Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Chinese geld kan niet wachten tot transfertijd


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

11 maart 2015 18 reacties

De uit China de beloofde miljoenen voor versterking van de club zijn zoals bekend nog niet binnen.

 

Toch is enige spoed geboden, bleek uit woorden van Maarten Fontein, op Den Haag FM. ,,Voor 7 april dient namelijk de UEFA-licentie te worden aangevraagd en voor 15 juni moet bij de KNVB de begroting voor volgend jaar zijn ingediend.'' 

 

Zolang de geldstroom er niet is en er geen duidelijkheid is, is dat zorgwekkend, liet de oud-directeur al weten. ,,Het kan niet wachten tot de komende transferperiode'', zei hij op de Haag radiozender.

 

 

Reacties

janvele

@TONH
Laat ik dat dan maar ook niet doen?!
Je schreef o.a. Ik ga niet in op je stukjes die je plaatst want dat vind ik verspilde tijd en energie.

Zaterdag 14 maart 2015 om 14:09 uur

TONH

Janvele.. zoals ik eerder zei:
Kom jij wel eens in het stadion of ben je er nog nooit geweest?
Ben je eigenlijk fan van een andere club?
Een ADOman ben je volgens mij niet en hagenees ook niet,dat lijkt mij sterk.
Ik ga niet in op je stukjes die je plaatst want dat vind ik verspilde tijd en energie.
:gay:
Vrijdag 13 maart 2015 om 12:51 uur

Peter de Wit

@Wes
Op persoonlijke titel vind ik dat ADO er op dit moment slecht voorstaat. Zowel sportief als organisatorisch. Met uitzondering van de jaren die ik in het buitenland verbleef, kom ik al 55 jaar bij ADO, bezoek sinds 10 jaar weer alle thuiswedstrijden en heb nu tijd om af en toe hier op dit forum een kijkje te nemen, omdat ik onlangs gestopt ben met mijn bedrijfje. Dat ik schrijf zoals ik schrijf, namelijk in goed Nederlands en zonder personen aan te vallen, uit te sluiten of te beschadigen, valt mij niet te verwijten. Dat is het resultaat van opvoeding en opleiding. Ik ga me op dat vlak niet aanpassen.

ADO gaat mij aan het hart. Zeer aan het hart. En ik heb geen goed gevoel bij het proces rondom de overname zoals dat zich tot nu toe ontwikkelt. Ik vraag me allerlei zaken af en daar heb ik het recht toe. Iedereen die hier op dit forum komt, heeft daar het recht toe, zeker als je dat op een fatsoenlijke manier doet.
Ik heb de wijsheid niet in pacht, ik probeer dan ook stelligheden te vermijden. Wat ik niet zal vermijden is vragen stellen. En dat zouden er m.i. meer moeten doen.
Quo Vadis ADO?
Vrijdag 13 maart 2015 om 12:44 uur

KaleHans

Je hebt warempel gelijk Wes...... Wang beloofde de club over te nemen, heeft hij gedaan. Wang beloofde versterkingen, heeft hij gedaan. Wang heeft daarnaast nog meer dingen beloofd die hij nog helemaal niet waar kan maken/heeft gemaakt omdat de tijd daartoe nog niet rijp is. Investeringen in de selectie voor volgend seizoen daar is nog tijd voor, de termijn voor het indienen van de begroting voor volgend seizoen is nog niet verlopen.....
Kwestie van afwachten dus........maar ja sommige mensen hebben nou eenmaal geen geduld en denken dat Rome en Aken op 1dag gebouwd zijn (of zoiets)
Donderdag 12 maart 2015 om 22:09 uur

KaleHans

Wat lees ik nou? De club is in grote nood??? Ehhhh kunnen er geen salarissen uitbetaald worden? Is er geen geld in kas? Loopt er geen kapitaal op het veld? Lopen sponsoren weg? Kan de huur niet meer betaald worden? Ligt er nog een achterstallige rekening van de elektriciteit? Had de begroting al ingrediënt moeten worden? Gaan onze versterkingen alweer weg omdat ze niet betaald worden? Heeft de KNVB onze club in de categorie 1 geplaatst?...... volgens mij moet op al deze vragen met nee geantwoord worden... waar is die grote nood dan??
Donderdag 12 maart 2015 om 22:00 uur

janvele

@Wes
Plaats je deze tekst met droge ogen!!??
""maar in alle eerlijkheid moet je wel tegeven dat tot nu toe alle afspraken door Wang zijn nagekomen"".
Donderdag 12 maart 2015 om 21:50 uur

