Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

Hoogendorp over opmerkelijke move


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

12 april 2022 Nog geen reacties

Rick Hoogendorp zat voor het eerst op de bank bij Hoogland en zag zijn team in degradatienood direct winnen.

 

Thuis werd het onder zijn leiding 1-0 tegen Groene Ster, de nummer 3 van de ranglijst.

 

Hoogendorp werd donderdagavond gebeld door de club uit het dorp bij Amersfoort. Hij hapte niet meteen toe. Dat komt vooral door zijn werk bij ADO Den Haag. ,,Ik werk daar fulltime en wilde eerst weten of ik toestemming kreeg om met Hoogland te praten. ADO gaf me die toestemming, dus ben ik vrijdag het gesprek aangegaan met Hoogland", zegt hij in het AD over zijn opmerkelijke move.

Beide partijen kwamen meteen tot overeenstemming. ,,Hoogland zocht een trainer die meteen in kon stappen en voor mij is dit een fantastische kans om in de derde divisie te laten zien hoe ik over voetbal denk en dat ook op een ploeg over kan brengen."

,,Het is bovendien goed met elkaar te combineren, aangezien ik bij ADO overdag train en op zaterdag mijn wedstrijd heb, terwijl Hoogland 's avonds traint en op zondag speelt."

Zodoende zat de ex-spits van ADO Den Haag, MVV, Dordrecht'90, RKC, Celta de Vigo en VFL Wolfsburg zondag voor het eerst op de bank.

Met Hoogendorp haalde Hoogland een trainer in huis die weet waarvoor hij staat. ,,Hoogland zocht een trainer die voor duidelijkheid zorgt. Nou, ik kom uit Den Haag en zeg altijd wat ik ervan vind. Zo gaat dat daar. Ik heb misschien niet altijd gelijk, maar ben wel duidelijk. Voor beide partijen is dit een win-winsituatie. Voor mij is dit een kans en Hoogland heeft nu voor korte termijn iemand die ze kan helpen."

Hoogland heeft nog tien duels om minimaal twee en het liefst vier ploegen onder zich te houden. Op 8 mei speelt de ploeg in Naalwijk tegen mede-degradantiekandidaat. Twee weken later komt het Haagse Quick op bezoek.

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie