Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Hotel Mimosa: thuis voor menig ADO-speler


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

23 december 2016 Nog geen reacties

Hotel Mimosa huisvestte in de loop der jaren een berg ADO-spelers.

 

In het gastenboek van het Scheveningse familiehotel in het Renbaankwartier vind je al meer dan zeventien jaar de krabbels van (test)spelers van de Haagse club.

 

De traditie om groen-gele voetballers hetzij van over de grenzen of forenzend binnen Nederland, te huisvesten, begon schuin aan de overkant van de straat, weet eigenaar Arjan Verburg. In het City Hotel, destijds gerund door zijn oom Gerard Hoogervorst.

 

Via hem kwam Verburg ook voor het eerst in het Zuiderpark Stadion. ,,Het was echt een karakteristiek stadion. Middenin de wijk en op de tribunes kon het kolken. De sfeer die Midden-Noord voortbracht was uniek. Spelers van de uitploeg waren ervan onder de indruk, voor onze eigen spelers was het een enorme stimulans. Die gasten op het veld waren helden voor me. Dat zijn ze nog steeds. Als ik vandaag de dag in de Business Club een biertje drink met Cor Lems, dan kan m’n dag al bijna niet meer stuk”, vertelt Verburg in het AD.

 

Tussen de spelers die Arjan en zijn gezin onderdak boden, zitten namen die onvergetelijk werden. Maar ook die al lang zijn vervlogen met de wind. In elk geval hebben ze allemaal een verhaal. Zoals Toda. De Japanner wilde graag kruiden in zijn bad. Maar ze hebben hier helemaal geen bad…

 

Andres Oper, topscorer aller tijden van het Estlandse elftal, wilde dubbele beglazing en een grote ijskast. Australiër Jamie Coyne en Schot Jamie Smith kampten met heimwee en Wilfried Kanon schoof aan bij het familiekerstdiner. Die zat helemaal in zijn eentje en zo’n jongen laten de Verburgjes dan natuurlijk niet vallen. Met Josh Wagenaar volgde Arjan the Soprano’s en Bogdan Milic bleek door zijn lengte bij het darten de pijlen bijna in het bord te kunnen steken, valt te lezen in de krant.

 

Ook weet Verburg nog dat toen hij Dmitry Bulykin – waarschijnlijk iets in de houding en uitstraling van de grote Rus – de hand drukte, meteen wist: deze man is top. Ook ziet hij zichzelf hier nog met Chelsea-huurling Kenneth Omeruo zitten. Zelfgemaakte lijst met Nederlandse voetbaltermen erbij en dan maar oefenen. Omeruo won met Nigeria later de Afrika Cup. Net als Kanon vervolgens met Ivoorkust. Wie kan nou zeggen dat hij twee Afrika Cup-winnaars onder z’n dak heeft gehad?

 

Favoriete gast van de Verburgjes blijft Tommie van der Leegte; de begenadigde Brabantse linkspoot die het ambacht van het genieten van het leven onnavolgbaar combineerde met het leveren van prestaties op het veld.

 

Vervolgens dient zich het idee zich aan voor het samenstellen van een Mimosa Dream Team van voormalige gasten. Hier komen ze: Gino Coutinho; Kenneth Omeruo, Timothy Derijck, Ramon Leeuwin, Wilfried Kanon; Yuri Cornelisse, Danny Holla, Tommie van der Leegte; Joonas Kolkka, Dmitry Bulykin en Frantisek Kubik. Trainer van het team die er ook sliep: Henk Fraser.

 

Onder de niet-geselecteerden bijna vergeten namen als Ninos Gouriye, Hans van de Haar, Fabio Caracciolo, Catalin Tira, Milan Lalkovic, Nico Pellatz en Josh Wagenaar.

 

En o ja, de buren van Mimosa bieden nu onderdak aan het Slowaakse talent Samuel Chromek, de middenvelder die van de zomer voor drie seizoenen bij ADO tekende.

 

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23