Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

De zestien van Fontein


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

11 maart 2015 9 reacties

Lees hier de zestien bepalingen uit het contract van Maarten Fontein waarover VI heeft gepubliceerd.

 

Na het zien van deze bepalingen, besloot Fontein direct op te stappen als algemeen directeur van ADO Den Haag.

1 De algemeen directeur zal zich niet bemoeien met het technische gedeelte van de club, zoals de aan- en verkoop van spelers, scouting en de jeugdopleiding, evenals de benoeming en het ontslag van een technisch directeur, hoofd scouting en hoofd jeugdopleiding.

2 De algemeen directeur is verantwoordelijk om ADO elk seizoen winstgevend te laten zijn. De winst over het huidige seizoen 2014/15 moet minimaal 700.000 euro zijn, met vervolgens elk seizoen een stijging van twintig procent. De winst heeft alleen betrekking op Nederland, de inkomsten vanuit China tellen niet mee.

3 De algemeen directeur is niet toegestaan met de media te praten, of statements op de eigen website te verkondigen zonder toestemming van de Supervisory Board (eigenaar).

4 De algemeen directeur is ervoor verantwoordelijk dat ADO in het huidige seizoen 2014/15 minimaal op de achtste plaats eindigt, en vervolgens in het seizoen 2015/16 minimaal op de vijfde plaats in de Eredivisie.

5 De algemeen directeur zorgt ervoor dat de inkomsten uit sponsoring en commercie met vijftig procent stijgen in het huidige seizoen 2014/15 ten opzichte van vorig seizoen, waarbij de inkomsten vervolgens elk seizoen met vijftig procent zullen blijven stijgen.

6 De algemeen directeur moet ervoor zorgen dat tien grote internationale bedrijven in de regio Den Haag zich in de komende drie jaar aan ADO zullen verbinden, waarvan minimaal twee bedrijven zich al in het huidige seizoen 2014/15 als grote sponsor aan de club verbinden.

7 De algemeen directeur moet ervoor zorgen dat minimaal tien procent van de 483 Chinese bedrijven die in Nederland zijn gevestigd in de komende drie jaar sponsor worden van ADO, waarvan minimaal vier bedrijven zich al in het huidige seizoen 2014/15 als sponsor aan de club verbinden.

8 De algemeen directeur moet nog in het huidige seizoen 2014/15 ervoor zorgen dat er een Chinese Skybox komt in het stadion met tien grote Chinese bedrijven, en voor komend seizoen 2015/16 een Skybox West meeting East met veertig Nederlandse en veertig Chinese bedrijven.

9 De algemeen directeur zal zich nooit negatief uitlaten over alle relaties en sponsors van ADO. Dit geldt ook voor het personeel van ADO. De algemeen directeur is daarvoor verantwoordelijk.

10 Als er een wedstrijd of een evenement in het stadion is, of er zijn gasten op bezoek, dan zal de algemeen directeur als eerste in het stadion aanwezig zijn, en pas als laatste weer vertrekken.

11 Als er Chinese of internationale gasten in Den Haag zijn, dan moet de algemeen directeur op elk moment van de dag beschikbaar zijn.

12 De algemeen directeur moet op elk moment van de dag bereikbaar zijn voor de Supervisory Board (eigenaar), ongeacht de verschillende tijdzones.

13 De algemeen directeur moet minimaal vijf jaarlijkse evenementen in het stadion organiseren.

14 De algemeen directeur is ervoor verantwoordelijk dat alle sponsors voor de club behouden blijven, anders moet hij nieuwe sponsors strikken die de vertrokken sponsors vervangen.

15 De algemeen directeur moet elke week schriftelijk verslag uitbrengen aan de Supervisory Board (eigenaar) over alle lopende zaken.

16 De algemeen directeur moet een handtekening van de Supervisory Board hebben bij elke uitgave van meer dan 10.000 euro.

Lees het volledige interview met Maarten Fontein in de VI van woensdag.

Reacties

Tja

Wat is daar mis mee met dat lijstje?
27.000 euro staan daar tegen over.
Een goede richtlijn, dat had de Chinees goed gezien Maarten heeft discipline nodig.
Echter Maarten had daar geen trek in, dat is echt werken, borrelen in de lounge is makkelijker.
Er zijn heel veel werknemers in den lande die voor veel minder ook dag en nacht oproepbaar zijn, politiemensen, brandweerlieden, verpleegkundigen, mensen in de bouw, dagloners, flexwerkers, ZZpérs etc.
Die gooien toch ook niet de handdoek in de ring?
Maarten wel.
Donderdag 12 maart 2015 om 01:58 uur

KaleHans

Mooi uitgelegd voor de leken onder ons JB, nu is voor een aantal onder ons wel duidelijk dat een aantal zaken duidelijk gekoppeld is aan het door Fontein gevraagde salaris. Een nieuwe directeur zal naar mijn mening een stuk minder verdienen, meer naar rato in vergelijking met de werkelijke waarde en omzet van bedrijf ADO.
En dan zullen vooral de resultaten die behaald moeten worden daarop aangepast worden. Me dunkt dat mijnheer Fontein dit over zichzelf heeft afgeroepen.
Woensdag 11 maart 2015 om 20:21 uur

hansepans

En dat is nou chinese discipline.
Woensdag 11 maart 2015 om 17:59 uur

JB

Allereerst maar de vraag hoeveel zout er bij deze weergave van de bepaling gedaan moet worden.
De formulering is nogal uit de (te) losse hand en komt ook nogal gekleurd over.

Desondanks:

- Bepaling 1 - niets mis mee, geldt bij elke club zo`n beetje dat het technische en het algemene/commerciele management egscheiden zijn.

