Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Drie punten voor ADO tegen NEC


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

22 oktober 2011 20 reacties

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen NEC winnend afgesloten. De ploeg van Maurice Steijn versloeg de Nijmegenaren met 1-0 en heeft zich weer stevig in de middenmoot gevestigd.


De residentieclub had de eerste helft nog redelijk wat moeite met de tegenstander. NEC koos voor de aanval en Gino Coutinho moest een paar keer bijspringen.


Na een klein half uur spelen was het toch ADO Den Haag dat voorsprong kwam. John Verhoek speelde zich knap vrij na een pass van Toornstra. De topscorer wist vervolgens wel raad met het buitenkansje. De jongste Verhoek had vlak voor rust ook nog de 2-0 op zijn naam kunnen zetten, maar kreeg dat toen niet voor elkaar.


Ook in de tweede helft waren er mogelijkheden om de score te verdubbelen. Tjaronn Chery raakte na een geplaatst schot de paal en even later waren er kansen voor Wesley Verhoek en Jens Toornstra.


Omdat de marge slechts één doelpunt bleef, behield NEC uitzicht op een puntje. In de laatste minuten van de wedstrijd waren de Gelderlanders nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar een scrimmage voor het doel liep met een sisser af.

Ander nieuws:

Reacties

Kobus Tokus

Precies, daarom opteer ik ook voor hem als aanvoerder. Ik heb trouwens ook een spelopvatting bedacht die weleens heel goed zou kunnen werken. FCDH moet -zij het iets aangepast- gaan voetballen zoals Barcelona in de tijd van Amor, De La Peña en Guardiola. Dus in een 2-3-2-3. Twee centrale verdedigers (3 en 4) als centrum, daarvoor vooruitgeschoven backs (2 en 5) die dus ook half middenvelder zijn en daar tussenin een regisseur (6) voor het overzicht op het middenveld. Daarvoor twee offensief ingestelde middenvelders (10 en die voor de creativiteit moeten zorgen, en dáárvoor een 3-mans voorhoede bestaande uit een diepe centrumspits (9) en 2 vleugelaanvallers (7 en 11). Dit lijkt op wat we nu spelen, maar is toch anders omdat de backs offensief en op het middenveld meer inbrengen en je op het middenveld meer voorwaars dan op het zoeken naar balans bent ingesteld vanwege de keuze voor 2 duidelijk aanvallende middenvelders.

Dat ziet er qua veldbezetting dus als volgt uit (als het goed lukt met het posten).

Coutinho/De Zwart



Horváth N`Toko

Liefden Rado (c) Supa

Chery Toornstra

W. Verhoek J. Verhoek/Van Duinen Elbers/Japie

Ik denk dat dit systeem en met deze spelers het beste rendeert en iedereen op diens meest voor de hand liggende positie staat. Vooral Toornstra komt niet helemaal uit de verf in de huidige tactiek. Die moet je meer aanvallend gebruiken, plus hij is tweebenig. Deze meerwaarde moet je beter benutten door hem dieper en meer voorwaarts gericht in het middenveld te zetten.

.....En Ten Cate als trainer...
Woensdag 26 oktober 2011 om 00:36 uur

KaleHans

Rado als aanvoerder.... niet eens zo gek eigenlijk.
Hij straalt rust uit en is een natuurlijke leider dat zie je aan de manier waarop hij de lijnen uitzet in het veld (vooral ook op de momenten als het spel stil ligt let daar maar is op).
Dinsdag 25 oktober 2011 om 23:33 uur

Kobus Tokus

Zoals Immers nu speelt is hij niet eens genoeg voor het 3de van TAC-90, laat staan om aanvoerder te zijn!!!!! Ik vind dat Rado in dit team de natuurlijke leider en aanvoerder is. Horváth heeft die kwaliteiten ook.

