Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

`Het is nooit rustig, dat is ook fijn`


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

25 oktober 2021 Nog geen reacties

Wesley Verhoek kan zich er niets bij voorstellen dat ADO Den Haag ooit niet meer bestaat.

 

,,Het is zo’n roemruchte club. Er gebeurt altijd iets, je kan er altijd over praten. Het is er nooit rustig. Dat vinden sommige mensen heel vervelend, maar het is ook fijn”, zegt hij in het AD.

 

In het artikel uiten oud-spelers uit verschillende generaties hun liefde voor ADO.

 

De 35-jarige Verhoek, die nu als zaakwaarnemer werkzaam is in het voetbal, komt nog regelmatig in het Cars Jeans Stadion.

 

,,Wat de club zo mooi maakt, hebben we een paar weken geleden gezien rondom het overlijden van supporter Dani Ebben. Wat een club voor zo iemand en zijn familie kan doen, dat betekent voor mij nog veel meer dan welk voetbalmoment dan ook. Dat zegt veel over ADO, over wat de club kan doen, dat ziet niet iedereen. De knuffelacties van de Haagse supporters tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord kun je daar ook zo bij zetten. Op dat soort momenten is ADO op z’n mooist.”

 

,,Zelf heb ik het unieke seizoen 2010-2011 meegemaakt met de club, waarin we Europees voetbal haalden. Hoe het er dat seizoen aan toeging, dat zou nu niet meer kunnen. Nu ben je als elftal veel meer afgeschermd van de buitenwereld, maar dat jaar waren bij ADO de spelers, de staf en de supporters één geheel. Er was veel interactie, alles was openbaar. Dat was bijzonder.”

 

Remco Boere (59) is ook nog steed emotioneel betrokken bij de club, zelfs nu hij in Zweden woont. De topscorer uit het promotiejaar 1985-1986 spreekt zijn Haagse vrienden dagelijks.

 

,,Ik heb in Den Haag mijn mooiste periode als speler meegemaakt. Ik heb ook altijd het gevoel gehad dat er veel meer mogelijk zou kunnen zijn bij die club. De stad, de achterban, de mensen zijn helemaal gek van ADO. Alleen zijn steeds de verkeerde gelukszoekers erin gestapt, die er voor eigen gewin zaten. Misschien is de City Football Group dan wel de best mogelijke nieuwe eigenaar. Een groot concern met veel kennis. Alleen ben ik dan bang dat je het Den Haag-gevoel gaat verliezen. Het geel-groene. Daarom zouden zij een crisismanager moeten aanstellen voor de levensvatbaarheid van de club op lange termijn. Met Martin Jol voor het voetbalgedeelte. Hij kent de emoties van de club.”I

 

Boere: ,,Ik heb meegemaakt hoe erg het voetbal in Den Haag kan leven. In 1985-1986 waren wij in de eerste divisie gewoon beter dan de rest. Maar wat de prestatie dat seizoen bijzonder maakte, is dat de stad en de supporters op een ongelooflijke manier meeleefden. Nergens is dat zo intens als bij Den Haag. De supporters spreken aan, de club heeft waarde, er is een basis. Het is mooi dat er een echt Haagse club is en dat moet in stand gehouden worden. 

 

René Pas (76), rechtsbuiten in een elftal waarin onder meer Lex Schoenmaker en Aad Mansveld excelleerden, komt van zijn tiende bij ADO.

 

,,Meer dan zestig jaar loop ik er al rond. Het is mijn club en ik heb echt een rood-groen hart'' , verwijst hij naar de oude clubkleuren. ,,Als ik er straks niet meer ben, moet ADO nog voetballen. Ik zit zelf in de ledenraad en de problemen zijn niet van vandaag of gisteren. Onze generatie spelers heeft gezien hoe de club is afgetakeld. Het is met pieken en dalen gegaan nadat wij gestopt zijn.”

 

,,Ik denk dat je al snel minstens twintig miljoen euro nodig hebt om de club écht weer levensvatbaar te maken. Er wordt al vijftien jaar geen goed beleid gevoerd en de jeugdopleiding is verwaarloosd. Maar ADO is ADO en die club zal altijd genoemd blijven worden. Het is verbonden met Ajax, Feyenoord, PSV en Sparta. Mooie, oude clubs waarvan het ondenkbaar is dat ze uit de voetbalhistorie zouden verdwijnen”, aldus Pas.

 

,,Nu moet er één iemand de leiding nemen en de taken verdelen. Want alle jongens die staan te roepen dat ze de club willen helpen, willen allemaal het mannetje zijn, wat te vertellen hebben. Ik ben er voorstander van dat we doorbouwen op de wijze waarop we nu bezig zijn. Met jonge spelers. Dan krijg je weer een beetje Haagse identiteit.”

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie