijd en ruimte om hun prestaties op het trainingsveld en in de wedstrijden met elkaar te bespreken hebben ze volop. Het zorgt ervoor dat ze meer dan ooit aan elkaar verbonden zijn. 

Lees meer over

Reacties

WestlandSupport

Die linksback is echt een drama, die andere heeft in potentie wel wat als CV. Bij hem zie je dat hij voetballend vermogen heeft van achteruit en met wat meer ervaring kan dat zeker een goede worden. Over zijn broer ben ik minder te spreken. Zie daar niks in, maar dan ook niks in waarvan je zegt oké op termijn kan jij ons versterken.
Donderdag 4 november 2021 om 18:27 uur

Twa

Toppers in spe.
Donderdag 4 november 2021 om 10:19 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
3 mei 2024 om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24