Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Jungschläger vertrekt uit Den Haag


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

26 april 2006 Nog geen reacties
Na Youssef el Akchaoui en Roy Stroeve vertrekt ook Peter Jungschläger uit eigen beweging. De jonge middenvelder heeft woensdag de lopende contractonderhandelingen met de club verbroken. Naar verluidt lonkt Feyenoord voor de middenvelder.

Een grote leegloop bij ADO Den Haag lijkt nu dus aanstaande. Eerder werd al bekend dat Dorus de Vries, Spira Grujic, Roy Stroeve en Cees Paauwe vertrekken, vorige week werd duidelijk dat Youssef el Ackhaoui bij NEC een driejarig contract heeft ondertekend,de kans dat Joonas Kolkka uit de vele aanbiedingen voor Den Haag kiest lijkt ook klein en keeper Jaroslav Drobný is waarschijnlijk te duur. Alleen bij Michael Mols, Tomasz Rzasa en Edwin de Graaf bestaat er nog een kans dat beide spelers volgend jaar in het Zuiderpark te zien zijn. Al lijkt ook het aanblijven van Mols niet echt waarschijnlijk.

"Ik wil benadrukken dat wij alles in het werk hebben gesteld om Peter Jungschläger te behouden voor ADO Den Haag. Hij wilde van ons echter de garantie op een basisplaats." Aldus technisch directeur Rob Baan. Een garantie op een basisplaats geeft eigenlijk geen enkele club aan een speler en ook ADO Den Haag wil deze garantie aan niemand geven. Baan vervolgt: "Graag zouden wij de middenvelder, die voortkomt uit onze jeugdopleiding, voor een langdurige periode vastleggen. Echter, tot onze spijt heeft Jungschläger nu besloten de onderhandelingen af te breken.".  Jungschläger ontkent dat hij een basisplaats eist en Rob Baan nuanceert de tekst even later. De technisch directeur zegt nu dat Jungschläger eist dat hij vertrouwen krijgt in het nieuwe seizoen, toch blijft Baan erbij dat ADO Den Haag niet aan de eisen van de midenvelder kan voldoen.  Jungschläger zelf zegt dat hij vindt dat de communicatie tussen hem en trainer Frans Adelaar niet soepel loopt. Als voorbeeld nam hij het feit dat hij tegen RBC gepasseerd werd, zonder dat Adelaar hem daar een verklaring over heeft gegeven.

Dit betekent dus waarschijnlijk het einde van de loopbaan van Peter Jungschläger bij ADO Den Haag. De middenvelder zit al anderhalf jaar bij de a-selectie en maakte dit seizoen in de uitwedstrijd zijn debuut in het geelgroen. Tijdens de wedstrijd tegen Heracles kreeg hij voor het eerst een basisplaats en deze heeft hij hierna voor de rest van het seizoen behouden.

Inmiddels is het gerucht ontstaan dat Feyenoord interesse heeft in de voetballer. De club uit Rotterdam wil de speler inlijfen om hem vervolgens te verhuren aan Excelsior. Op deze manier kan de 20-jarige speler rijpen bij de club uit Kralingen waar zijn kansen op speelminuten groter zijn. Toch is zo`n constructie zeker geen garantie op een toekomst bij de grootste club uit Rotterdam. In het verleden heeft Feyenoord maar zelden gebruik gemaakt van een zelf ingekochte speler die bij Excelsior werd gestald.

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24