Coutinho/De Zwart;

Liefden, Horváth, N`Toko, Supa;

Rado (c), Chery, Toornstra;

W. Verhoek, J. Verhoek/Van Duinen, Elbers/Japie
Dinsdag 25 oktober 2011 om 23:07 uur

supporter 4-life

amen!
Dinsdag 25 oktober 2011 om 16:08 uur

KaleHans

Lever die band in bij Steijn Lex...... en kom terug, als....... jezelf..
Nu val je me steeds op, door die gekke dingen die je in `t veld doet, slappe passjes, domme hakballetjes, duikelingen die nergens voor nodig zijn.
Waar is die afgemeten pass, die goed ingeschoten bal op een medespeler, waar..... is die Lex Immers die een medespeler vrij kan zetten voor het doel, die Immers die de bal een ram naar voren geeft als er te veel tegenspelers in de buurt zijn en niet gaat proberen te voetballen met die lui in z`n nek.
Kom terug Lex....... ik mis je..
Maandag 24 oktober 2011 om 23:31 uur

KaleHans

Wil de echte Lex Immers is opstaan...
Misschien moet die aanvoerdersband maar is van zn arm af........... misschien legt dat te veel druk op die jongen en houdt ie zich daarom veel te veel in, belemmert zn spel en lijkt hij af en toe wel op die ene van 020 vroeger...... Suadinges of zo...... die band bezorgt Lex de vallende ziekte en zonder `t te beseffen houdt hij z`n medespelers door al die onderbrekingen ook uit hun spel....... `t tempo gaat er nadat Lex ter aarde is gestort meteen weer uit.
Geef mij maar die ouwe lex zonder die band, een Lex die doorzet en niet van de bal te krijgen is en die als hij valt ook daadwerkelijk getackeld is.
Een Immers die af en toe bij een beslissing van de scheids heerlijk tekeer gaat tegen die man of tegen een tegenspeler.
Een Immers die doorgaat tot t gaatje en niet in zn achterhoofd constant denkt...... "laat ik me nou inhouden... ik ben tenslotte aanvoerder dus ik mag me niet laten gaan"
Maandag 24 oktober 2011 om 23:19 uur

cadaverdog

ja was een leuk potje voetbal hoop alleen wel dat ie mike van duine ook es wat meer speel kanse geeft aan het einde van de wedstrijd.
en idd toornstra is weer op de goede weg maar wat is het toch jammer dat we "ze" immers niet hebben verkocht die slappe zak is geen kl**te meer waard gras op vreten zegt i ja kan je zeker doen als je zo veel om de mat ligt . pl**r op aanvoerder van lik me reetveter .

o ja gino was ook weer top .
en leeuwin sterkte
Maandag 24 oktober 2011 om 20:29 uur

supporter 4-life

we worden KAMPIOEN!!!
Maandag 24 oktober 2011 om 07:46 uur

Kobus Tokus

Hij ligt 2 jaar vast, met een optie voor nog 2.
Maandag 24 oktober 2011 om 00:28 uur

aadche

Tot wanneer ligt Chery vast met zijn huidige contract?
Maandag 24 oktober 2011 om 00:00 uur

Kobus Tokus

Ik vind John Verhoek een beste kerel die elke wedstrijd maximaal inzet laat zien, maar vind dat hij toch klasse mist. Hoeveel kansen hij nodig had/heeft om te scoren....!! Toornstra was op momenten zeer gevaarlijk en zorgde weer lekker ouderwets voor dreiging. Ik denk dat hij zo langzamerhand weer in vorm gaat komen. Immers moet eraf, wat die nog in de basis doet??? Chery was een GE-WEL-DE-NAAR!!! Wat is die gozer goed zeg! Openbreken, verbeteren en verlengen. Dat is de nummer 10 voor de basis. Goede wedstrijd maar er had beslist meer in gezeten. Al is het maar voor het doelsaldo.
Zondag 23 oktober 2011 om 23:46 uur

aadche

@Sven
Ben je wel een hagenees? Als je een metafoor of een overdrijving als humor niet begrijpt in een commentaar?
Zondag 23 oktober 2011 om 23:44 uur

Sven

Gewoon niet schrijven als je het niet zo bedoelt. Ik denk dat het van jouw
kant juist overdreven is. Jan Mulder had ook eens zo`n leuke metafor waarbij hij zij dat Dick Advocaat terechtgesteld moest worden omdat hij de verkeerde taktiek bij het Nederlands elftal gebruikte. Als je zulk soort dingen gaat roepen dan zet je tot haat aan.
Zondag 23 oktober 2011 om 23:30 uur

aadche

@sven
ik geloof dat je een beetje overdrijft, en wat door schiet in je conclusie over wie ik ben. Ik had verwacht van de gemiddelde lezer op dit forum dit stukje wel kon begrijpen dat dit vooral metaforisch is en opgesteld als "bij wijze van spreken". maar misschien heb ik mij vergist..
pff club omlaag halen en stadion verbod.
Zondag 23 oktober 2011 om 22:06 uur

