Kalezic: team stond er

15 mei 2024 Nog geen reacties

Darije Kalezic vond dat er tegen De Graafschap ,,een team stond waar wij naar op zoek zijn geweest''.

,,We gaven vrij weinig weg'', blikte de trainer terug bij ESPN. ,,De ploeg creëerde talloze kansen om meer doelunten te maken. Een aantal daarvan hebben we laten liggen. Maar we gaan met een goed resultaat terug naar Den Haag. Dat is het belangrijkste.''

Kalezic snapt dat de Haagse fans de laatste tijd ontevreden waren met het mindere spel na de periode van leuke wedstrijden in de competitie. ,,Maar wij hebben de rust bewaard en ons vroeg gefocust op de nacompetitie. We hebben ons niet laten beïnvloeden door de geluiden van buitenaf. De jongens hebben in de eerste wedstrijd van de play-offs het goede antwoord gegeven.''

Toen het diep in blessuretijd nog 2-3 was geworden door een strafschop voor De Graafschap, hield Kalezic van ontzetting de handen voor de ogen. ,,Het was onnodig, zij hadden geen enkele kans gecreëerd. Ik heb mijn vraagtekens bij de strafschop. Amir Absalem kreeg van een tegenstander beide handen op de rug, waardoor hij niet goed kon afzetten om in duel te komen. Maar hij maakte ook een mooi doelpunt in de eerste helft met een mooie beheerste kopbal.''