Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Brood gaat schakelen na oorwassing


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

24 november 2020 8 reacties

Met de botte bijl door zijn elftal gaan, Ruud Brood zal het na de oorwassing tegen Sparta ongetwijfeld het liefst doen.

 

Maar de realiteit is dat hij met zijn jonge ploeg voorzichtig naar een oplossing moet zoeken, schrijft het AD.

Hij was er zondagavond zelf nog relatief rustig onder. Maar in het hoofd van Ruud Brood moet het de afgelopen dagen gespookt hebben. De 6-0 nederlaag die ADO Den Haag bij zijn debuut als trainer van de club leed tegen directe concurrent Sparta was de meest pijnlijke kennismaking denkbaar tussen de oefenmeester en zijn ploeg.

 

Hij kan niet anders dan ingrijpen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen van aanstaande zaterdag. Maar hoe doe je dat als je werkt met een groep vol jonge, breekbare spelers?

 

Slotsom

Zijn slotsom typeerde zijn gevoel misschien nog wel het beste. ,,Ik denk dat er een paar op de bank zaten die denken dat ze dit beter kunnen", concludeerde Brood zondagavond droogjes. De spelers die hem het gevoel gaven dat ze hem in de steek lieten, gaan hun plaats in het elftal verliezen.

Met dat in het achterhoofd begon de jacht op de vacante posities maandagochtend meteen. De wisselspelers trainden hard, de basisspelers liepen uit. Zoals altijd op de dag na de wedstrijd. Maar in mentaal opzicht was het dit keer o zo anders.

Voor veel van de spelers die zondag in actie kwamen, is het te hopen dat ze deze week door hun trainers worden opgelapt in plaats van dat ze vervangen worden. Brood beloofde ze in ieder geval dat hij het deze week niet nog ondraaglijker zou maken dan het al is. Hij was niet van plan om zijn spelers overdreven met de neus op de feiten te drukken. ,,Een logische eerste stap na deze vernedering is dat je de wedstrijd niet gaat doodanalyseren", zei hij.

Volgens hem was de oorzaak van de blamage in Rotterdam ook eenvoudig. ,,Je hebt als team een taak, zeker in verdedigend opzicht, en daar moet je je aan houden."

Een enorm cliché, maar voor de trainer wel de beste meetlat voor het maken van zijn beslissingen, deze week. Wie probeerde ook bij een 4-0 achterstand zijn taken nog te vervullen? Die krijgt misschien nog het voordeel van de twijfel.

Maar ook als hij iedereen zorgvuldig langs die meetlat heeft gelegd, valt ingrijpen nog niet mee. Zomaar met de botte bijl door zijn elftal gaan, zal ADO ook niet helpen, merkte Brood intussen al. ,,Ik zie hier een jonge groep aan het werk vol met spelers, die het in het veld heel erg moeilijk hebben met zichzelf", analyseerde hij.

,,Door alleen maar met jezelf bezig te zijn en niet te communiceren, hebben we ons naar de slachtbank laten leiden. Maar ik kan nu niet keihard zijn richting mijn spelers, want dan wordt het nog vervelender."

 

Schakelen

Toch zal hij naar eigen zeggen gaan schakelen. Naar andere spelers, dus. Brood kan jeugdspelers als Jonathan Mulder en Jamal Amofa de kans geven. Hij kan de ervaren John Goossens opnieuw belangrijk maken. Duimen dat het herstel van de geblesseerde aanvoerder Peet Bijen spoedig verloopt. Of Kees de Boer, die zondag wegens ziekte ontbrak, prikkelen en aansporen.

In alle gevallen zijn het ingrepen die hem alles behalve garanties bieden. Maar meer dan rustig blijven en zijn grenzen aangeven, kan Brood op dit moment niet.

 

Bron: AD/Marijn Abbenhuijs

Lees meer over

Reacties

sander75

ik heb een Déjà vu
hadden we dit ook al met die pardew
die het elke wedstrijd weer anders deed
met andere namen
Dinsdag 24 november 2020 om 17:48 uur

Rikkie

Hoe krijgen ze het bij elkaar gezocht allemaal ?!. Ik had in het begin nog goede hoop..
Dinsdag 24 november 2020 om 17:45 uur

Rikkie

Ik zag gisteren toevallig Zuiverloon in de docu paradijsvoetballers .., nou daar ga je ook de oorlog mee winnen.. :gay: , net z n smetvrees..
Dinsdag 24 november 2020 om 17:42 uur

tim jonk

Er zijn wel wat ervaren spelers maar die worden niet opgesteld er wordt zelfs niet over gesproken sommige hebbe al 3 maanden geen conditie he Kishna? Lekker makkelijk geld verdienen zo.
Dinsdag 24 november 2020 om 17:11 uur

RF

De scherven liggen er genoeg..plakken is beter dan nog meer scherven te maken.
Heeft MJ nog geweldige tips het tij te keren vanuit dit team hij heeft samengesteld? Mag t hopen dat hij Ruud dé gouden tip vd eeuw geeft, ahum..
Dinsdag 24 november 2020 om 15:12 uur

Rikkie

..ik ga Brood even uit de droom helpen..: met Beijen en de Boer zal het echt niet beter gaan !! .. :gay: , dan maar eigen jeugd erin..
Dinsdag 24 november 2020 om 15:04 uur

zwarte kater

Inderdaad, het kan me geen moer schelen hoe ze winnen, als ze maar winnen!
Dinsdag 24 november 2020 om 14:42 uur

TheoAdo1955

Ik ga niet graag op de stoel van de trainers zitten maar voor dit elftal zou in deze fase Cattenacio de beste speelwijze zijn.
Goed uitgevoerd geeft dat een goede grendel (cattenacio) achterin en kunnen we snel uitbreken.
Laten we de catenaccio dans opvoeren 💪
Dinsdag 24 november 2020 om 12:47 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24