Kraker eindigt gelijk

8 maart 2024 9 reacties

ADO Den Haag blijft derde in de Keuken Kampioen Divisie na een gelijkspel tegen Roda JC.

De o zo belangrijke wedstrijd van ADO tegen de nummer twee eindigde in 2-2. De Haagse club moest in Kerkade twee keer een achterstand goedmaken.

Roda kwam na een half uur spelen voor het eerst op voorsprong. De Limburgers scoorden uit een penalty nadat scheidsrechter Higler vond dat Matteo Waem een overtreding in het strafschopgebied had gemaakt. Walid Ould-Chikh, die broer van oud-ADO-speler Bilal Ould-Chikh, verraste Nick Marsman door uit stand raak te schieten.

Henk Veerman trok de stand tien minuten later gelijk. De spits schoot kalm raak na een individuele actie. Lasse Vigen was de aangever.

De 2-1 van Roda viel in de tweede helft. Lang konden de Kerkradenaren niet van de voorsprong genieten, want een paar minuten later was het wederom Veerman die gelijk maakte. Dit keer kwam de assist van Daryl van Mieghem. Door zijn twee doepunten staat Veerman op een gedeelde eerste plaats in de topscorerslijst van de eerste divisie. Van Mieghem is daarin de koning van de assist (dertien keer).

Veerman had daarna nog een mogelijkheid om de 3-2 te maken, maar hij schoot net naast. In de blessuretijd kreeg Dhoraso Klas een rode kaart omdat Higler meende dat hij een elleboog gaf.

Door de remise voelt ADO de hete adem van meerdere clubs in de nek. FC Groningen, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, kan zelfs gelijkkomen met de residentieclub. Maandag speelt ADO tegen de nummer vier FC Dordrecht, die een punt minder heeft dan de Haagse ploeg.