Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

Wat kost verhuizing naar Zuiderpark?


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

11 april 2024 Nog geen reacties

Aan de verhuizing naar het Zuiderpark voor de training van de hoofdmacht hangt ook een kostenplaatje.

 

De gemeente Den Haag en de club hebben daar afspraken over gemaakt. Dat blijkt uit een voorstel aan de gemeenteraad, die nog goedkeuring moet geven aan de plannen.

 

Het te realiseren trainingscomplex voor de mannenprofs van ADO bestaat uit twee voetbalvelden, een locatie voor de opstallen en een parkeerterrein van veertig plekken.

 

Het grootste bedrag, drie miljoen euro, is gemoeid met de verhuizing van de amateurs van HDV uit het Zuiderpark om plaats te maken voor de nieuwe trainingsvelden van ADO. Zij gaan naar het nieuw in te richten sportpark Escamp III (omgeving Dedemsvaartweg). De gemeente betaalt de herinrichting daar.

 

Op de tweede plaats komt de 2,5 miljoen euro voor de aanleg van de velden in het Zuiderpark. De gemeente schiet het bedrag voor. Dat wordt inclusief rente afgeschreven in 25 jaar doordat ADO jaarlijks de kostendekkende huur van 120.000 euro neertelt. De huur van het trainingsterrein in Rijswijk is dan uiteraard vervallen.

 

Ten slotte wordt het parkeerterrein uitgebreid en daarbij nog een veld van de sportcampus van de Haagse Hogeschool verplaatst. De kosten hiervan, geraamd op 1 miljoen, komen uit een gemeentelijk sportbudget.

 

Van de in totaal honderd extra parkeerplekken die er komen zijn er veertig bestemd voor ADO. Een deel van deze veertig parkeerplaatsen kan ook worden ingezet bij publieksevenementen. De overige parkeerplaatsen worden openbaar (betaald parkeren).

 

Verder is ADO zelf verantwoordelijk voor de realisering en de financiering van de opstallen, zoals ruimten voor spelers (eet-, rust- en kleedgelegenheid). Daarover zou de club in overleg zijn met partijen. Na oplevering van het trainingscomplex is ADO volledig verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en eventueel vervangen van de velden.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie