Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Jagersma kan zakenmodel Wang niet doorgronden


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

16 februari 2015 32 reacties

ADO Den Haag is kerngezond en gaat nu een nieuwe fase in, zegt Henk Jagersma.

 

De afgetreden voorzitter van de Raad van Commissarissen hoopt dat de groei van de club onder de nieuwe eigenaar Wang plaatsvindt door structurele inkomsten.

 

,,Anders krijg je hetzelfde als bij Vitesse en FC Utrecht gebeurt. Na een kleine opleving is er een jaarlijks tekort; FC Utrecht staat een paar puntjes boven ADO maar eigenaar Van Seumeren moet elk jaar een miljoen of zes bijbetalen. En als hij morgen onder de tram loopt, bij wijze van spreken, zeggen zijn erfgenamen ‘Doei, wij zijn weg’. Dan is de ramp compleet. Dat mag in Den Haag nooit gebeuren’’, aldus Jagersma in het weekblad Den Haag Centraal.

 

Volgens hem is het fantastisch dat er nu extra geld in de club wordt gepompt. ,,Maar de stap erna is belangrijker. Supporters willen altijd meer. De weg terug is de moeilijkste in het voetbal”.

 

Jagersma zoekt naar eigen zeggen nog een beetje naar het businessmodel achter de overname door Wang. ,,Ik doorgrond het niet. Dat kan aan mij liggen. We zullen moeten zien hoe het in de toekomst gaat. Misschien haalt hij uit zijn netwerk in China een paar grotere sponsoren. Dan heb je als ADO een gouden greep gedaan. Wie zal het zeggen?’’

Ander nieuws:

Reacties

janvele

@WEs
Het heeft geen zin om mijn bronnen aan jouw te melden omdat jij die toch niet als betrouwbaar kenmerkt. Overigens een bedrijfsplan dat door de C., overheid moet worden goedgekeurd. Geloof je jezelf nog? Overigens indien jij het nieuws inderdaad in de Fabeltjes heb gelezen dan zet je jezelf op de juiste plaats neer.
Donderdag 19 februari 2015 om 10:44 uur

Wes

@janvele
Wang heeft Fontein teruggefloten omdat hij geen bedrijfsplan bij zich had en verteld dat hij een bedrijfsplan moest gaan schrijven? Waar haal je deze onzin vandaan? Uit de media? Zou je er bij kunnen vermelden welke media? De enige krant waar ik dat heb zien staan is de fabeltjeskrant! Helaas moeten we weer constateren dat jouw feiten weer nergens op gebaseerd zijn. ADO wacht op de goedkeuring van de chinese autoriteiten voor het beleidsplan dat is ingediend. Niet gelezen jan of is dit te positief voor je om in je op te nemen?
Woensdag 18 februari 2015 om 23:11 uur

janvele

@Wes

Beter de media volgen. Toen Fontein in China was om de deal af te ronden bleek hij geen bedrijfsplan bij zich te hebben. Wang heeft F. toen terug gefloten en hem opgedragen dat eerst maar eens te maken voordat hij meer geld dan de 8 milj. voor VdK over te maken. Voor jouw komt het handelen van F. en W. erg professioneel over maar mijnerzijds is het amateuristisch. Helaas voor de supporters van onze club bestaan dit soort figuren op deze wereld en komt er dan van een ambitieuze start verder niets terecht. Overigens heb ik het idee dat PdW hetzelfde beweert als ik.
Woensdag 18 februari 2015 om 21:07 uur

janvele

@KaleHans

Ja KaleHans grote plannen maar waar is het bedrijfsplan hetgeen F. dan schijnbaar beleidsplan noemt. Van zo,n omhoog geschreven bedrijfsdirecteur mag je toch nauwkeuriger werk verwachten! F. suggereert dat met zijn plan de miljoenen gaan binnenkomen. Ben echter heel benieuwd naar het gehalte van de werkelijkheid?
Woensdag 18 februari 2015 om 20:57 uur

Wes

@janvele
Hoe kom je erbij dat er geen beleidsplan is gemaakt door United Vansen voordat de club is gekocht? Neem je dat gewoon aan omdat je daar niets over leest? Van jou verwacht ik toch wel dat je weet dat aannames heel verraderlijk kunnen zijn Er werd jou immers een hele simpele vraag gesteld waar je blijkbaar geen antwoord op geven kan. Onderbouwen waarom de uitgesproken doelstellingen luchtkastelen zijn blijkt toch lastiger dan je had verwacht of laat je dat ook aan Peter de Wit over. Koffiedik kijken en ongefundeerd spuien ben je dus nog niet verleerd.
Woensdag 18 februari 2015 om 17:47 uur

