Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

`Lekkah Van Gaal verslaan`


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

24 februari 2015 1 reactie

Bron: De Stentor

door Geert Langendorff 

Wales ontwaakt, maar John van Zweden is al lang klaarwakker. De mede-eigenaar van Swansea City kan niet wachten tot de wedstrijd tegen Manchester United begint. De Hagenaar mag voor de gelegenheid een grijs pak dragen, hij is vooral een supporter van de club die zijn thuis heeft in het Liberty Stadium. 

Saai is het leven van Van Zweden - groot geworden in behangverkoop - nooit. Sinds hij in 2002 met een stel vrienden de club van de ondergang redde, leeft de volksjongen een droom. Swansea klom vanuit de krochten van het Engelse profvoetbal op naar de Premier League, betrok een nieuw stadion, won de League Cup en speelde Europees voetbal. Zijn aandelen, ooit gekocht voor 75.000 euro, zijn miljoenen waard. Geld interesseert hem niet. Zijn leventje vol avonturen is hem dierbaarder dan een cheque met veel nullen. Van Zweden geniet van de privileges, maar gedraagt zich niet als een directeur. Hij juicht, vloekt, tiert en heeft zijn hart op de tong. Mensen met een hoop poeha kunnen een verbale draai om de oren krijgen. Deze zaterdagmiddag komt Louis van Gaal vaak aan de beurt. 

De aversie tegen de trainer is deels van culturele aard. Van Zweden is een ADO-man. Van Gaal vierde successen bij Ajax, steevast 'die club boven Schiphol' genoemd door Van Zweden. Een weinig plezierige ontvangst op Old Trafford - Swansea won er met 2-1 - op de eerste speeldag van dit seizoen bevestigde zijn vooroordelen. 'Vreselijk slecht. Normaal gesproken is de ontvangst bij United fantastisch. Alleen het feit dat je Sir Bobby Charlton kan ontmoeting is natuurlijk al uniek. In de bestuurskamer staan vier tafels. Eentje voor de gasten van United, één voor het bestuur, één voor Charlton en zijn vrouw en één voor de bezoekende club. Dan moet je je voorstellen dat anderhalf uur voor de aftrap Louis binnen komt lopen. Het was zijn eerste wedstrijd. Daar heb ik begrip voor. Hij liep naar Charlton, de tafel van United, hun gasten, maar liep ons voorbij zonder ons ook maar een blik waardig te gunnen. Toen heb ik op z'n Haags gezegd: 'Lowietje, je vindt het toch niet erg, pik, dat ik die puntjes meeneem naar Den Haag, mafferd?' Hij draaide zich om zei: 'Ik zie je na afloop wel. Kijken of je dan nog zoveel babbels hebt.' Na afloop zag ik hem niet meer.' Dan ben je een slechte verliezer, vindt Van Zweden. 

Die situatie is een half jaar later een goed uitgangspunt om Van Gaal nog een keer te zien verliezen. Deze zaterdag, in het Liberty Stadium. Dat United volgens Van Gaal de beste club van Engeland is, wakkert het vuurtje aan. Van Zweden:'Dan ben je in mijn ogen een arrogante klootzak, een grote sufferd. Dan verdien je het om plat op je bek te gaan. Ik hoop dat hij op z'n bek gaat. Al heb ik absoluut respect voor hem.'

Van Zweden krijgt zijn wraak, als Swansea (weliswaar ietwat gelukkig) wint met 2-1. Tot een handdruk of een gesprek tussen beiden komt het niet meer deze zaterdag. 

Ver na middernacht stuurt de behangkoning een tweet de wereld in. Zijn tong steekt hij uit zijn mond, terwijl zijn vingers de score uitbeelden. In de begeleidende tekst richt hij het woord tot Van Gaal. Lekker puh, daar komt het op neer. Als Van Zweden zondagochtend het vliegtuig instapt, telt hij zijn zegeningen. Zijn leven bij Swansea wil hij voor geen goud kwijt. 'Dat het maar heel lang mag voortduren. Dat is mijn droom.'

 

Reacties

TONH

Die humor van John is echt haags en dus echt geweldig.
Dat van Gaal dan zo op z,n bek gaat is dan toch geweldig he?
Dinsdag 24 februari 2015 om 20:37 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
2-3
10 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo De Graafschap Logo ADO Den Haag
Vandaag om 21:00 uur
De Vijverberg, Doetinchem

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26