Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Hoe te bouwen op de puinhopen?


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

2 april 2021 2 reacties

Met UVS als eigenaar schrijft ADO alleen maar rode cijfers en breken nauwelijks jeugdspelers door.

 

Ga maar na. Tot 2015 had je Lex Immers, Daryl Janmaat, Mike van Duinen, Tom Beugelsdijk, Danny Bakker en Tyronne Ebuehi die in sommige gevallen mooie transfersommen opleverden. Daarna speelde alleen Dennis van der Heijden nog meer dan twintig wedstrijden in de Haagse hoofdmacht, schrijft het AD. 

 

Na de financieel gezonde jaren onder Mark van der Kallen ontstonden onder de Chinezen alleen maar verliezen, zelfs in seizoenen waarin spelers als Michiel Kramer en Björn Johnsen voor flinke bedragen werden verkocht.

Die tekorten werden voornamelijk toegeschreven aan hogere personeelskosten, aldus de krant. Met andere woorden: er werd in de spelersgroep geïnvesteerd. Maar die investeringen hebben ADO nauwelijks iets opgeleverd. Slechts twee keer sinds de club in Chinese handen kwam, werd het linkerrijtje nog behaald. Met meer middelen dan voorheen kon het succesjaar 2010-2011, waarin Europees voetbal werd gehaald, nooit worden overtroffen.

 

Slechte keuzes, gemaakt door de Chinese eigenaar? Of vruchteloos beleid, gevoerd door de directies van de club? Gerard Slager is er duidelijk over in het AD. Het voormalige bestuurslid van de Haagse club maakt de club al decennialang mee. In het bestuur tot 1975. Daarna 25 jaar lang als directeur van de Federatie van Betaald Voetbal Organisaties, waardoor hij bij veel clubs in de keuken meekeek. Tot enkele jaren geleden bleef hij nauw betrokken bij ADO, dat hij nu van een afstandje volgt.

,,Voordat UVS kwam, was zakenman Van der Kallen de eigenaar”, legt Slager uit. ,,Dat was een man die in bedrijven handelde. Wat doet zo iemand? Die schrijft zwarte cijfers door in de kosten te snijden. Maar helaas is het bij een voetbalbedrijf zo dat de kwaliteit wordt bepaald door de kosten die je maakt. Er kwam een nieuwe eigenaar, van een ander continent, die niet wist hoe het er hier dagelijks aan toegaat. Dat heeft de Chinezen kansloos gemaakt. Er zaten hier directeuren die vooral hebben geluisterd naar geschreeuw. Spelers die op de markt weinig waarde hadden, kregen toch gigantische contracten. Daardoor zijn er tekorten ontstaan. Die directeuren gingen vervolgens naar de Chinees toe en zeiden: ‘Meneer, ik kom 3 miljoen euro tekort. Kunt u dat even betalen?’ Toen de eerste rechtszaak met UVS net achter de rug was, zou er bezuinigd worden, maar dat is niet gebeurd.”

Met als gevolg dat de situatie van de club snel is verslechterd. Degradatie lijkt dit seizoen onafwendbaar. De kans is levensgroot dat de nieuwe eigenaar ADO vanuit de Keuken Kampioen Divisie opnieuw moet opbouwen. Waar moet hij beginnen?

 

,,Mohammed Hamdi moet een goede organisatie neerzetten”, schetst Slager. ,,Er is deskundigheid nodig. En dan moet je beginnen met de jeugdopleiding. Die is het belangrijkst. Martin Jol is daar al mee begonnen. Ik heb met lede ogen aangezien hoe een grootheid als hij is neergezet als een knoeier. Dat kun je niet vinden. Het is een hele tijd geleden dat ik hem voor het laatst heb gesproken, maar ik weet dat hij het allerbeste wil voor de club. En ja, wat mij betreft blijft Hamdi ook. Hij heeft nu in elk geval een paar jaar ervaring bij de club. Och, het is een geweldig lastige klus voor hem. En de kans is groot dat hij wordt uitgelachen als ADO straks degradeert. Maar daar moet hij zich niets van aantrekken.”

Vasthouden aan de huidige directeur is dus het advies aan de nieuwe eigenaar. En vervolgens samen snel aan een betere organisatie bouwen en de jeugdopleidingen herontwikkelen. Maar ook vooral niet te optimistisch zijn, vindt Slager. ,,De vraag is echt of ADO het zich nog wel kan permitteren om ambitie te hebben. Voordat de club er weer bovenop is, ben je wel een paar jaar verder.”

Reacties

RF

Aardig relaas. Echter, hamdi en mj hebben gewoon pruts werk geleverd op technisch beleid. De stand op de ranglijst heeft nml. altijd gelijk.
Plus...er is onder hen 0,0 transfer waarde gecreƫerd.

Zaterdag 3 april 2021 om 00:02 uur

MiG

"Build Back Better"
Vrijdag 2 april 2021 om 12:27 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior/RKC
22 mei 2024 om 18:45 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26