Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Genieten van Kishna: `te goed om bij ons te spelen`


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

8 oktober 2022 4 reacties

De gave om zonder een bal te hebben geraakt de energie bij fans en medespelers totaal te veranderen, hebben maar weinig voetballers.

 

Maar bij ADO Den Haag is Ricardo Kishna zo’n speler. Dat liet hij vrijdagavond ook weer zien, toen hij in minuut 57 aanstalten maakte te gaan invallen. Iedereen in het stadion veerde op, verlangend naar de kunsten van de Hagenaar, zo schrijft het AD.

 

Toen hij eenmaal in het veld stond, bleek dat verlangen gegrond. Kishna nam de Haagse ploeg bij de hand en leidde ADO naar een zege. Iets wat er in het uur daarvoor totaal niet in leek te zitten.

 

Het 5-3-2-systeem dat Dirk Kuyt had verzonnen, leek voor de spelers in aanvallend opzicht tot aan de entree van Kishna eerder een last dan een vondst. Amar Catic, die als rechterwingback speelde, had het er zichtbaar moeilijk mee.

 

Een aantal keer stond hij met de armen gespreid, ogenschijnlijk niet wetend wat te doen. ,,Dat was wel zo. Ik moest telkens kijken waar ik stond, omdat ik dit niet gewend was. En dit systeem is conditioneel ook nog eens zwaar”, zegt Catic in de krant. ,,Volgens mij wisten ploeggenoten soms ook nog niet wat ze precies moesten doen. We hadden er maar twee keer op getraind tot vandaag. Gelukkig wende het met de minuut meer.”

 

De achterhoede gaf tegen het nog ongeslagen FC Eindhoven vrijwel geen kans weg. Tegelijk lukte er lang aan de bal maar weinig bij ADO. Na rust werd het voetballend iets beter, maar tot uitgespeelde kansen kwam ADO niet. Het omslagpunt kwam pas toen Kishna het veld betrad.

 

Vanuit zijn eerste balcontact ontstond direct een enorme kans. Het bleek een voorbode voor de rest van de wedstrijd, waarin Kishna ADO bij de hand nam. Catic genoot van het spel van zijn ploeggenoot. ,,Ricardo is eigenlijk te goed om bij ons te spelen. Hij ziet het spelletje gewoon. Het publiek wordt niet voor niks geks als hij erin komt. En spelers trekken zich aan hem op.”

 

Ook Kishna zag dat verschil. ,,Het voelde lekker. Ik merkte dat ik voetbal in de ploeg bracht. De ruimtes waren er in de eerste helft ook, maar toen benutten we ze niet goed. Je ziet dat zodra we dat doen, het meteen gaat lopen”, vertelt Kishna.

 

Volgens basisdebutant Mario Bilate mag ADO zich gelukkig prijzen met Kishna. ,,De kwaliteit druipt er bij hem vanaf. Hij is zo slim aan de bal en doet dingen zo makkelijk lijken. Als medespeler is het heerlijk om met hem te voetballen.”

 

Voor de Haagse club lijkt het in ieder geval zaak om Kishna zo snel mogelijk fit genoeg voor negentig minuten te krijgen.

 

Reacties

KaleHans

Ben maar wat blij dat hij weer gewoon bij ons voetbalt en niet bij een tegenstander. Natuurlijk is hij blessuregevoelig, maar als hij speelt dan gebeurt er wel meteen wat in het veld, je ziet duidelijk dat hij aanvallend ingesteld is en de ruimtes ziet die niemand anders ziet. Catic stond zo vaak in deze wedstrijd op een eiland te wachten op een bal die er niet kwam, Kishna kwam erin en wist hem meerdere malen feilloos te vinden. En beste Dirk, zet Kishna er de volgende wedstrijd gewoon vanaf het begin in, en haal hem er dan pas uit als hij zelf aangeeft dat het niet meer gaat. En niet maar de 2e helft er pas in, ik ga liever de 2e helft in met een voorsprong dan met een achterstand........ als je begrijpt wat ik bedoel.
Maandag 10 oktober 2022 om 14:25 uur

Hansiehansie

Niks te goed ,hier moeten door de nieuwe eigenaar juist spelers van niveau spelen dat is hij verplicht aan de stad DenHaag. En die Reinaard zo cnel mogelijk opleure.
Zaterdag 8 oktober 2022 om 17:07 uur

Ado Vakkie S

@bleek @veleanderen: lezen jullie mee?
Zaterdag 8 oktober 2022 om 15:01 uur

Hmmm

Dat we in de winterstop nog maar wat van zulke spelers mogen contracteren!
Lees: te goed voor deze ploeg, maar dan wel op andere posities, met name de verdediging.
Zaterdag 8 oktober 2022 om 14:50 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23