Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Is er nog hoop voor Dirk Kuyt?


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

25 november 2022

Is er nog hoop voor trainer Dirk Kuyt? Frank Rijkaard degradeerde met Sparta en won de Champions League.

 

Na een voetbalcarrière om ‘u’ tegen te zeggen, eindigde Kuyts eerste trainersavontuur bij ADO Den Haag in een nachtmerrie. Is zijn nieuwe loopbaan al over voordat deze goed en wel is begonnen?, zo stelt het AD de vraag.

 

De ‘winnaar’ die hij zelf altijd zegt te zijn, zal nooit verdwijnen. Maar er leek de voorbije weken ook iets van berusting op te treden. Berusting dat het niet de kickstart is van zijn trainerscarrière. En berusting dat het trainerschap van Feyenoord, dat hem ooit was toegezegd, verder weg is dan ooit. 

 

Kuyt kwam in juni binnen bij ADO. Bij de Haagse club was de negativiteit na het debacle tegen Excelsior voelbaar in alle geledingen. Iets wat mede door de resultaten onder hem nooit veranderde.

 

Maar daarnaast heeft Kuyt op de facetten waarop hij wél invloed had, simpelweg gefaald. Nooit slaagde hij erin om van ADO een met één gedachte spelend collectief te maken. Het was los zand.

 

Door de vele wisselingen in het elftal ontbrak vastigheid. Ook bleef Kuyt volgens de krant constant spelers gebruiken die onder zijn hoede meermaals hadden gefaald.

 

Op hun lazer

 

Onder zijn leiding was ADO bovendien een ploeg waarin het aan elke vorm van mentaliteit ontbrak. Een behoorlijk aantal spelers liep er wekelijks zonder vertrouwen, Haagsche bluf óf motivatie bij.

 

Vanuit de spelersgroep klonk het al langer dat het zo niet door kon en men liever zag dat hun trainer die jongens op hun lazer zou geven of uit de ploeg zou halen. En tóch deed Kuyt dat niet of onvoldoende.

 

Zijn strijdplannen bleken bovendien 'te moeilijk' voor de groep. En plan B, dat had Kuyt nooit.

 

Spelers zagen de Katwijker dan ook bepaald niet als een tactisch genie. Maar misschien zijn de plannen van de voormalig aanvaller voor een ploeg als ADO of de jeugd van Feyenoord niet geschikt, maar passen ze bij een elftal met betere spelers wél.

 

Daar zijn in het verleden meer voorbeelden van geweest. Kijk naar Frank Rijkaard, die als trainer met Sparta degradeerde maar daarna met Barcelona tweemaal landskampioen werd en de Champions League won. 

 

Dat Kuyts volgende club er één is met betere spelers, lijkt voor het voorkomen van herhaling van het ADO-debacle dan ook essentieel. Alleen zullen de grote clubs na het echec in Den Haag niet in de rij staan voor de Katwijker. 

Lees meer over

Reacties

KaleHans

Geen idee of het nog goedkomt met Dirk, wat ik afgelopen seizoen wel gezien heb waarvan ik denk... huh??? is dat hij terwijl je een centrumspits hebt die met vleugelspelers (Catic en Severina) goed kan zijn voor een slordige 25 doelpunten 5-3-2 gaat spelen. Echt onbegrijpelijk...
En daarnaast heb ik nooit die bevlogenheid en inzet bij de spelers gezien die Dirk zelf als speler had, of hij kan dat niet overbrengen op de groep of hij wil een te behoudend spel spelen met de ploeg. Ik heb die Haagse vechttlust die we vorig seizoen bijna elke wedstrijd hebben gezien echt gemist, onder Dirk liep er een zooitje makke schapen op het veld. Natuurlijk zijn er een aantal jongens die de benen uit het lijf lopen elke wedstrijd, jongens die dat van nature in zich hebben.
Kortom..... ik denk dat Dirk nog wat bij moet leren en vooral moet leren dat je spelers moet gebruiken en op een plek neer moet zetten waar ze het sterkst zijn!
Vrijdag 25 november 2022 om 10:26 uur

Spelersklassement

De top3:
Amar Catic Hugo Wentges Gregor Breinburg

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
0-1
16 november 2022

Volgende wedstrijd

Logo Almere City FC Logo ADO Den Haag
11 december 2022 om 14:30 uur
Yanmar Stadion, Almere

Advertentie