Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

MVV knikkert ADO uit de beker


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

29 oktober 2013 25 reacties

ADO Den Haag is er niet in geslaagd om de achtste finales van de KNVB-beker te bereiken. De groengele formatie verloor uit bij MVV.

 

Het werd 2-1 tegen de nummer negen uit de Jupiler League. In de eerste helft was Rick Geenen twee maal trefzeker voor de thuisploeg.

 

In de tweede helft werd het weer spannend toen Mike van Duinen de 2-1 scoorde. De ploeg van Maurice Steijn kreeg vervolgens nog meerdere kansen op de gelijkmaker, maar uitschakeling kon niet worden voorkomen.

 

Na de knappe winst op FC Twente is dit weer een domper voor ADO. De residentieclub wist vijf jaar geleden voor het laatst te plaatsen voor de achtste finales van het bekertoernooi.

Reacties

TillValhall

@Dave
Nope. Ik heb in mijn visie beschreven dat ik Meijers een goede optie vind voor de 11 positie in een 4-4-2 ruit. In een 3-lineair systeem zou ik hem linkshalf zetten. Maar deze selectie is niet ervaren genoeg om bv. 3-4-3 ruit te kunnen spelen. Ik denk dat 4-4-2 nu het meest voor de hand ligt.
Ik vind Beugelsdijk een toffe gast op het punt van mentaliteit. Daar valt echt 0,0 op af te dingen. Hij is alleen echt niet goed genoeg voor de Eredivisie. Tuurlijk is `ie nog heel jong maar iemand met verstand van voetbal ziet wel of een speler aanleg heeft of niet. Kenneth Omeruo is al veel verder (en is in aanleg ook veel beter) dan Beugelsdijk.
Vrijdag 1 november 2013 om 20:53 uur

daveadodh

@TillValHall ,
je vergeet trouwens meijers, en ik vind het zielig dat iedereen zo praat over Beugelsdijk, die jongen geeft zich elke wedstrijd vol voor den haag!
Vrijdag 1 november 2013 om 17:51 uur

TillValhall

W8! Ik vergat Jansen te benoemen! Die heb je natuurlijk ook nog voor de 6 en 8 posities. Hij kan zowel als CM als AM uit de voeten in een 4-4-2 ruit. Dus dat scheelt op papier weer een aankoop minder. Kevin was bezig zich heel erg goed te ontwikkelen, maar je moet ook zakelijk blijven en straks maar zien hoe hij terugkomt.
Vrijdag 1 november 2013 om 16:52 uur

TillValhall

@Tja+Wes

Ik ga uit van spelers die er direct staan en waarmee je op een constant/doorgroeiend niveau mee kan draaien in de Eredivisie. Met kinderen win je niks. Deze selectie is veel te jong en bovendien niet in balans.

Uitgaande van het beleid 4-4-2 ruit heb je de volgende bezettingsopties, gebaseerd op spelers waarmee je door wilt en die volwaardig op dit niveau inzetbaar zijn. Bakker, Buwalda, Tros e.d. laat ik daarom buiten beschouwing. Die zijn er nog niet klaar voor. We hebben het over door willen stoten in de Eredivisie. Dat beloven ze ons nu al jaren maar we spelen al jaren degradatievoetbal, met als geïsoleerd incident het fantastische Bromjaar. Voor de rest is het altijd uien geweest sinds de terugkeer op het hoogste niveau.

1. Coutinho, De Zwart (die moet gewoon meer ervaren gaan worden)
2. Zuiverloon, Malone
3. 0
4. Kanon
5. Supusepa
6. Malone
7. 0 (misschien Schet en Esajas, Cabral en Gouriye laten het niet zien)
8. Alberg, Gehrt
9. Gehrt, Kramer
10. Tira
11. Esajas, Merencia, Meijers

Voor verkoop komen in aanmerking:
Wormgoor (volkomen overbodig/niet goed genoeg), Beugelsdijk (idem), Zwinkels (idem), Van Duinen (is commercieel nu heel interessant, en we hebben het geld nodig), Holla (is op z`n retour en pakt veel teveel kaarten), Van Haaren (zie er echt niks in, vind het geen versterking/meerwaarde).

De rest zijn Beloften voor de toekomst waarvan nog moet blijken of ze het gaan redden.

Dat is dus een veel te smalle basis. Er moeten achterin zeker 5 man bij die er meteen staan. De 2 positie is nominaal enkelvoudig bezet met Zuiverloon omdat ik Malone op de ruitpunt naar achteren wil hebben (daar is `en een geweldenaar, hij vult de rol van CM veel beter in dan Holla), de 3 positie is in het geheel niet bezet, daar heb je nu 2 man nodig die er meteen kunnen staan, de 4 positie is met Kanon enkelvoudig bezet, de 5 positie is dat idem dito met Supusepa. Je hebt dus maar 3 verdedigers in huis, waarvan er eentje (Kanon) nog niet inzetbaar is!
Het middenveld op de flanken is goed bezet, voorin vind ik de mogelijkheden ook voldoende, er mag/hoeft niet een linkerspits bij. De 8 positie is nominaal ook dubbel bezet met Alberg en Gehrt die naar die positie zou schuiven bij het evetueel wegvallen van Alberg, dan krijg je Kramer op 9. Er moet ook een goede CM bij die het eventueel wegvallen van Malone op kan vangen.
Je praat in totaal dus over zeker 6 á 7 directe versterkingen die minimaal gelijkwaardig moeten zijn aan het materiaal dat je nu hebt. Het rotte is alleen dat je dat geld niet haalt uit 6 verkopen waarvan je voor 5 van hen geen stuiver op kunt halen. Van Duinen moet dus echt weg als er interessante bieders voor hem in de markt zijn. Die andere vijf zou je bij Dordrecht in de etalage kunnen zetten.
Vrijdag 1 november 2013 om 16:49 uur

