Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Franken staat met tranen en beëindigt interview


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

30 mei 2022 7 reacties

Nadat ADO zo dicht bij promotie was geweest, hield Giovanni Franken het niet droog tijdens zijn praatje bij ESPN.

 

De tranen kwamen aan het begin van het vraaggesprek in zijn ogen. Op het eind liep hij snikkend weg.

 

,,Het spijt mij en het team dat we de supporters niet hebben kunnen geven wat we wilden", begon de trainer emotioneel. ,,Ja dat raakt me. We waren twee keer dichtbij, maar het mocht niet zo zijn.''

 

Na de laatste gemiste strafschop maakte Franken zich nog zorgen over zijn spelers omdat er veel mensen het veld op kwamen. ,,Ik wilde ook even bij Jamal Amofa zijn'' (die de laatste penalty had gemist red.).

 

Dat de supporters al twee keer langs het veld stonden voordat de strijd was gestreden, kon Franken nog wel begrijpen. ,,Het is een emotionele club. We houden van de supporters. Ze geven ons alles en wij willen ze ook alles geven. Dat zie je ook aan hun betrokkenheid dat ze al langs het veld stonden en om ons heen. Het was wel moeilijk het team toen te blijven coachen. De mensen liepen voor je neus langs en ik werd wel belemmerd. Het leek wel Latijns Amerika'', kwam er toch nog een glimlachje op zijn gezicht. 

 

Dan serieus: ,,Ik heb het zelf niet meegkregen, maar als er na afloop ook nog geweld is geweest, dan veroordeel ik dat te allen tijde, laat ik daar duidelijk over zijn''.

 

Franken ging niet al te diep in op wat er na de 3-0 misging. ,,We speelden gecontroleerd. Maar het verdedigen is op het laatst niet goed gegaan. Het is niet nieuw, we hebben dit eerder dit seizoen gehad in eindfases.'' Na afloop heeft hij alle spelers echter bedankt. ,,Ik heb gezegd dat ik trots op ze ben. Ze hebben het geweldig gedaan. Het was moeilijk.''

 

,,En nu?'', herhaalde Franken de vraag. ,,Eerst even rustig aan, maar er zijn veel zaken die lopen. Hoe gaan we verder met het team en de spelers? Als ik het zou moeten zeggen, zou over drie weken alweer de voorbereiding beginnen, ja als trainer. Dat is eh...'' waarna Franken weer volschoot en het interview beëindigde.

Reacties

diederik

Enthousiast, bevlogen, betrokken , het zal best, maar die Franken zet zichzelf echt voor schut.
Maandag 30 mei 2022 om 11:36 uur

HalaMadrid

Lex5

Kishna had helemaal niet mee moeten doen, die man heeft niet eens wedstrijd ritme was gebelesseerd dan ga jij hem in de belangrijk wedstrijd in de basis zetten. Hij had indd moet wisselen bij de rode kaart nog 10 minuten voor tijd dan had ze zeker gewonnen. Zoiezo vind die mallot van Franken raar trainer hij wil Simeontje na doen met zijn gedrag. Ado was angstig in eigen wedstrijd het zijn laf voetballers. Door selecteren volgende seizoen. Bij ADO is alleen Stein goeie spelers de rest is 4 klass niv waardig.
Maandag 30 mei 2022 om 08:21 uur

Huge

Hij had na die rode kaart Janmaat moeten brengen in de plaats van Verheijdt. Achterin dichtgooien. Dan had misschien de 3-1 nog kunnen vallen, maar 3-3 had het niet geworden. Tactisch en wisselend was dit gewoon een schande. En die gekken die het veld op stormen.....ach daar zijn geen woorden voor
Maandag 30 mei 2022 om 06:19 uur

Lex5

Kishna zat niet in de wedstrijd. Die had er eigenlijk al na 10 minuten af gemoeten.

Deze trainer is gewoon `n maatje te licht voor de KKD. Dan kunnen we hier wel verwijten welke wissels `ie had moeten toepassen of welke tactiek `ie over het hoofd gezien heeft, maar dat zal `ie nu achteraf zelf ook wel weten. Hij heeft zichzelf niet aangesteld, dus moeten we `m gewoon bedanken voor alle tomeloze inzet. En je zag aan alles dat Giovanni zó ontzettend graag wou. Sneu dat `t hem dan niet gelukt is. Maar ach, misschien is het voor z`n trainersloopbaan ook beter zo. Kan `ie als assistent de cursus in en daarna vol goede moed het ergens opnieuw als hoofdcoach proberen. En dan heeft `ie er weer 3 jaar extra ervaring bij. Vallen en opstaan, Giovanni. Dank voor je inzet in dit moeilijke jaar.
Maandag 30 mei 2022 om 02:15 uur

bert1953

Deze nederlaag is voor 95% aan die dorpsidioot te danken.
De manier hoe hij staat te coachen nou dan heb je toch totaal geen overzicht meer.
Hij had na die rode kaart de boel goed neer moeten zetten
Jammer probeer er volgend jaar maar uit te komen uit de kkd.
Maandag 30 mei 2022 om 02:07 uur

Wes

Zijn tactische inzichten waren niet erg best, Stein en wellicht Kishna te vroeg gewisseld met de achterliggende gedachten er al te zijn en na de rode kaart te laat defensief ingegrepen waardoor de ploeg onnodig in problemen is gekomen.
Maandag 30 mei 2022 om 01:14 uur

AussieAdo

CARDINALE FOUT dat zijn geen supporters dat zijn MONGOLEN.
Hoe haal je het in je knars dat tuig supporters te benoemen?
Maandag 30 mei 2022 om 00:48 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25