KaleHans

Nou jan, niet meer zeuren nu, lees dit stukje is. http://www.adofans.nl/article/12581/ADO-Den-Haag-wacht-op-goedkeuring-beleidsplan.htm we zijn weer een stukje dichterbij.
Woensdag 18 februari 2015 om 16:04 uur

janvele

@KaleHans
Je bewijst dat wij allemaal Koffiedik kijken dan wel in een Glazen Bol. Echter een PLAN zou er toch wel moeten zijn. Ik heb al eerder gesteld dat je EERST een PLAN maakt en DAARNA in dit geval een club koopt. Jijzelf zou ook niet eerst iets kopen en pas daarna gaan zitten denken wat moet ik er feitelijk mee. Immers, afgezien van alle door jouw naar mij uitgedeelde schimpscheuten plaats je somtijds ook je realistische commentaren
Woensdag 18 februari 2015 om 12:31 uur

KaleHans

Volgens jou investeert Wang dat niet....... jouw mening jan, jij zit niet met Wang om de tafel dus je weet niet eens of hij dat wel of niet wil.
Fontein is nog bezig met het bedrijfsplan dus dat komt er aan, niet zo ongeduldig. Dit seizoen is een kwestie van overleven en ik ga er vanuit dat binnen een paar maanden alles op papier staat wat er allemaal daadwerkelijk staat te gebeuren. Al zou Wang geen 20 maar 10 miljoen investeren, dan nog ben ik daar blij mee. Iemand anders investeert niets in onze club, Wang tenminste wel. Wees is blij dat er uberhaupt iemand in is gestapt!
Woensdag 18 februari 2015 om 11:53 uur

janvele

@KaleHans
Een heel verhaal maar waar weerleg je mijn terughoudendheid. Allemaal verhalen vanuit Fontein en Wang maar nergens CONCRETE feiten. Bedrijfsplan? niks, niks. Geef zelf eens aan hoeveel geld er nodig is om onze club wat hoger te krijgen? Mulder en Jansma spreken over 20 miljoen en dan ben je er feitelijk nog lang niet. Investeert Wang dat? Volgens mij niet. Ik heb nergens één signaal daaromtrent gezien. Wel veel niet ingevuld geschreeuw langs zien komen maar daarbij werd niets ingevuld. Ik hou vast aan concrete feiten en niet aan niet ingevuld en nergens concreet gemaakt geschreeuw.
Woensdag 18 februari 2015 om 10:24 uur

Peter de Wit

@KaleHans
In grote lijnen ben ik het eens met je betoog. Het is idd een lange weg die ADO zal moeten afleggen voordat de `gestelde doelen` bereikt zouden kunnen zijn. Laten we hopen dat elk jaar een stapje in de goede richting wordt gezet en dat ik mijn nog zeker niet verdwenen gereserveerdheid van me af kan leggen. Eerst maar eens zorgen dat we in de Eredivisie blijven, dat lijkt me al een behoorlijke klus.

Terug naar de topic. De heer Wang heeft nog geen businessplan gepresenteerd, althans niet in de openbaarheid. Daar blijft het wachten op.

PS Overigens ben ik van mening dat het niet gewenst is het voortbestaan van een club aan 1 man op te hangen. Ik zal dit blijven herhalen.
Woensdag 18 februari 2015 om 09:37 uur