Wes

@peter de wit
Met mooie worden probeer jij je gelijk te halen alsof jij het allemaal wel weet maar ook jouw beweringen zijn op niks gebaseerd, Quo Vadis staat voor ondergang en dat lijkt me een beetje overdreven. Ook grote nood lijkt me wel wat overdreven. Alleen omdat Fontein is opgestapt? Geen mens is groter dan de club en zeker Fontein niet, Er zijn er genoeg die ervoor in aanmerking komen en ook wel zouden willen. vd Kallen moest idd. vanwege de chinese gang van zaken wachten op het overnamebedrag maar in alle eerlijkheid moet je wel tegeven dat tot nu toe alle afspraken door Wang zijn nagekomen. Ik denk ook dat we Wang de tijd moeten gunnen zijn zaakjes te regelen.
Donderdag 12 maart 2015 om 21:09 uur

janvele

@Tja en TONH
De feiten blijven ontkennen. Het wordt toch echt tijd om wakker te worden.
Donderdag 12 maart 2015 om 19:59 uur

Tja

@jan Vele
Eye Jan, kan je ons misschien vertellen waar jij je glazen bol gekocht hebt of was t een erfstuk, ik geef je er 5 euro voor, wellicht bieden anderen meer.
Donderdag 12 maart 2015 om 18:38 uur

TONH

Janvele
Kom jij wel eens in het stadion of ben je er nog nooit geweest?
Ben je eigenlijk fan van een andere club?
Een ADOman ben je volgens mij niet en hagenees ook niet,dat lijkt mij sterk.
Ik ga niet in op je stukjes die je plaatst want dat vind ik verspilde tijd en energie.
Donderdag 12 maart 2015 om 18:13 uur

janvele

@JB en KaleHans

En ze leefden nog lang en gelukkig en geloofden daarbij steeds maar in sprookjes. Echter ooit kom ook bij diegenen die de werkelijkheid niet onder ogen willen zien het besef dat Wang het niet waarmaakte. Althans dat denk je dan maar wellicht verdwijnen ze stil met de staart tussen de benen.
Donderdag 12 maart 2015 om 16:02 uur

Peter de Wit

@JB
Ik weet hoe begrotingen in elkaar steken, ik heb dan ook waardering voor je betoog alhoewel ik het op sommige punten met je oneens bent, maar dat is geen issue wat mij betreft, ik heb geen behoefte aan semantisch gehakketak.

Het gaat mij om de kwestie dat ADO op dit moment `zijn zaakjes niet op orde heeft` om het maar eens populair te zeggen. Er is geen structuur, geen geld in kas en ook niet in zicht -laten we eerlijk zijn, het overnamebedrag kwam ook maanden te laat dus al te hoge verwachtingen in deze lijken niet gerechtvaardigd- en ook sportief is het hangen en wurgen. ADO verkeert m.i. in heel slecht weer, zeg maar gerust in grote nood.
Quo Vadis ADO?
Donderdag 12 maart 2015 om 15:11 uur

JB

@ PeterdeWit

Er is niet 1 enkele begroting in de hele wereld waar bij het opstellen het opgevoerde geld al binnen is.
Of we het nu over (voetbal)clubs, kleine of megagrote bedrijven of overheden hebben.

Dan heet het geen begroting (voor het komende jaar) maar een jaarverslag (over het afgelopen jaar).

Een begroting is niets naders dan een hele rij aannames en veronderstellingen, misschiens en als-dans.

Daarom is er ook niet 1 (voetbal)club, klein of megagrootbedrijf of overheid waar aan het einde van het jaar de cijfers ook maar enigzins overeenkomen met de begroting.
Sterker nog, bij de meeste bedrijven worden begrotingen elk kwartaal of zelfs elke maand bijgesteld.

Als Wang zegt dat er op datum x geld is om spelers te kopen, dan is dat voldoende om dat zo in de begroting op te nemen.
Zonder dat het geld er al is.

