Kalezic baalt van de tegendoelpunten

17 februari 2024 9 reacties

Tegen de nummer 1 Willem II zag Darije Kalezic dat elke fout werd afgestraft.

,,Als je ziet hoe we de doelpunten weggeven'', bromde de trainer na afloop tegen ESPN. ,,Bij de eerste laten we Meerveld in de hoek lopen en dan laten we hem vanaf de zijkant ook nog eens helemaal indribbelen en scoren.''

Bij de tweede goal werd door een glijpartij van Justin Ché bij de zijlijn balverlies geleden. Zover had hij het volgens Kalezic niet moeten laten komen. ,,Wanneer je niet weet wat je met de bal moet doen, dan moet je hem gewoon vooruit of het stadion uitschieten.''

De coach noemde in zijn reactie zelf niet de naam van Ché, die ook bij de eerste goal was betrokken. Maar al snel na beide doelpunten, die in de 9e en 16e minuut vielen, liet hij Timothy Derijck warmlopen. De Belg verving na rust de ongelukkige Amerikaan.

Kalezic: ,,Als je deze wedstrijden speelt, de nummer 1 tegen de nummer 2, dan moet je wel weten dat elke fout wordt afgestraft. Helemaal in het begin en de hele tweede helft hadden wij het balbezit. De ploeg heeft er alles aan gedaan om de achterstand recht te zetten en er waren ook kansen. Het is weer het gevoel dat er meer in had gezeten. Maar dan moet je wel 90 minuten op het niveau zitten dat bij deze wedstrijden vereist is.''