KaleHans

Er wordt door Vansen geïnvesteerd in de club, ook in salarissen. Zoals door Wang duidelijk gemaakt gaat ook het salarisplafond omhoog, dan kan je de betere spelers langer aan de club binden en betere spelers halen dan voorheen. Meer investeren in de jeugdopleiding betekend ook dat je het product van de jeugd langer aan de club kan binden omdat je die spelers dan ook meer te bieden hebt. Als je elftal beter gaat draaien komen er vaak ook betere (meer) sponsoren. Daar aan vast wordt het voor de betere spelers vaak ook weer aantrekkelijker om toch voor onze club te kiezen.
Zoals je in een negatieve spiraal terecht kan komen met een voetbalclub kan dat dus ook andersom en dat is waar Vansen heen wil. Een club die hier beter draait daar wordt in het buitenland (lees China) meer voor de TV rechten betaald, oftewel meer belangstelling voor ADO is meer belangstelling voor het Nederlandse voetbal in totaal. In het verlengde hiervan pikt Vansen ook hier een graantje van mee, het is niet alleen maar uitgaven maar uiteraard ook inkomsten! Vansen heeft de club pas net in handen, Fontein zit hier pas net 4 maanden, allemaal relatief kort en dan willen een aantal mensen nu al meteen resultaten zien??? Iedereen weet dat ware veranderingen in het voetbal niet van de ene op de andere dag waargemaakt kunnen worden, de voorbeelden Twente, AZ en Vitesse kennen we allemaal. Daar gaat jaren overheen, iedereen die nu al resultaat wil zien is of erg kortzichtig of gewoon erg dom. En kom niet met het verhaal dat Wang zelf heeft gezegd dat hij binnen drie jaar van alles wil realiseren..... daarin is Wang door veel mensen al in getemperd. Wees blij dat Wang luisterde en advies vraagt van mensen die werkelijk weten hoe het in de (Nederlandse) voetballerij wordt gespeeld.
Kom niet aan met het verhaal dat het zo gevaarlijk is om een voetbalclub aan 1 man op te hangen is, v.d.Kallen deed ook alles al alleen. En kijk naar de clubs waar blijkt dat het wel kan (Utrecht en Twente) en niet waar het niet kan.
Het is gewoon een kwestie van zorgen dat je naast jezelf als grote investeerder je ook (veel) grote sponsoren binnenhaalde.
Wie weet wat voor sponsor er volgend seizoen op het shirt van de jeugd en van het 1e elftal staat...... wie weet wat voor moois er de komende jaren nog te gebeuren staat! 1ding staat in ieder geval sowieso vast, als v.d.Kallen nog aan het roer had gestaan waren er totaal geen investeringen meer gedaan want hij wilde hoe dan ook van zijn aandelen af.
Dinsdag 17 februari 2015 om 19:55 uur

Wes

@janvele
Waar baseer jij op dat de uitgesproken doelstellingen betrekking hebben op luchtkastelen, deze doelstellingen worden niet zomaar uitgesproken zonder dat daar een visie of gedegen plan achter zit. Prima dat je altijd het advocaatje van de duivel speelt maar onderbouw eens waar jij dat op baseerd?.
Dinsdag 17 februari 2015 om 17:56 uur

janvele

@JB
Lees maar weer het verhaal van PdW. Weer een perfecte analyse waar JIJ weinig tegenin zal kunnen brengen. Maar kom maar op al denk ik dat je zal zwijgen ook t.a.v. mijn reactie.
Dinsdag 17 februari 2015 om 17:20 uur

janvele

@KaleHans

Nou KaleHans geef jij dan maar antwoord hierop ipv mij weer zwart te maken??

Nu bij ADO capabele mensen aan het roer????? (Wie??) Deze capabele mensen weten binnenskamers precies waar zij mee bezig zijn. (Je zit schijnbaar mee aan tafel dat je dit kan beweren!!??).
Dinsdag 17 februari 2015 om 17:17 uur

Peter de Wit

@JB
Bedankt voor je reactie.
Ik ga niet in op je mening m.b.t. de heer van Seumeren, ik vind dat je daarin teveel het pad van de `GeenStijl-reaguurder opgaat. Niet mijn stijl.

Interessanter, is jouw opmerking over de gestelde doelen. Samenvattend stel je dat `uitbreiding van de stadioncapaciteit, ADO structureel in het linkerrijtje en als het even kan op een plek die recht geeft op Europees voetbal, een echt grasveld i.p.v. een kunstgrasveld, etc., geen doelen zijn maar middelen om bij doelen te komen. Maar wat zijn de doelen dan?

Als je het stadion met een 2e ring uitbreidt, zal er flink geïnvesteerd moeten worden. Wie gaat dat doen?
Als je structureel aan de bovenkant van het linkerrijtje wilt bivakkeren, zal er flink geïnvesteerd moeten worden. Wie gaat dat doen?
Als je het kunstgras wilt vervangen door een echt grasveld, gooi je niet alleen een investering die nog niet is terugverdiend overboord, maar zul je ook opnieuw moeten investeren. Wie gaat dat doen?
Etc. etc.

Nogmaals, ik heb het al eerder gezegd, ik ben optimistisch maar wel gereserveerd optimistisch. Een voetbalclub is een vreemde business, waarin je zelfs als je een goede bestuur hebt, niet alle facetten in de hand hebt. Voorbeelden te over.
Dinsdag 17 februari 2015 om 17:09 uur

KaleHans

Hey jan, heb je weer iemand gevonden om tegenaan te schoppen met jouw eigen wijsheden??? Jij neemt echt van niemand iets aan he? alleen van mensen die jouw mening delen en de rest..... kraamt onzin uit.
Dinsdag 17 februari 2015 om 15:21 uur

janvele

@JB

Waar haal je toch je onderstaande wijsheid vandaan?

