Gelijkspel voor ADO na nieuwe zouteloze pot

20 april 2024 8 reacties

ADO Den Haag is in eigen huis tegen FC Eindhoven niet verder gekomen dan een gelijkspel.

De ploeg van Darije Kalezic speelde 1-1 tegen de laagvlieger uit de Keuken Kampioen Divisie. Een nieuwe tegenvaller voor de Haagse ploeg die zo richtging de play-offs strompelt.

Kalezic koos deze wedstrijd voor een nieuw basiselftal. Daryl van Mieghem en Henk Veerman begonnen op de bank. In plaats van de topscorer en de speler van de meeste assists, stonden Jort van der Sande en Jerry van Wolfgang in de aanval.

Dat deze nieuwe ingreep geen zoden aan de dijk zette, bleek uiteindelijk in de tweede helft. Toen kwamen Veerman en Van Mieghem alsnog als invallers in het veld en met Joel Ideho erbij bloeide de wedstrijd als kijkspel weer op.

De latere 1-1-eindstand stond op dat moment al op het scorerbord. Jerry van Wolfgang had ADO voor rust op voorsprong gezet met een mooi wippertje. De 1-1 viel tien minuten in de tweede helft uit een corner.

Naast de teleurstellende uitslag was het Haagse veldspel ook zeer matig. De ADO-spelers wisten elkaar niet goed te vinden en de residentieclub creëerde ook nauwelijks kansen.

Nog drie wedstrijden en dan is de competitie ten einde. Met deze vorm heeft ADO alleen weinig in de play-offs te zoeken. Volgend weekend moet de Haagse selectie naar Utrecht voor een wedstrijd tegen de beloftes uit de domstad.