Brood: we moesten alle zeilen bijzetten

11 december 2021 3 reacties

Ruud Brood verwachtte van Jong AZ behoorlijk wat weerstand, maar ze waren taaier dan gedacht.

,,Na de 1-0 dacht ik, nu gaan we voetballen'', aldus Brood bij Omroep West. ,,Want we weten nu hoe ze staan met hun vijfmansverdediging. Maar zij voerden het beter uit en maakten goed gebruik van hun snelheid en de ruimtes die wij gaven.''

AZ kwam daardoor voor rust zelfs op voorsprong tegen het Haagse team, dat het moest stellen zonder Gregor Breinburg. De middenvelder was in de warming-up afgehaakt.

,,Na rust hebben we op het middenveld en de verdediging wat omgezet met Jamal Amofa en Hervé Matthys'', aldus Brood. Vervolgens zag hij zijn ploeg in een tijdsbestek van 7 minuten op een 3-2-voorsprong komen.

,,Geweldig, het ging rapido. Ik was blij met de doelpunten. Maar in de eindfase was het weer af en toe paniek voor de goal. Dat kwam mede doordat we het zelf niet afmaakten. We hebben kansen gehad op de 4-2, via met name Thomas Verheydt en ook Eljero Elia was dichtbij. Dan moet je killen. Op het laatst gingen we zelfs nog defensief staan met Michael en Jonathan Mulder en dan moeten we alle zeilen bijzetten.''

Over topscorer Verheydt, die een vijf decenia oud record evenaarde, zei Brood: ,,Hij had er nog wel eentje bij mogen prikken. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar ik denk dat het ermee te maken had dat we niet supergeconcentreerd waren aan de bal. Dan ga je zo'n tegenstander helpen en dan wordt het ook moeilijk voor Thomas.''

Brood was echter blij met de zesde overwinning op rij, waardoor ADO ten koste van De Graafschap weer een plek is gestegen. ,,Op naar de volgende.''