Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

Mathijsen ontkent angstcultuur


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

4 juni 2024 1 reactie

Joris Mathijsen ontkent dat in de tweede seizoenshelft onder Darije Kalezic sprake was van een angstcultuur.

 

Volgens de technisch directeur is er bij ADO Den Haag ruimte voor tegenspraak en staan Kalezic en hij daar voor open.

 

Bij Omroep West ontkent Mathijsen het gevoel dat volgens een eerder bericht van de zender bij een deel van de selectie heerst. Een aantal spelers vond dat er vooral op tactisch vlak niet naar ze werd geluisterd en hekelde dat ze naar buiten toe moesten communiceren wat de trainer ze opdroeg.


,,De deur staat altijd open en dat voelt iedereen ook zo'', zegt de oud-international. ,,Wij gaan dan vaak de gesprekken aan. Dat kan zowel individueel als in een groep.''


Omroep West meldde vorige week dat spelers het niet eens waren met het 5-3-2-systeem van de laatste maanden. Tegenspreken van de trainer durfde men niet of werd niet geduld. Die machtsverhouding leidde intern tot meerdere akkefietjes, waardoor de sportieve prestaties in een neerwaartse spiraal kwamen.

 

Mathijsen is ervan overtuigd dat er geen vorm van angstcultuur, maar een open topsportcultuurt heerst binnen ADO. ,,Mensen die al langer bij ADO werken bevestigen dat ook. Die zeggen dat dit de manier is hoe je in de topsport met elkaar werkt.'' 

Reacties

Marten

Dat is dus de manier waarop je in de topsport met elkaar werkt. Dat je als trainer een eigen speler in een volle kleedkamer affakkelt. Het moet niet veel gekker meer worden! Als je in je eigen kleedkamer je niet meer veilig voelt wil dat zeggen dat er geen respect is naar je selectie. Dan hoor je als trainer op het matje te worden geroepen, dan heb je als totale bestuur, dus niet alleen de technisch directeur, verantwoordelijkheid te tonen. Niet alleen naar de supporters en samenleving maar ook naar de Gemeente Den Haag. Het bestuur moet niet denken dat de nu geldende fatsoensnormen niet gelden hen, dat zou zeer onfatsoenlijk zijn.
Dinsdag 4 juni 2024 om 20:16 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie