Kalezic: in tweede helft nagelaten te voetballen

8 december 2023 4 reacties

Darije Kalezic had tegen het eind van het duel met Willem II het gevoel dat ADO de wedstrijd niet meer zou weggeven.

,,Willem II had in de tweede helft wel een moment gehad bij een scrimmage en dat was eigenlijk alles'', reageert de trainer bij ESPN. ,,Het regende geen kansen, zo simpel is het.''

Kalezic zag in de wedstrijd tegen de koploper het Haagse strijdplan uitkomen. ,Alleen in de tweede helft hebben we nagelaten om meer te voetballen. Dat kwam ook doordat we voorin snel de bal verloren. Maar het leidde niet tot het weggeven van kansen. Dat gaf vertrouwen dat het goed zou komen.''

,,Alleen jammer dat we het niet over de streep konden trekken'', vervolgt de Bosniër. ,,Het was bij ons opnieuw een ploeg waarin veel spelers voor de eerste keer samenspeelden, dus er is nog steeds werk aan de winkel.''

De coach had ook nog een compliment voor Silvinho Esajas die na tien maanden weer eens echt een wedstrijd speelde. ,,Hij heeft het uitstekend gedaan. Hij deed wat we hadden gevraagd en aan de bal was hij rustig.''

Ook was Kalezic te spreken over de driemansverdediging met de wingbacks Henri Koudossou en Amir Absalem. De laatste scoorde ook op aangeven van de eerste.