Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Kromme: Vd Brom trainer naar mijn hart


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

9 november 2010 5 reacties

Willem van Hanegem laat zich in zijn wekelijkse column in het AD positief uit over John van den Brom en zijn elftal.

 

Haal Bahia alsjeblieft uit Feyenoord. Hij kan er niks van

 

John van den Brom gun ik zijn succes van gistermiddag in de Arena heel erg. Dat is nou een trainer naar mijn hart, maar gelijk ook een trainer aan wie het grote publiek niet afziet hoe hij zich ontwikkelt. Het is geen opvallende jongen, heeft geen grote mond, wordt door de media niet vaak opgezocht. Zulke gasten worden door veel clubs over het hoofd gezien.

 

Daarom is het misschien wel goed dat hij gisteren juist van Ajax won en gelijk ook door de redactie van Studio Voetbal werd uitgenodigd. Zoiets valt op. Het zou allemaal niet nodig hoeven zijn, maar in het betaald voetbal gaat het helaas ook nogal om je presentatie. Ik heb daar een hartgrondige hekel aan en kijk altijd eerst naar wat iemand kan voordat ik naar hem ga luisteren of ga zien of zijn kapsel me wel bevalt.

 

Voor Van den Brom heb ik een zwak ontwikkeld omdat hij vanaf het begin van zijn trainersloopbaan leergierig is zonder bijdehand te willen zijn. Toen hij nog bij AGOVV trainde, vroeg hij me om eens naar zijn trainingen en naar een wedstrijd te komen kijken. Hij wilde graag horen of hij op de goede weg was. Het gaat er me daarbij niet dat hij juist mij vroeg, hij heeft met zijn verleden als speler veel meer kennissen bij wie hij eens om raad kan gaan.

 

Zijn vraag betekende echter, dat hij gewoon wil leren. Hij weet dat hij de wijsheid niet in pacht heeft en daarom gaat hij zoeken, vragen en opnemen. Zulke mannen gaan ver komen, mits ze opgemerkt worden en van technisch directeuren een kans krijgen. Bij ADO hebben ze dat goed gezien en dus is het mooi dat ADO er de vruchten van plukt. Ik ga hier niet te vroeg hoera roepen over ADO, maar die ploeg voetbalt in de letterlijke zin van het woord.

 

Die jongens zoeken elkaar steeds op, soms wat te snel waardoor het mis gaat, maar ze spelen met vertrouwen in zichzelf, maar vooral, en dat is naar mijn idee het belangrijkste, ook met vertrouwen in hun collega's. Als je dat voor elkaar hebt in je team, ga je als trainer ver komen. Ik zie dat verder in weinig eredivisieploegen terug. Wie voetbalt er nog echt met als uitgangspunt vanuit een idee ergens in samenspel te komen?

 

Waar zie je nou een eenheid staan? Ik weet het zo gauw niet. Er wordt, laten we eerlijk zijn, toch vooral opportunistisch gespeeld. Ik zie weinig ploegen consequent vanuit een goede basisgedachte spelen. Het onderlinge kwaliteitsniveau binnen teams is ook te groot. Als je een paar spelers hebt die aan de onderkant lopen te voetballen, heb je een levensgroot probleem.

Ik moet daar altijd aan denken als ik André Bahia bij Feyenoord in de verdediging zie stunten. Ik heb niks tegen die jongen en misschien heeft hij op een ander gebied spectaculaire talenten, maar haal hem alsjeblieft uit de verdediging van Feyenoord. Hij kan er niks van, is nooit geconcentreerd, staat vaak te slapen en maakt iedereen om hem heen zenuwachtig.

 

Van zo'n gast wordt de rest slechter. Ik zou vragen of hij een ander beroep wil kiezen. Zo hard moet je soms ook durven zijn als trainer. Ik zie trainers echter meestal het omgekeerde doen. Zo las ik van Gert Jan Verbeek deze week dat hij zijn ploeg zo goed vindt terwijl de recensies zo slecht zijn.

 

Dat begrijp ik dan niet van hem. Verbeek is een verstandige man en moet kritisch op zijn team blijven. Die houding moet je niet per wedstrijd laten beïnvloeden. AZ was twee jaar geleden nog kampioen en daar verwacht je dus meer van dan wat de ploeg nu brengt. Om de titel hoeven ze niet te spelen, dat snap ik ook wel nadat ze een paar behoorlijke aderlatingen hebben gedaan.

 

Maar tevreden mag Verbeek niet zijn en al helemaal niet geïrriteerd omdat de beoordelingen aan zijn adres tegenvallen. Nu moet ik oppassen om Van den Brom te belangrijk te maken, maar ik ga toch zeggen, dat de meeste trainers in ons land zich gewoon eens moeten verdiepen in de ontwikkeling van deze jongen.

 

Niet omdat hij de beste is van ons allemaal, maar omdat hij dicht bij zijn eigen mogelijkheden en die van zijn selectie de beste keuzes maakt. Hij houdt het voetbal simpel en dat is waar je in de praktijk het verst mee komt. Hoedt u voor de trainers met lange kletsverhalen; die hebben meestal iets te verbergen.

 

WILLEM VAN HANEGEM (AD.nl)

Reacties

Indirecta

Willem zegt wel dat hij John v.d.Brom niet belangrijk wil maken maar doet het wel. Lijkt misschien aardig maar kan er toe bijdragen dat andere clubs die meer te bieden hebben er hijgerig van worden en gaan proberen hem vroegtijdig van ADO weg te halen. Al die voetbalprogramma's op TV en al die collumnisten vind ik vreselijke bemoeials die op basis van hun naam meer ellende veroorzaken dan iets toevoegen aan het voetbal. Als je die gasten moet geloven dan gaat Verhoek morgen naar Ajax, Bulykin naar Feyenoord, Kubik naar FC Twente enz. Ik ben benieuwd of ADO er volgend seizoen in slaagt om weer een goed team op de been te brengen.

Woensdag 10 november 2010 om 22:20 uur

Oshidashi

Zodra vd Brom naar Juve gaat kan de Kromme hem mooi komen vervangen!

Dinsdag 9 november 2010 om 19:38 uur

Tja

Nou een mooier compliment kan je niet krijgen.

Of lees ik nu tussen de regls dat Willem onze club wel ziet zitten, zijn kennis is natuurlijk welkom.

Lex en Willem + John geen gekke combinatie.

Dinsdag 9 november 2010 om 14:48 uur

OmeMarco

Willem is een fehne gozah

Dinsdag 9 november 2010 om 13:10 uur

Quanito Jalimsing

Bedankt, Willuhm

Dinsdag 9 november 2010 om 12:15 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
3 mei 2024 om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24