Nu bij ADO capabele mensen aan het roer????? (Wie??) Deze capabele mensen weten binnenskamers precies waar zij mee bezig zijn. (Je zit schijnbaar mee aan tafel dat je dit kan beweren!!??).

En, helaas voor consultantsbedrijfstak die overal en altijd maar hun plannetjes willen schrijven, heeft men bij ADO nu capabele mensen aan het roer die dergelijke "hulp" van buitenstaanders niet nodig hebben en die binnenskamers precies weten waar ze mee bezig zijn.
Voor de korte en de langere termijn.
Dinsdag 17 februari 2015 om 15:06 uur

janvele

@Wes
Duidelijk is dan dat jouw visie op het bouwen van luchtkastelen is gebaseerd. Lees het verhaal van PdWit eens. Iemand die met beide benen op de grond blijft. Een zeer realistisch verhaal. Overigens het zelfde dat ik altijd meld. Tenslotte. Wanneer komt het bedrijfsplan van Fontein en/of Wang eens op tafel. Zolang dat er niet is blijft het voorshands allemaal bij het oude. Veel geschreeuw en weinig wol.
Dinsdag 17 februari 2015 om 12:33 uur

KaleHans

ik snap em arie
Dinsdag 17 februari 2015 om 10:31 uur

Peter de Wit

Het moet me van het hart dat ik het jammer vind dat er in de commentaren regelmatig ongenuanceerd op de man gespeeld wordt.

Het is in dat kader m.i. ongepast de heer van Seumeren "een omhooggevallen hijskraanmachinist" te noemen. Dit is nauwelijks cabaret te noemen, dit valt in de categorie populistisch afserveren. Van Seumeren heeft een concern geleid dat wereldwijd in haar branche in de top 3 opereert, neem van mij aan dat dat geen kattepis is. Dat geldt ook voor de heer Jagersma. Geven we hem een trap na, omdat ADO geen kampioen van de Eredivisie is geworden? Wat kan hij daaraan doen? Had hij in de spits moeten staan? ADO is mede onder zijn leiding financieel gezond geworden. Nu moet het worden uitgebouwd. Het voortbestaan van onze club moet moet in beton worden verankerd.

En daarvoor heb je een plan nodig. Hoe ga je die verankering uitvoeren? Niet door te roepen dat je binnen 3 jaar Europees voetbal wilt spelen. Niet door te roepen dat je het kunstgras wilt vervangen door echt gras. Niet door de te roepen dat je de stadioncapaciteit wilt uitbreiden. Etc., etc..

Het is goed als je dromen en ambities hebt, maar als het om een bedrijf gaat, moet je daar wel bij aangeven hoe je die denkt waar te maken. De thans bekende doelen zijn waarschijnlijk in de euforie van de overname naar buiten gekomen. De vraag is of ze reëel zijn. Als dit echt de beoogde doelen zijn voor de nieuwe eigenaar is het zaak dat de doelen officieel worden vastgelegd door de eigenaar en de RvC en dat kan alleen als er een realistisch plan (een businessmodel) op tafel ligt waarin wordt uiteengezet hoe die doelen bereikt gaan worden. Want het bereiken van doelen kost meestal heel veel geld. En dan is het zaak als er meerdere partijen aanhaken, niet alleen om de geldstroom te verbreden maar vooral ook om te voorkomen dat ADO afhankelijk wordt van 1 man, de heer Wang.
Dinsdag 17 februari 2015 om 09:57 uur

JB

Vraag me af wat deze semi-ambtenaar eigenlijk verdiend.
Misschien dat de heren wethouders dat eerst eens op de Balkenende-norm terug kunnen zetten?

En het verdien-model is heel duidelijk.
Het hangt niet van 1 man af, ADO is gekocht door een bedrijf dat een groot belang heeft in de ontwikkeling van het Chinese voetbal richting het WK van 2026 of 2030 in Peking.
Met alle respect voor Wang, maar, om in terminologie van de winkeldochters in de ADO-organisatie te blijven, hij is de "kleine Chinees".

