Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Droom van Dani komt zondag mogelijk uit


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

27 mei 2022 1 reactie

Het heeft zo moeten zijn. De droom van de overleden Dani Ebben kan zondag in vervulling gaan.

 

De 21-jarige ongeneeslijk zieke superfan overleed in september, daags nadat hij nog één keer in het zonnetje was gezet in het stadion.

 

Ook in huize Ebben in Wateringse Veld loopt de spanning voor de wedstrijd tegen Excelsior op, zo staat in het AD. ,,Als we winnen, zoen ik de middenstip", vertelt Dani's moeder Carolien. ,,Net zoals Dani bij zijn laatste bezoek aan het stadion heeft gedaan. Het was zijn grootste wens dat ADO dit seizoen zou afsluiten met promotie naar de eredivisie. Dat heeft hij die laatste keer nog uitgesproken.''

 

Carolien: ,,Niet voor niets liet hij zijn lijfspreuk 'Zonder strijd geen overwinning' op een houten bord zetten. Dat bord hangt nu in het spelershome. De spelers hebben Dani's motto vanaf dag één met z'n allen omarmd. We zijn de spelers, maar ook de trainers, supporters, vrijwilligers en iedereen bij de club enorm dankbaar voor al hun aandacht, liefde en steun. Het gaat tot op de dag van vandaag door."

 

Dani's vader Dave vindt het onvoorstelbaar wat ADO dit seizoen allemaal is overkomen. ,,En nu dan de finale. De afgelopen maanden kreeg ik steeds vaker het idee: het heeft zo moeten zijn. De spelersgroep heeft alles wat er op ze afkwam, weten weg te koppen. Op een gegeven moment kon niets ze meer tegenhouden. Echt niet normaal meer, wat een giganten", zegt hij over de Haagse selectie. 

,,Onderaan het Dani-spandoek met 'Zonder strijd geen overwinning', dat de supporters iedere thuis- en uitwedstrijd ophangen, staat: 'Zoals beloofd... Ik ben erbij'. Alsmaar meer krijg ik het gevoel dat dit echt zo is. Dat Dani er op de beslissende momenten voor ADO als een soort van twaalfde man bij is geweest", aldus vader, die nog steeds shirtjes krijgt voor de verzameling van zijn zoon.
 

Dave en Carolien waren er dinsdag bij toen ADO in de heenwedstrijd tegen Excelsior nog een 1-1 uit het vuur wist te slepen. Dat uitgerekend Sem Steijn in blessuretijd voor de gelijkmaker tekende, was weer zo'n moment in de categorie 'het heeft zo moeten zijn'.

 

De families Steijn en Ebben kennen elkaar van amateurclub HMSH. Wat de uitslag zondag ook wordt, na afloop krijgt de familie Ebben de wedstrijdschoenen van Steijn.

,,Het overlijden van Dani heeft ons als spelersgroep kracht gegeven", zegt Steijn. ,,Maar het heeft ons vooral heel veel besef gegeven dat je dankbaar moet zijn. Gezondheid is het belangrijkste. Elke keer hangt er een heel mooi spandoek, waarop staat dat hij erbij is. Dani wilde dat wij zouden promoveren, dat heeft hij nog gezegd. Het zou heel mooi zijn als dat lukt."

Lees meer over

Reacties

ruudje

Heel mooi.
Nu met ze alle achter ons clubje staan .
We moeten geen seconde stil zijn .
Wij juichen ze naar de EREDIVISIE!!!!!!
Vrijdag 27 mei 2022 om 11:31 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25