Sven

"de tackles net onder de knie of iets boven de enkel". Dat is er een die uit is op rellen. Zulk soort figuren moet ADO Den Haag zo snel mogelijk zien te losen. Stadion verbod. Wat een verderfelijke instelling. Voetbal is sport. Het woord sportief heeft als gevoelswaarde, fair, eerlijk, strijden voor een overwinning zonder haat of geweld tegen je opponent. Weer zo iemand die dolgraag het imago van ADO omlaag wil halen. Is het behalen van een overwinning zo belangrijk dat je de ander invalide moet schoppen? Hoe zou jij het vinden als anderen dat bij jou zouden doen of denk je daar helemaal niet eens aan. Wat een walgelijk figuur!
Zondag 23 oktober 2011 om 21:43 uur

aadche

ik denk dat er met deze selectie prima voor plek 10 gespeeld kan worden. dan moet het wel zo zijn dat iedereen beseft dat daarvoor stevig gebikkeld moet worden. En dus niet zoals vorig jaar dat we de passjes lekker op souplesse rond lieten gaan. Nu lijkt de hele selectie dat te beseffen behalve Lex immers. die zie je de hele tijd nog met kaatsjes en hakjes in de weer. Ophouden daarmee en stevig erin kletsen. Oftewel schuim op de bek en de tackles net onder de knie of iets boven de enkel.
Zondag 23 oktober 2011 om 20:38 uur

adotiel

Stevig in de middenmoot durf ik nu nog niet te zeggen.
Daarvoor springen de resultaten van zowel ADO als de rest te veel heen en weer. Als het ADO lukt om de tot dusver behaalde resultaten (punten) door te trekken, dan zullen ze inderdaad wel stevig in de middenmoot eindigen. (o.b.v. 1,3 punt per wedstrijd kom je dan uit op 44 punten).
Dat zou ik een prima resultaat vinden, maar eerst nog even de komende wedstrijden afwachten tot de winterstop. Dan pas kun je volgens mij iets meer zeggen over hoe we er voor staan.
Voorlopig is het echter niet zo slecht als enkelen voorspelt hadden.
Door het vertrek van 6 spelers en (plotselinge) vertrek van de trainer, vind ik dat e.e.a. aardig wordt opgevangen.
Die 3 punten tegen NEC waren overigens wel broodnodig.


Zondag 23 oktober 2011 om 15:58 uur

Adofan1

Super, goed gevoetbald de 2e helft. Morec was vrrdedigend redelijk, maar opbouwend een ramp!
Waarom stonden ze nu ineens met een drugshond bij de ingang van midden-noord?
Zondag 23 oktober 2011 om 12:31 uur

Erik FC DEN HAAG

3 punten,NEC een aardige ploeg,maar het mag van mij wel met wat minder spanning. Dit had eerder afgemaakt kunnen worden.Morec duidelijk een goeie aanwinst. En wat een verschil tussen Ammi en Leeuwin.Tweede helft was er op rechts veel meer aanval in het spel.Op links werd er te veel ruimte weggegeven door Supusepa...iets wat Kum niet zal gebeuren. Kum is niet geweldig in de opbouw,maar Supusepa gaf de bal ook maar een peer naar voren ( tweede helft wel beter ) . Ammi , Horvath , Morec en Kum is volgens mij een stabiele verdediging. Maar.....3 punten zijn binnen....ik ben blij !
Zondag 23 oktober 2011 om 12:20 uur

KaleHans

Zonde van het missen van die kansen, daarbij dan ook nog een Babos die goed stond te keepen.... maar goed in ieder geval gewonnen.
Ik ben blij dat Toornstra weer langzaam in vorm begint te komen, Morec was nog wat onwennig maar die heb ik echt liever achterin dan Luktnix.
Ik wordt nog steeds gek van die lepe balletjes van Immers steeds........ hij loopt wel op het veld......... maar om nou te zeggen dat ik hem veel goeie dingen heb zien doen?
Zondag 23 oktober 2011 om 09:37 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25