Geen enkel vergelijk met Utrecht, dat inderdaad van 1 omhoog gevallen hijskraanmachinist afhankelijk is of Vitesse, dat destijds enkel is gekocht als outlet voor overtollige Chelsea spelers, maar dat door de gewijzigde regelgeving niet meer als zodanig gebruikt kan worden en nu dus als club in de etalage staat zodat de Russen er met zo min mogelijk financiële schade voor zichzelf uit kunnen stappen.

He, heb ik Jagersma na al die jaren eindelijk 1x op iets zinnigs kunnen betrappen....
Dinsdag 17 februari 2015 om 07:14 uur

Wes

@janvele
- Binnen 3 tot 5 jaar met ADO in de Europa League spelen
- ADO een internationale uitstraling geven in Europa en Azië
- Uitbreiding van het stadion van 15.000 naar 30.000 zitplaatsen (huren ziet Wang Hui als betere optie dan kopen, maar wil wel graag uitbreiden)
- Geen geknoei met het DNA van ADO Den Haag, de club blijft Haags en mensen van de stad/club worden bij de club betrokken
- Kennisuitwisseling op voetbalgebied tussen ADO en China



Dinsdag 17 februari 2015 om 05:27 uur

arieopsafari

ik zal het toelichten hans;

als die jagersma een visionair was dan hadden we geen chinees nodig, begrijp je? niets aan de club toegevoegd. die moet dus nooit meer in de media verschijnen, wegwezen ermee.
Dinsdag 17 februari 2015 om 00:54 uur

KaleHans

van ellende is de club verkocht.....
Maandag 16 februari 2015 om 23:33 uur

arieopsafari

nou ik weet niet wat hij heeft zitten doen, zijn een leger directeuren gesneuveld en van ellende is de club uiteindelijk verkocht. is die de weg kwijt dan. gewoon een interview geven! is ie brutaal dan?
Maandag 16 februari 2015 om 23:23 uur

janvele

@Wes

Leg eens uit Wes waar je het over hebt? Welk model bedoel je?

Op dit moment ligt er al in zo`n korte tijd volgens mij een beter model dan ik ooit heb gezien bij de club.


Maandag 16 februari 2015 om 20:34 uur

Wes

Ik kan ook geen enkel model herkennen van het beleid van de afgelopen jaren, was ook afhankelijk van één man die alles zo`n beetje bepaalde. Op dit moment ligt er al in zo`n korte tijd volgens mij een beter model dan ik ooit heb gezien bij de club. Als de merchandising een beetje gaat lopen daar in China ben ik benieuwd wat dat allemaal op kan leveren voor de club.
Maandag 16 februari 2015 om 17:30 uur

HB

@ Peter, waarom maakt ie het niet positief en neemt hij manchester city of PSG bv als voorbeeld?
Hij heeft toch zoveel met onze club!?
Maandag 16 februari 2015 om 17:16 uur

HB

Geweldig, heel verhaal en in z`n laatste zin zegt ie zelf dat ie t niet weet!
Een echte....,een hoop praten en weinig zeggen.
Maandag 16 februari 2015 om 17:13 uur

Peter de Wit

Ik vind dat de heer Jagersma hier zeker een punt heeft. Hij zegt dat hij het businessmodel van de heer Wang niet kan doorgronden. Wellicht bedoelt diplomatiek te zeggen dat er (nog) geen model is. Zijn voorbeelden m.b.t. Utrecht en Vitesse snijden wel degelijk hout. Het is niet goed als ADO van de inkomsten van 1 man afhankelijk is, er zullen andere ook bronnen aangeboord moeten worden anders loop je inderdaad de kans dat het in een keer ophoudt, bijv. door een faillissement van de heer Wang of zijn overlijden. Ook hij heeft het eeuwige leven niet. Het voortbestaan van onze club dient geborgd te zijn. Daar zal toch op korte termijn duidelijkheid over moeten komen.
Maandag 16 februari 2015 om 17:04 uur

Tja

Ach valt niet mee om van t pluche te moeten afzien.
Voor sommige mensen zijn veranderingen altijd moeilijk te accepteren.
Voor de directie de moeilijke taak dit te filteren en de dwarsliggers ontslag aan te zeggen.
Maandag 16 februari 2015 om 15:43 uur

KaleHans

Daggggg meneer Jagersma, als u nog iets zinnigs te melden hebt (wat wij nog niet weten) mag u terugkomen.
Maandag 16 februari 2015 om 13:01 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
2-3
10 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo De Graafschap Logo ADO Den Haag
Gisteren om 21:00 uur
De Vijverberg, Doetinchem

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26