Johnsen helpt ADO langs Excelsior

16 maart 2018 5 reacties

ADO Den Haag is nog steeds in de race voor de play-offs.

De ploeg van Fons Groenendijk pakte vrijdagavond drie punten tegen Excelsior. Het werd 1-2 in Kralingen.

De overwinning was enigszins fortuinlijk, maar geen Hagenees die daar om maalt. ADO moest het doen zonder sterkhouders Tyronne Ebuehi, Wilfried Kanon, Tom Beugelsdijk en Sheraldo Becker.

Na de eerste helft geloofde ook niemand meer in een Haagse overwinning. Excelsior was voor rust veruit het sterkste team en stond verdiend met 1-0 voor.

Bjorn Johnsen eiste namens ADO de hoofdrol op. De spits scoorde beide ADO-goals. Even na rust kopte hij uit de rebound de gelijkmaker binnen en tien minuten voor tijd maakte hij de 2-1.

Dankzij deze overwinning staat ADO met 39 punten uit 28 duels nog steeds op de achtste plaats, de plek die recht geeft op de pla-offs om Europees voertbal.