Johnsen velt Twente

14 april 2018 2 reacties

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 2-1 gewonnen.

Man van de wedstrijd was Bjørn Johnsen. De spits scoorde beide ADO-goals en staat nu ook tweede op de topscorerslijst van de eredivisie.

ADO speelde een draak van een eerste helft. FC Twente, dat op directe degradatie afstevent, vocht voor de laatste kans en kwam na een klein kwartier verdiend op voorsprong.

Vlak voor het rustsignaal zette Johnsen ADO naast Twente. Nadat Lex Immers de bal veroverde, schoot de Noors international het leer in de kruising.

Dat was niet alleen de gelijkmaker, maar het doelpunt keerde ook het tij voor ADO dat een veel betere tweede helft speelde.

De 2-1 van Johnsen viel vlak voor het Haags Kwartiertje. De spits lobde de bal op aangeven van Wilfried Kanon over de doelman.

Elson Hooi had in de blessuretijd de 3-1 moeten maken. Alleen op de keeper nam de buitenspeler te veel tijd en verslikte zich in zijn eigen schijnbeweging.

Dankzij deze zege is ADO nog steeds in de race voor de play-offs. Helaas pakten concurrenten Heerenveen en Vitesse zaterdagavond ook drie punten.