Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Hoe blijft ADO fit in loodzware weken?


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

21 mei 2022 Nog geen reacties

ADO wint het in de play-offs nu mede op fysieke kracht. Alles wordt eraan gedaan om dat vol te houden.

 

Met veel energie en fysiek voetbal maakt ADO Den Haag het zijn tegenstanders de laatste weken bijzonder lastig. Tegen NAC was de Haagse ploeg twee keer de sterkste in een echte 'knokwedstrijd', schrijft het AD. En ook tegen FC Eindhoven vocht ADO zich in het duel en bleef het in de lastige slotfase op wilskracht overeind.

 

Achter de schermen heeft de technische staf van de club hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het elftal dit in de belangrijkste fase van het seizoen kon brengen. En dat het nu ook vol te houden blijft.

De volle weken met veel wedstrijden staan in het teken van zo goed mogelijk herstellen. In een zo kort mogelijke tijd, bovendien. ,,De spelersgroep is nu sowieso voortdurend bezig met herstellen", schetst trainer Giovanni Franken het ritme tijdens de play-offs. ,,We hebben voedingsprogramma's opgesteld, er staan ijsbaden klaar en noem maar op. We doen alles wat we kunnen doen om het herstel te bevorderen. Daarnaast proberen we met veel video-analyses tactische input te geven en werken we met verschillen de groepjes spelers op het veld."

Dat het Haagse elftal er fysiek zo goed voorstaat, komt ook door de laatste fase van het reguliere seizoen. Doordat om verschillende redenen een paar wedstrijden van de club waren uitgesteld, moest ADO ineens meerdere weken achter elkaar op vrijdag én maandag spelen.

 

,,Daardoor zijn we gewend geraakt aan snel achter elkaar wedstrijden spelen en daar hebben we nu voordeel van. Dat zorgt er ook voor dat we er in de volgende wedstrijd weer op gaan vliegen. Wij gaan ondanks onze voorsprong naar Eindhoven om zo veel mogelijk te scoren", aldus Franken.

 

Ook Tyrese Asante merkt dat de aanpak bij ADO ervoor zorgt dat hij het makkelijk kan volhouden. ,,Het is logisch dat we af en toe een beetje vermoeid zijn of kleine pijntjes hebben, maar je ziet ook dat we snel herstellen. Het voelt top dat ik veel energie in wedstrijden kan leggen zonder moe te worden. Ik kan nog gas geven en in de slotfase meer meters maken dan mijn tegenstander."

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26