Drobný bezorgt Den Haag een punt

2 april 2006 Nog geen reacties
Het is ADO Den Haag gisteren niet gelukt om van Willem II te winnen. De Tilburgers, die op de 17e plek in de eredivisie staan, hadden zelfs bijna de winst gegrepen. Maar de Haagse doelman Drobný had er een groot aandeel in om dit te voorkomen. Het is vaak erg moeilijk om na een overwinning als vorige week tegen Feyenoord, de week daarop er weer genoeg motivatie bij elkaar te rapen om ook op zo'n manier tegen lager geklasseerde ploegen te spelen. Dit was gisteren ook het geval en eerlijk is eerlijk, ADO Den Haag begon gewoon slecht aan het duel met de Tilburgers. Willem II had het balbezit en kon zo af en toe gevaarlijk worden. Het was dat de keeper Drobný goed stond op te letten, anders was een Tilburgse voorsprong niet eens zo vreemd geweest. Na een kwartier spelen kwam ADO Den Haag weer bij de les en kregen de toeschouwers een leukere wedstrijd te zien. De toeschouwers die trouwens massaal op zijn komen dagen bij het duel tegen Willem II. Na de overwinning op Feyenoord van vorige week is ADO Den Haag schijnbaar weer hot, want er stonden lange rijen bij de ingang en door de drukte begon het duel zelfs tien minuten later. Dit alles resulteerde in het feit dat er maar liefst meer dan 9.000 toeschouwers in het zonnetje de wedstrijd bekeken. Een ongekend aantal voor het Zuiderpark. ADO Den Haag werd steeds beter en kreeg ook kansjes via Kolkka, Mols, de Graaf en Saavedra. Al raakte Saavedra de vrije trap van Kolkka niet aan, maar doordat de Spanjaard met de bal meeliep stond de keeper van Willem II bijna op het verkeerde been. Met een ruststand van 0-0, gingen beide ploegen pauzeren in de kleedkamer. ADO Den Haag kon met gemengde gevoelens terugkijken op de eerste helft. Waarschijnlijk is er in de kleedkamer het nodige gezegd, want de Haagse spelers kwamen goed uit de kleedkamers. Niet alleen behield ADO Den Haag de druk en het balbezit, de kansen werden ook steeds groter. Zo was Geert den Ouden twee keer dicht bij de openingstreffer. Alleen raakte de lange aanvaller de eerste keer de bal compleet verkeerd en wist hij de tweede keer, oog in oog met de Tilburgse keeper Peersman, de bal niet in, maar naast het doel te schieten. Bij de eerste actie blesseerde Den Ouden zich, wat in de 62e minuut in een wissel met Elia resulteerde. Ook Elia kreeg snel een kans tot scoren. Nadat een afstandschot van Peter Jungschläger als een soort flipperkastbal bij Elia terechtkwam, kon de jonge aanvaller vanaf de zijkant vrij uithalen. De hoek was moeilijk en het lukte Elia ook niet om te scoren, hij schoot in het zijnet. Ook waren er nog kansen voor Kolkka en Saavedra, die beide de pech hadden dat een Tilburgse speler de bal van de lijn hield. Willem II lukte het niet meer om te voetballen, maar kon er soms toch gevaarlijk via de counter uitkomen. Dit leidde in de meeste gevallen tot showballen die niet echt gevaarlijk waren. Toch maakte Willem II in de 74e minuut zijn reputatie waar. Sinds de terugkeer op het hoogste niveau is dit de derde keer dat ADO Den Haag Willem II in het Zuiderpark ontvangt. En elke ontmoeting zijn de Hagenezen de betere, maar weet Willem II er toch steeds met een 0-1 overwinning vandoor te gaan. Vorig seizoen kreeg ADO Den Haag zelfs twee penalty’s en een mooie rij kansen, maar was het Willem II dat met de punten naar huis ging. Ook tijdens deze ontmoeting leek het zo af te gaan lopen. ADO Den Haag had al lang en breed op voorsprong moeten komen en bij een stand van 4-1 had Willem II niks te zeggen gehad. Toch waren het ook deze keer weer de Tilburgers die op voorsprong kwamen. Alberto Saavedra gaf Dembele veel te veel ruimte, waarnaar de Belgische voetballer zijn kans zag een de bal in de korte hoek binnen schoot. Dit was natuurlijk een dreun voor de Haagse ploeg en na dit doelpunt leek het er ook niet meer op dat ADO Den Haag nog de gelijkmaker ging scoren. Maar diep in blessuretijd gebeurde het toch. De Tsjechische doelman in Haagse dienst, Jaroslav Drobný vond het, toen het einde van het duel naderde, maar eens tijd worden om bij een corner mee naar voren te gaan. De keeper zwaaide naar Frans Adelaar en de Haagse coach liet weten dat Drobný zijn gang mocht gaan. De Haagse keeper zorgde bij die corner ook voor flink wat onrust, maar Willem II kon er ternauwernood een nieuwe hoekschop van maken. Ook bij deze hoekschop bleef Drobný staan en zelfs bij de ingooi voor ADO Den Haag, dat uit die corner volgde, bleef de Tsjech in het Tilburgse strafschopgebied. Nadat die ingooi tot niets resulteerde sprintte de doelman onder luid applaus weer terug naar zijn eigen doel. Toen Kerekens in de 93 minuut buitenspel stond, mocht ADO Den Haag iets voor de middenlijn een vrije trap nemen en Drobný ging weer mee naar voren. Nadat de bal, onder andere door zijn aanwezigheid, in de kluts belande, kwam de bal voor de voeten van de Tsjechische doelman en voor de voeten van Roy Stroeve. Stroeve's killerinstinct voert toch nog de boventoon en de middenvelder schoot vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker binnen. Stroeve heeft deze week te horen gekregen dat mij mag vertrekken uit Den Haag maar was deze avond goud waard voor zijn ploeg. Door het doelpunt van Stroeve kan ADO Den Haag op de ranglijst niet meer ingehaald worden door Willem II. Wel is de Haagse ploeg een positie gezakt omdat Heracles met 1-0 van Sparta wist te winnen. De kasteelbewoners staan door dit feit nu vier punten onder ADO Den Haag. NAC heeft één punt minder dan de club uit de hofstad, maar speelt a.s. dinsdag nog tegen AZ. Klik hier voor de wedstrijddetails en om cijfers aan de Haagse spelers te geven.