- Bepaling 2 - lijkt me zo uit het beleidsplan van Fonteijn overgenomen, wellicht met enkel de toevoeging van een deadline waarop de realisatie gemeten wordt, gebeurt bij iedere directeur bij elk bedrijf, dus weinig mis mee.

- Bepaling 3 - lijkt me slecht vertaald aangeyien Supervisory Board de RvC is en niet de eigenaar, maar ook hier weer: iedere directeur van ieder bedrijf heeft dit in zijn contract staan.

- Bepaling 4 - is wat mij betreft in tegenspraak met bepaling 1, hier zou Fontein een punt kunnen hebben aangezien hij verantwoordelijk gemaakt zou worden voor iets waar hij geen invloed op uit mag oefenen.

- Bepaling 5 - zie bepaling 2

- Bepaling 6 - zie bepaling 2

- Bepaling 7 - zie bepaling 2

- Bepaling 8 - zie bepaling 2

- Bepaling 9 - standaard in ieder arbeidscontract en de verantwoordelijkheid voor de medewerkers standaard in ieder contract van iedere directeur

- Bepaling 10 - Waarschijnlijk ontbreekt hier "enige context", niet voor niets melkt Fontein dit zo uit. Normaal gesproken, en dus ook in dit geval, zullen er zeker "nadere bepalingen" zijn wanneer dit wel en wanneer dit niet van toepassing zou zijn. Overigens, je zult de directeuren de kost moeten geven die in hun bedrijf het licht aan en uit doen, kan je beter Albert Hein heten.....

- Bepaling 11 - zie bepaling 10

- Bepaling 12 - zie bepaling 10, ook hier geldt dat alle Nederlandse directeuren `s avonds laat en `s ochtends vroeg beschikbaar moeten zijn voor eigenaren/moederbedrijven in bijv. China maar ook de VS

- Bepaling 13 - zie bepaling 2

- Bepaling 14 - zie bepaling 2

- Bepaling 15 - ja en???

- Bepaling 16 - ja, en? Vertrouwen moet eerst groeien, daar wordt nooit een voorschot op gegeven, zeker niet bij organisaties die in zwaar weer zitten of er net uitkomen.

Kortom, de conclusie kan zijn dat Fontein zijn hand heeft overspeeld.
Hij is met een mooi beleidsplan zonder harde deadlines naar China gevlogen, heeft daar enthousiaste reacties ontvangen en heeft vervolgens zijn fijne salaris op tafel gelegd waarvan Wang ook niet geschrokken is.

De grote klap waar Fontein van uit zijn stoel gevallen is, is niet dat hij "in het stadion moest gaan wonen", maar dat Wang aan zijn vrijblijvende beleidsplan in de bepalingen 2, 5, 6, 7, 8, 13 en 14 zogenaamde SMART (oftewel objectief meetbare) doelstellingen en deadlines heeft toegevoegd en daar een deel van het gevraagde salaris (=flexibele beloning in VVD-termen, bonus in normaal Nederlands) aan gekoppeld heeft.

Maar ook dit blijkt weer ver boven de pet gaan van al die "onderzoeksjournalisten" die zichzelf via het kopieerapparaat bij InHolland een diploma voor de opleiding Journalistiek hebben bezorgd.
Die rellen liever veilig van achter hun toetsenbord......
Woensdag 11 maart 2015 om 16:16 uur

dick

Is Wang niet helemaal goed ???????????????????????????????????????
Woensdag 11 maart 2015 om 13:50 uur

Peter de Wit

Met stijgende verbazing heb ik de 16 bepalingen van de heer Wang gelezen. Ik kan me niet voorstellen dat er bij ook maar 1 Nederlandse profclub een algemeen directeur is te vinden met dergelijk lijstje. Als de algemeen directeur van ADO -wie dat ook moge zijn- erin zou slagen aan deze irreële eisen te voldoen, zou hij wat mij betreft het viervoudige mogen, nee moeten, verdienen van het bedrag dat de heer Fontein als openingsbod in gedachten had. Een onmogelijke opdracht en -erger nog- zeker niet in overleg tussen eigenaar en algemeen directeur opgesteld. Daar ligt dan direct de kiem voor een vertrouwensbreuk.

Ik heb vernomen in de media dat er kandidaten voor de functie zijn, al dan niet aangezocht. Ik kan me niet voorstellen dat iemand van de potentiële kandidaten zijn/haar handtekening onder deze voorwaarden zal zetten. Zeker niet voor het rondzingende salaris van € 27.000 bruto per maand.

Tot slot ben ik benieuwd wat de `straf` zou zijn als de algemeen directeur een of meer eisen uit de gestelde bepalingen niet zou halen.
Quo Vadis ADO?
Woensdag 11 maart 2015 om 12:45 uur

Edwin

Blijkbaar vind Wang die eisen bij dat salaris horen.... Bij een lager salaris zullen er waarschijnlijk een aantal aangepast worden.
Woensdag 11 maart 2015 om 11:28 uur

Anne van Schuurman

Poeh is dat nou zo bijzonder voor dat salaris? Denk dat Fontein als directeurtje vooral gewend was om zelf bediend te worden.
Woensdag 11 maart 2015 om 10:56 uur

KaleHans

Maarten zijn contract had er waarschijnlijk anders uitgezien als hij de helft minder salaris gewild had........... duidelijk een contract waar onder nummer 16 gestaan zou moeten hebben "als bovenstaande je niet zint rot je maar op" maar dan uiteraard in nette bewoordingen.
Een aantal zaken klinken mij trouwens "normaal" in de oren.
Woensdag 11 maart 2015 om 10:48 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
Morgen om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24