Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Chinese wil is wet bij ADO


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

21 januari 2015 5 reacties

Na Vitesse is ADO Den Haag de tweede Nederlandse club die in buitenlandse handen valt.

 

De veelbesproken overname door het Chinese bedrijf United Vansen komt zo goed als zeker deze week rond. Een climax van een soap die maanden duurde en omgeven is met tal van vragen. AD Sportwereld stelde de belangrijkste en zocht naar de antwoorden.

 

Hoeveel geld komt er nu vrij?

Voor de duidelijkheid: de miljoenen waar de afgelopen maanden zo lang op gewacht is, zijn 'alleen' om de aandelen van de club over te nemen. Simpel gezegd: het is wat Hui Wang betaalt aan Van der kallen om eigenaar te worden van ADO Den Haag. Dat geld is dus niet bedoeld om te investeren. Er zal wel geld worden uitgegeven, dat is de belofte die Wang in augustus deed toen hij het Kyocera Stadion bezocht. Toen werd gerept over een directe investering van vijf miljoen euro. De helft voor de selectie, de andere helft om te investeren in de organisatie. De tijd zit transfers op de korte termijn wel in de weg. Over anderhalve week is de markt alweer op slot.

Hoe goed kan ADO Den Haag nu worden?

Subtop. Europees voetbal. Ja, zelfs de term Champions League viel toen in juni de aanstaande Chinese overname bekend werd. Trainer Henk Fraser fronste zijn wenkbrauwen. Want praten over torenhoge verwachtingen is gevaarlijk, zeker gezien de huidige situatie. ADO voert strijd tegen degradatie. Fontein zei: de top-5 bereiken binnen drie tot vijf jaar. Maar hoe reëel is dat voor een club die op enkele uitschieters na al decennia in de staart van de eredivisie of in de eerste divisie speelt? De basis voor succes is een solide leiding. Daarin blonk ADO, met tal van vertrokken directeuren, niet uit.

 

Wat koopt het Chinese bedrijf United Vansen eigenlijk? En belangrijker: waarom?

Iedereen vraagt het zich af: wat moet een Chinees met ADO Den Haag? In Azië een nietszeggend onbekend clubje. Maar Chinezen willen de Europese voetbalmarkt bestormen en in Nederland werd een club door de eigenaar in de verkoop gedaan. Tussenpersoon bij de deal was Chun Li, een Chinees die al jaren in Den Haag woont en werkt. Maar wat koopt Wang eigenlijk? In elk geval kennis van voetbal en opleiden. Dat wil Wang, volgens eigen zeggen groot voetbalfan, gebruiken in China.

 

Wat zijn de gevaren?

 

Matchfixing? Een hot item, maar de KNVB zit er nu bovenop en zal ook ADO in de gaten houden. er zijn geen aanwijzingen dat er op dit vlak binnekort iets fout gaat in Den Haag. Een andere gevaar is dat veel investeerders miljoenen neerleggen om er zelf wijzer van te worden. En iedere Nederlandse voetballiefhebber kent het verhaal van Vitesse, dat in russische handen is. dat werd een soort satellietvereniging van Chelsea. Fontein over de vergelijking met Vitesse: ,,Wij blijven baas in eigen huis. ADO wordt geen handelshuis.'' De toekomst zal het uitwijzen. Maar hoe reageert Wang als ADO onverhoopt degradeert?

 

Ander nieuws:

Reacties

janvele

@KaleHans
Voor de duidelijkheid ik ben geen vriend of familie van de HTM Man maar wat heeft het voor zin om de HTM zwart te maken terwijl hij geen enkele verantwoordelijkheid toegewezen had gekregen. Transferzaken VdK en B. en spelertechnisch de trainer.
Donderdag 22 januari 2015 om 00:09 uur

KaleHans

Kijk Jan, dat bedoeld Tja nu precies. Wat voor inbreng had onze HTM man? Weet jij het? Nee dus, inderdaad.....totaal geen inbreng dus!!!!
En nou niet gaan zeiken dat je ook niets ziet van Fontein, die man zit net een blauwe maandag aan het roer van onze club. Zijn inbreng wordt binnenkort echt wel zichtbaar. Rome en Aken zijn tenslotte ook niet op 1 dag gebouwd!
Woensdag 21 januari 2015 om 21:46 uur

janvele

@TJa
Wat had jouw zgn. HTM man nu voor inbreng. Daarvan ging het elftal toch niet slechter spelen of werden de transfer zaken (spelers laten weggaan b.v.) toch niet gedaan. Dat deden VdK en B.
Woensdag 21 januari 2015 om 17:16 uur

Tja

Ach slechter als met de HTM man aan de leiding kan het bijna niet worden, geef het een kans.
Woensdag 21 januari 2015 om 12:51 uur

dick

Ik hou mijn hart vast
Woensdag 21 januari 2015 om 10:56 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
2-3
10 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo De Graafschap Logo ADO Den Haag
Gisteren om 21:00 uur
De Vijverberg, Doetinchem

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26