Cupfighter ADO naar kwartfinale

10 februari 2023 3 reacties

ADO Den Haag heeft zich naar de kwartfinale van de KNVB Beker geknokt

De ploeg van Dick Advocaat was te sterk voor Go Ahead Eagles. De tegenstander uit de eredivisie werd met 1-0 verslagen.

Joël Zwarts was de matchwinner namens de residentieclub. De aanvaller schoot in de 70e minuut een voorzet van Amar Catic beheerst binnen.

Veel meer mogelijkheden wist ADO niet te creëren. Alleen in de eerste helft was Ricardo Kishna dicht bij een treffer. Hij schoot net naast op aangeven van Denzel Hall.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd parkeerde ADO de bus voor het eigen doel. Dat was genoeg om de overwinning veilig te stellen, want Go Ahead wist het balbezit nauwelijks om te zetten in kansen.

Toen de scheidsrechter na 96 minuten afblies, barstte het feest los in het Bingoal Stadion.

ADO speelt in de kwartfinale tegen PSV, Feyenoord, Ajax, FC Utrecht, SC Heerenveen, De Graafschap of Spakenburg.