Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Leider Wentges terug waar het begon: nu écht do or die


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

24 mei 2022 Nog geen reacties

Binnen het veld merkt niemand nog dat hij jong is en pas vier maanden geleden in het betaald voetbal debuteerde.

 

Hugo Wentges (20) heeft zich ontpopt tot een leider in veld, schrijft het AD. ,,Dat is de afgelopen weken zo gegroeid, maar het zit ook in mijn karakter", legt de doelman uit. 

 

,,Dat is in alle jeugdelftallen zo geweest en dat is ook wel de rol van de keeper in het veld. Die is vaak leidend van achteruit. Dat ik twintig jaar ben, speelt voor sommige mensen een rol, maar wij hebben heel veel jonge spelers. Er is heus wel een hiërarchie bij ons en er zijn echt wel spelers die meer de leiding nemen dan ik, maar we moeten het met z'n allen doen en dan kan je maar beter zo goed mogelijk naar elkaar luisteren."

 

Wentges keert vanavond terug op de plek waar hij onverwachts in het betaalde voetbal debuteerde. Op 25 januari viel hij in de voor de zwaar aan zijn schouder geblesseerd geraakte Luuk Koopmans.

 

Sindsdien is Wentges snel een leider geworden bij ADO Den Haag en gaat hij met veel zelfvertrouwen richting zijn tweede belangrijke wedstrijd tegen Excelsior. Hoewel Ruud Brood tussendoor nog Alessandro Damen haalde. ,,Dat zijn dingen waar je als sporter mee te maken krijgt'', zegt de lange keeper uit Oegstgeest. ,,Ik heb daar één dag moeite mee gehad, maar ik heb er ook al snel goede gesprekken over gevoerd met onze keeperstrainer Raymond Mulder. En met hulp van die gesprekken was ik snel van mijn slechte gevoel af.'' 

 

Broods opvolger Giovanni Franken liet Damen nog vier wedstrijden staan, voordat hij Wentges weer in de basis zette. Twaalf wedstrijden heeft hij inmiddels gekeept en aan het einde van het reguliere seizoen werd hij tot grootste talent van ADO bekroond.

 

Over zijn terugkeer op Woudenstein zegt Wentges: ,,Het gaat, denk ik, wel een beetje als een bijzondere plek voelen. Maar wat er nu moet gebeuren, is veel groter dan mijn debuut toen. Die wedstrijd (2-3 winst, red.) was ook heel belangrijk, maar dit keer is het écht do or die. Wat we meenemen van mijn debuutwedstrijd, is dat we honderd procent zeker weten dat we Excelsior op een heel belangrijk moment kunnen verslaan."

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26