Debutant bezorgt ADO eerste winst

3 oktober 2020 8 reacties

ADO Den Haag heeft VVV-Venlo in stadion de Koel met 1-2 verslagen.

Dankzij deze overwinning is de residentieclub na vier duels eindelijk van de hatelijke nul af. De ploeg van Aleksandar Rankovic is voorlopig gestegen naar plek 13.

Er werd door beide teams een matige wedstrijd op de mat gelegd. Alleen aan het begin en het einde was er spektakel.

ADO kwam al heel snel op voorsprong. Na een paar minuten ging de bal op advies van de VAR op de stip. Dat gebeurde nadat Peet Bijen tegen de hand van een tegenstander kopte. Net als een week geleden in de Kuip wist Shaquille Pinas de strafschop te verzilveren.

Tegen Feyenoord was ADO niet scherp na de penalty en kreeg het vrijwel direct een doelpunt om de oren. Tegen VVV stootte de Haagse formatie zich tegen dezelfde steen. Een minuut na de penalty stond het alweer 1-1.

Dat ADO de wedstrijd uiteindelijk won, was te danken aan David Philipp. De nieuweling kwam in de 80e minuut het veld in. Philipp kon gelijk terugkijken op een droomdebuut. Diep in blessuretijd maakte hij de winnende treffer en bezorgde hij ADO 3 punten.