Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Dribbelkoning Hursut Meric kijkt nog vaak YouTube


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

4 mei 2022 1 reactie

Hursut Meric (38) voetbalt nog altijd: in de zondag eerste klasse. Maar de kunst van zo lang mogelijk nagenieten beheerst hij ook.

 

,,Lang leve YouTube, haha. Zet 'm aan, tik ADO Den Haag promotie in en ja hoor, daar komen de beelden weer", lacht de dribbelkoning van weleer, die voordat hij in 2007 bij ADO terecht kwam bij de amateurs van Türkiyemspor speelde.

 

,,De laatste wedstrijd thuis tegen RKC Waalwijk op 18 mei. Dat duel was ik echt on fire! Ik denk dat dat mijn beste wedstrijd van het seizoen was. Alles wat ik die middag in mijn hoofd had, lukte. Dat was zeker niet alleen mijn verdienste, want heel ADO was die wedstrijd heer en meester. We hadden echt vleugels."

 

En wat vormde dat een contrast met de vorm aan het begin van het seizoen. ,,Toen we ons na zo'n dramatische start alsnog voor de nacompetitie plaatsten, gebeurde er iets bijzonders binnen het team. Je merkte het als je in elkaars ogen keek. De overtuiging van 'hé, dit gaan we niet meer weggeven'. Dat had ook met de aanwezige kwaliteit te maken. Hoogendorp, Cornelisse, Rankovic, noem de mannen van toen allemaal maar op."


De kleine, kale rechtsbuiten met de messcherpe kapbewegingen en een van de meest effectieve schijntrappen op de Nederlandse velden aller tijden was in Den Haag vanaf dag één een publiekslieveling. De evergreen 'Er is maar één Haagse Turk' bleef maar van de tribunes rollen. ,,Ik hield ervan om mijn tegenstander op te zoeken en hem te verleiden in te stappen. Hup, en dan floepte ik er weer langs. Natuurlijk lukten mijn acties niet allemaal, maar dan probeerde ik het opnieuw. Je moet als aanvaller risico in je spel durven leggen. Ik hield ervan om het publiek een showtje te bieden. Je moet die mensen wel waar voor hun kaartje geven."

Meric bleef uiteindelijk maar anderhalf jaar bij de Haagse club. ,,Alles ging in een roes. Dankzij trainer Wiljan Vloet en ADO kon ik me zodanig in de picture spelen dat ik twaalf jaar profvoetbal in Turkije heb mogen spelen. Het is dus niet zo gek dat ik altijd fan van ADO ben gebleven. Ik ga ze vanaf volgende week dan ook zeker volgen in de nacompetitie. Maar eerst ga ik weer op YouTube die oude beelden bekijken, haha! Genieten, man. Ik krijg er gewoon geen genoeg van."

 

Bron: AD/Martin van Zaanen. (De krant blikt met de komende nacompetitie dagelijks terug op de hoofdrolspelers van de promotie van toen.)

Lees meer over

Reacties

Edwin Post

Helaas zien we dit soort spelers niet meer bij ons de meeste zijn tegenwoordig eenheidsworsten of revalidatie spelers. Het was altijd heerlijk om te zien jammer dat hij zo snel vertrokken is.
Woensdag 4 mei 2022 om 16:29 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
Morgen om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24