Freewheelend ADO bouwt feestje tegen Utrecht

6 april 2014 3 reacties

ADO Den Haag heeft thuis FC Utrecht overklast en is nu zo goed als verzekerd van nog een jaar Eredivisie.

De ploeg van Henk Fraser had weinig te duchten van de povere domstedelingen. ADO pakte het initiatief en werd ook nog in het zadel geholpen door Utrecht-speler De Ridder. De aanvaller pakte binnen 25 minuten twee keer geel en kon vertrekken.

Tegen tien man was het wachten op de openingstreffer. Het doelpunt viel na een half uur spelen. Aaron Meijers speelde Roland Alberg vrij. De man in vorm schoot de bal vervolgens beheerst binnen.

Vlak voor rust profiteerde Mike van Duinen van geklungel in de Utrecht-defensie en verdubbelde de voorsprong.

Met 2-0 op het scorebord en een man meer op het veld had ADO niks meer te vrezen. De supporters op de tribune gingen er eens goed voor zitten (of staan) en zagen hoe Mitchell Schet en Michiel Kramer de score uitbouwden naar 4-0.

Het Haagse team viel hooguit te verwijten dat het ‘slechts’ bij vier doelpunten bleef. Maar niemand in het Haags Bakkie die daar om maalde. Dat gold ook toen Jens Toornstra er op schitterende wijze 4-1 van maakte. De voormalig ADO-speler kreeg vervolgens nog een staande ovatie van de Haagse fans.