Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Komst van Advocaat heeft grote impact


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

23 januari 2023

Hoewel ADO tegen Jong FC Utrecht naliet te winnen, bleef de Haagse ploeg voor de vijfde keer op rij ongeslagen.

 

Het is niet in de laatste plaats te danken aan Dick Advocaat, die in zijn eerste twee maanden bij ADO zijn stempel op de club heeft gedrukt, schrijft het AD.
 

Eén uitspraak van Advocaat tijdens de nieuwjaarsreceptie van ADO Den Haag zei alles over het groeiende vertrouwen bij de Haagse club. Op de vraag of hij gelooft in succes dit seizoen, antwoordde Advocaat: ,,Volgens mij heb ik overal wel successen behaald, dus waarom zou het bij ADO niet lukken?"

 

Die uitspraak op zich is niet zo bijzonder. Maar de manier waarop vrijwel iedereen in Den Haag er oprecht in lijkt te geloven, is dat wel. Er heerste in de Bingoal Lounge bij sponsoren, personeelsleden en spelers een optimisme waar moeilijk een vinger op te leggen is. Wie je ook sprak, iedereen zei een goed gevoel bij de aanstelling van Advocaat te hebben. Als iemand ADO vooruit kan helpen, moet hij het zijn.

Na de belabberde wedstrijden tegen Almere City (op het eerste half uur na) en TOP Oss bleef ADO vijf duels ongeslagen en werden drie zeges geboekt, al bijna evenveel als in alle wedstrijden onder voorganger Dirk Kuyt (vijf).

 

Advocaat lijkt ADO te hebben gereanimeerd, terwijl hij vaak meerdere sterkhouders miste. Het codewoord daarin? Duidelijkheid, zo meent Luuk Koopmans. ,,Hij probeert het spelletje simpel te houden, in aanvallend en verdedigend opzicht. Het maakt het voor ons als spelers in het veld makkelijker om het juiste te doen", vertelt de doelman.

 

Geen fratsen

 

Het is bij ADO ook vanaf de buitenkant zichtbaar. Geen fratsen met systeemwijzigingen of spelerswisselingen meer, zoals in de eerste seizoenshelft. Nee, 4-3-3 is de opstelling en daarvoor selecteert Advocaat de elf beste beschikbare spelers. Zij krijgen de ruimte om ingespeeld op elkaar te raken. Daardoor boekt ADO met de week vooruitgang.

In aanvallend opzicht bijvoorbeeld. In de eerste wedstrijden onder Advocaat was het nog onwennig, maar de voorbije twee duels kreeg ADO veel mogelijkheden. En ook defensief gaat het beter, ziet Boy Kemper. ,,Ik vind hem een trainer die je kan raken en kort op de groep zit."

 

De Haagse coach selecteerde de voorbije weken door en de spelers die niet aanhaakten, vielen buiten de ploeg. ,,Ik heb wel het gevoel dat mede daardoor het algehele niveau omhoog is gegaan", vertelde Advocaat daar al over.

Na maanden van onrust en verdeeldheid binnen en buiten de club is er nog volop ruimte voor verbetering. Maar het 'één team, één taak-gevoel' heerst weer in Den Haag. En Advocaat lijkt daar alleen al door überhaupt ADO-trainer te worden voor te hebben gezorgd. Koopmans: ,,Zonder een woord te zeggen maakt hij hier al een verschil. De negativiteit die ik hier soms heb gezien, is echt minder geworden. En dat helpt ons als spelersgroep op het veld ook."


Uiteraard wacht ADO nog een pittige klus om de play-offs te bereiken. Maar na een half seizoen waarin de club afgleed tot de kelder van de Keuken Kampioen Divisie, is er nu wel weer hoop. En daarin speelt de gister luidkeels toegezongen Advocaat een sleutelrol.

 

Lees meer over

Reacties

jayjay

overal succes waar heeft deze man het over is hij vergeten dat hij sparta moet degraderen nadat hij 8 spelers erbij haalde.
Is hij vergeten dat hij als adviseur ons petrovich in de maag duwde en zelf lekker weg ging naar fenerbahce maar zoals altijd vergeten we in denhaag alle snel als iemand leuk is is dat goed genoeg terwijl we gewoon sport stad nr 1 waren en dus linker rijtje eredivisie moeten spelen nee in plaats daarvan rechterrijtje kkf
Dinsdag 24 januari 2023 om 14:13 uur

Spelersklassement

De top3:
Tyrese Asante Gregor Breinburg Thomas Verheydt

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo NAC Breda
2-1
3 februari 2023

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Go Ahead Eagles
9 februari 2023 om 21:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Stand Eerste divisie

1 PEC Zwolle + 22 - 53
2 Heracles + 22 - 47
3 FC Eindhoven 22 - 39
4 Almere City 23 - 39
5 VVV-Venlo 23 - 36
6 MVV Maastr. 21 - 35
7 Jong AZ 23 - 35
8 Willem II 22 - 33
9 Telstar 23 - 32
10 Roda JC 22 - 31
11 NAC Breda 23 - 31
12 Jong PSV 23 - 30
13 ADO Den Haag 23 - 28
14 Graafschap 23 - 27
15 FC Dordrecht 23 - 26
16 Jong Ajax 22 - 24
17 FC Den Bosch 23 - 23
18 Helmond Sp. 23 - 22
19 TOP Oss 23 - 21
20 Jong Utrecht 23 - 17