Kalezic: droomwedstrijd gespeeld

26 januari 2024 2 reacties

Darije Kalezic had de gehele wedstrijd tegen FC Emmen genoten van het spel van ADO Den Haag.

,,We hebben een droomwedstrijd gespeeld, zoals we dat willen. Heel dominant en zonder tegendoelpunt'', reageerde de coach voor de camera van ESPN.

,,De tegenstander heeft geen bal tussen palen geschoten en we hebben met 3-0 gewonnen. Ja, dan mag ik van een droomwedstrijd spreken. Dit mag elke wedstrijd gebeuren.''

Voorafgaand aan het duel stipte Kalezic nog aan dat het maar niet niet wilde lukken om de verdeding van ADO waterdicht te krijgen. Te veel doelpunten werden volgens hem weggegeven omdat de onderlinge afstemming niet goed was.

Maar na de winst op Emmen kon de trainer eindelijk uit een ander vaatje tappen. ,,Vandaag is de verdediging goed met de ruimte omgegaan als we hoog druk gingen zetten. Ook individueel ging het beter. Door collectief beter de ruimte te benutten, hebben we de tegenstander niet op adem laten komen. Ze zijn nauwelijk bij ons in de 16 geweest.''

Kalezic heeft zijn spelers gecomplimenteerd. ,,Ik heb ze gezegd dat dit de maatstaf is. Hopelijk blijven we dit doen, ook op de langere termijn. En met de spelers voorin die altijd doelpunten maken, kan je dan makkelijker aanspraak maken op een overwinning.''