Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Finn Dicke gedijt goed bij Estoril


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

24 november 2022

Op het eerste gezicht leek de stap van Finn Dicke naar het Portugese Estoril een opmerkelijke.

 

Maar voor de 18-jarige speler van ADO Den Haag was dat het allerminst, schrijft het AD.
 

Voetballen bij de club waar je al tien jaar speelt, al je vrienden dichtbij hebben en nog bij je ouders wonen. Tot een aantal maanden geleden leefde Finn Dicke een leven in zijn 'comfortzone', zoals hij het zelf omschrijft. En daar moest hij uit om te groeien. Dicke koos deze zomer voor Estoril, dat net als ADO tot het Bolt-imperium behoort.

 

,,Een spannend avontuur was het wel, natuurlijk", zegt Dicke, die op huurbasis in Estoril speelt. ,,Thuis werd veel door mijn ouders gedaan en nu moest ik opeens alles zelf gaan doen, van wassen draaien tot koken. Maar ik geloofde er als toen 17-jarige in dat het heel goed voor mijn ontwikkeling zou zijn. En nu ik er een aantal maanden zit, kan ik alleen maar zeggen dat dat inderdaad zo is."

 

Weinig speeltijd

 

Natuurlijk had Dicke nu dolgraag in het eerste van ADO gespeeld. En als groot talent, die meerdere jeugdinterlands speelde, was het niet ondenkbaar geweest dat de middenvelder nu een kans in het matig presterende elftal van Dirk Kuyt had gekregen. Maar voorafgaand aan het seizoen was de boodschap van Kuyt duidelijk: de Hagenaar zou niet op veel speeltijd kunnen rekenen.

En die zou hij in Portugal, bij de onder 23 van Estoril, wél krijgen. ,,Een belangrijke reden voor de keuze voor Estoril. Daarnaast staat Portugal bekend om zijn goede jeugdopleidingen. Het niveau ligt hoog en daar word ik beter van."

Dicke kwam tot dusver tot vijf competitieduels in de Liga Revelação en voelt zich in Estoril, een Portugese kustplaats, thuis. ,,Ik woon in een appartement op vijf minuten van het strand en ben aan het Portugese leven gewend. De temperatuur is prettig, het eten lekker en ik doe geregeld leuke dingen met de jongens van de club. We zijn laatst bijvoorbeeld gaan padellen. Ja, ik vermaak me wel."

En de Hagenaar ontwikkelt zich dus op voetbalgebied. Hij trainde zelfs al eens mee met het eerste elftal, dat in de hoogste Portugese competitie op de twaalfde plaats staat. Gaat hij nog minuten in het eerste team van Estoril maken? ,,Dat hoop ik natuurlijk wel. Maar het belangrijkste is dat ik mezelf ontwikkel. Deze ervaring draag ik de rest van mijn leven mee."

 

Bron: AD/Stan Wagtman

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Amar Catic Hugo Wentges Gregor Breinburg

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
0-1
16 november 2022

Volgende wedstrijd

Logo Almere City FC Logo ADO Den Haag
11 december 2022 om 14:30 uur
Yanmar Stadion, Almere

Advertentie