Pas als achteraf blijkt dat de afwijkingen te groot worden, zou je een probleem kunnen hebben.
Maar kijk eens naar de begrotingen die Twente en NAC jaren achter elkaar hebben ingestuurd en wat daar van terecht gekomen is.
Of denk je dat in de begroting van Utrecht staat dat de club failliet is op het moment dat van Seumeren gaat hemelen? Uitgangspunt bij het opstellen van hun begroting is waarschijnlijk dat die man zo oud wordt als Methusalem

En zeker Fontein weet dat het zo werkt, zo heeft hij jarenlang zijn Unilever bonussen bij elkaar gesprokkeld.
Donderdag 12 maart 2015 om 13:03 uur

KaleHans

Ik ga ervan uit dat dit allemaal wel goed komt, ik kan me namelijk niet voorstellen dat Wang een club "koopt" voor 10 miljoen om daarna op z`n gemak de licentie te laten verlopen waardoor zijn club ineens een stuk minder waard wordt omdat ze niet mogen voetballen. Wang zal echt wel door meerderen erop zijn gewezen dat dit soort zaken snel op orde moeten zijn zodat de KNVB hier goed inzicht op heeft en er gewoon een licentie wordt verstrekt. Er zal achter de schermen echt wel meer gebeuren dan wij aan de andere kant zien.
@ JB, ook ik heb me dusdanig in Fontein verslikt. Volgens mij is hij echt wel capabel om een club te leiden en contacten te onderhouden waar nodig maar hij wilde duidelijk alles naar zichzelf toetrekken zodat hij alleenheerser binnen de club zou zijn....... daar heeft hij zijn hand duidelijk overspeeld!!
Donderdag 12 maart 2015 om 12:56 uur

Peter de Wit

Als een Betaald Voetbal Organisatie een begroting opstelt, zal deze alleen maar geaccordeerd worden door de KNVB/UEFA als er ook daadwerkelijk geld tegenover staat. Er zal dus aantoonbaar dekking moeten zijn, bijv. in de vorm van een bankgarantie. In mijn ogen heeft de heer Fontein het nog steeds bij het rechte eind.

De tijd tikt voorbij en de bestuurlijke organisatie is nog steeds niet op orde. Het gaat niet over Balance Score Cards e.d., dat is slechts een van de vele methodes om prestaties te meten, het gaat niet over het salaris van de heer Fontein, het gaat over een BVO zonder structuur, die binnenkort wel aan door de KNVB/UEFA gestelde verplichtingen moet voldoen.

Nogmaals, je kunt geen begroting opstellen zonder financiële dekking.
Quo Vadis ADO?
Donderdag 12 maart 2015 om 12:36 uur

JB

Een Uefa Licentie heeft niets met geld voor transfers in de komende zomer te maken.

Om een begroting in te dienen hoeft alleen duidelijk te zijn welke bedragen in de zomer beschikbaar zijn, de brdragen hoeven niet al op de bank te staan.

Het zou Fontein sieren als hij eerlijk en duidelijk werd en dat hij bedankt heeft toen de Chinezen, geheel terecht en zeker ook gebruikelijk in het bedrijfsleven, gezien de beoogde functie en het gevraagde salaris hem zeiden: "put your money where your mouth is".

Zoals zovele andere Hagenaars was dit ook voor Maarten het teken om de stekker er uit te trekken.

3 jaar lang vage beleidsplannen zonder meetbare doelstellingen en deadlines maken tegen een vorstelijk vast salaris leek hem wel wat.
Maar een aanzienlijk deel van dat salaris op basis van "SMART geformuleerde persoonlijke doelstellingen" en "Balance Score Cards", nee dat zag Maarten niet zitten.

Wat heb ik mij in die man vergist.....
Donderdag 12 maart 2015 om 10:27 uur

Hermanos

Waar is ADO toch aan begonnen ? We zijn gered wordt gezegd, ja we bestaan nog, maar wel in onzekerheid en zijn geen haagse club meer. Wat zijn de plannen ? Eventueel weer in de verkoop ? Jaren onzeker over het voortbestaan van ADO. Complimenten voor onze spelers en trainers, je zal in zulke onzekerheid moeten werken en resultaten halen. Een achtste plaats ?
Donderdag 12 maart 2015 om 09:33 uur

Ron001

Misschien is het al binnen ! Hou je aan de dingen die je zeker weet!! Onrust stoker!!
Donderdag 12 maart 2015 om 09:31 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25