Catic voorkomt herhaling Volendam tegen Telstar

21 maart 2022 4 reacties

ADO Den Haag heeft de inhaalwedstrijd tegen Telstar met 2-1 gewonnen.

Het duel met de club uit Velsen werd maandagavond gespeeld omdat er op vrijdag 25 februari niet in het ADO-stadion kon worden gespeeld vanwege de stormschade aan het dak. ADO heeft daardoor nu twee thuiswedstrijden in vier dagen achter de kiezen.

Afgelopen vrijdag kwam Volendam op bezoek en nu was Telstar aan de beurt. Beide wedstrijden hadden meer overeenkomsten dan het feit dat beide tegenstanders uit Noord-Holland komen.

Zo was ook de eerste helft van dit duel erg matig. ADO wist nu zelfs geen enkele kans te creëren. Telstar kreeg wel een mega-mogelijkheid toen een van de Telstar-aanvallers van een meter afstand de bal op de lat wist te schieten.

Na de rust kwam ADO beter voor de dag. Dat resulteerde al snel in een penalty voor de groengele formatie nadat Thomas Verheydt in het strafschopgebied onderuit was getrokken. De spits schoot de pingel zelf binnen en scoorde daarmee zijn 22e doelpunt van dit seizoen.

Na de openingstreffer had ADO meerdere kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Zo waren Dhoraso Moreo Klas en Verheydt dichtbij een treffer.

Omdat de 2-0 niet viel, bleef Telstar in de wedstrijd. En net als afgelopen vrijdag wist de tegenstander van ADO in de slotfase te scoren. Weer was ADO niet allert in het eigen doelgebied. Allesandro Damen tikte een voorzet niet goed weg, waarna Telstar kon scoren.

Dit keer stonden er nog wel wat minuten op de klok. Dat was tijd genoeg voor Amar Catic om zijn trainer Giovanni Franken aan zijn eerste overwinning te helpen. De Nederlander met Bosnische roots wist na een korte rush de bal knap langs de keeper te schuiven.

Door deze winstpartij is ADO geklommen naar de zesde plaats. Vrijdag moet de residentieclub op bezoek bij FC Dordrecht.