Tja

@TillValhall
Met Holla heb je een punt, die is passé.
Maar je hebt ook iemand nodig met een fluwelen trap als Toornstra, en hebben we wel in huis nl. van Haaren.
Met Zuiverloon, Malone, Bakker, Kanon en Supu heb je vijf centrale verdedigers, waarvan 2 die op de backpositie uit de voeten kunnen.
Kunnen Holla, Beugelsdijk, Wormgoor, en wat van die nw aanvallers in de verkoop tijdens de komende transfer window.
Blijft een rechtsback halen uit de eigen jeugd/door spelersruil/aankoop.
Een keeper erbij is ook geen overbodige luxe, alleen Coutinho kan zich redelijk redden en dat is wat magertjes.
Maar het echt grote probleem is, wie kan de poppetjes op de juiste plek zetten maar ook niet onbelangrijk ze laten samenspelen.
Wie heeft een idee?
Vrijdag 1 november 2013 om 15:46 uur

Wes

Dat van Holla is mij eigenlijk niet zozeer opgevallen. Heb juist de indruk dat het beter loopt als hij meespeelt. Het is wel belangrijk als een middenvelder de bal komt halen, zo krijg je meer spelers achter de bal i.p.v. ervoor en kan je meer als collectief spelen. Ik ben ook nooit een fan geweest van Kum en hoeft voor mij ook nooit meer terug. Is één van die spelers geweest die graag weg wilde en dat op het veld liet blijken ook. De as van de verdediging is de ruggengraat van elk team, daar moet je blind op kunnen vertrouwen, als je als technische staf daar niet genoeg aandacht aan besteed ben je echt verkeerd bezig. Vooral bij de dode spelmomenten is deze verdediging erg kwetsbaar en het vervelende is dat de tegenstanders dit al veel eerder doorhadden dan onze technische staf zelf.
Vrijdag 1 november 2013 om 11:00 uur

TillValhall

Kum is helemaal geen versterking, dat is net zo`n zaagmolen als Beugelsdijk. Bovendien gaat `ie veel te snel naar de grond. Een tackle uitzetten kan iedereen wel. Wat je achterin juist zoekt is een bouwer en geen sloper. Een type Gouweleeuw zou niet misstaan. Het voetballend vermogen heeft een impuls nodig. Aan houwdegens heb je niks. Wormgoor en Beugelsdijk kun je gerust afstoten want die zijn middenmoot Jupiler. Op de backposities zie ik geen problemen, daar is genoeg materiaal voor in huis. Dat kun je met Zuiverloon en Supusepa prima invullen. Malone moet je centraal op het middenveld zetten. Holla eruit. Ik erger me aan zijn lakse speelwijze en ronduit brutale houding naar medespelers (geen mm arbeid verrichten,niet in dienst van het team spelen, de bal niet op komen halen maar wel opeisen, en schelden op anderen als het fout gaat en of allemaal niet `naar zijn zin` gaat. Die knuppel mag blij zijn dat Lems, Danen, Adam en Heessen er niet bij zijn). Waar haalt hij die klotementaliteit vandaan joh? Malone is veel beter op zijn positie en een topgozer. Bovendien fysiek veel sterker, sneller en fitter dan Holla en een hogere handelingssnelheid. Ik geniet van hem, is een van de weinigen die echt eredivisiewaardig is. Alberg heeft veel potentieel en ik zou graag Gehrt en Tira samen voorin willen zien. Dan ga je wat beleven.
Donderdag 31 oktober 2013 om 23:34 uur

RF

Tja, wisselvalligheid of is het gewoon een te groot gebrek aan platte kwaliteit.

Inkoop beleid van de technische staf hebben teveel gefocust op multi functionele middenvelders en te weinig specialisme en kwaliteit vooral achterin. Het gemis toen al in seizoen 12-13 van bijv. Kum en Dereijk hebben we vorig seizoen nog in de 1e seizoens helft kunnen opvangen door Toornstra. Technische staf heeft dit onderschat en alleen gefocust op beetje crea Bea in de aanval en multi functionele middenvelders en links en rechts back die eigenlijk ook middenvelders zijn net als talent bakker. Nu dus maar 1 centrum verdediger die een zeer eenvoudige stopper is. Kortom, redden wat er te redden valt en 2 goede centrum verdedigers en linksback halen en dan maar in t rood anders echt Jup leaque. Enne...goede technisch manager die verder kijkt dan multi functionele types die niet de as van Ado versterken! Breukers van Twente huren en schuiven voor Chris Kum en andere en betere dan we nu hebben.....
Donderdag 31 oktober 2013 om 21:55 uur

TillValhall

@Daveadodh

Je kunt formeren wat je wilt, maar het probleem is het management. Ik ben afgeknapt op al die zogenaamde Haagse helden die met regelmaat op dit forum als halfgoden vereerd worden. (Advocaat, Jol e.d. Die moeten vooral lekker wegblijven.) Haal maar iemand van buiten. Een Ten Cate of een type Westerhof of zo. Een ervaren, kundige man. Adriaanse is wat mij betreft op zich zeker welkom, maar die is net als De Mos uitgerangeerd. Een Lems erbij als assistent die er meteen bovenop zit als spelers gek gaan doen (bizar eigenlijk dat je dat nodig hebt met ogenschijnlijk volwassen mensen). Ik ben helemaal klaar met al die laagvliegertrainers en ook helemaal klaar met dit ondermaatse, onhaagse, onderkant boerendivisieniveau, armoedige antivoetbal.

Wat je vraag betreft:

4-4-2 ruit met;

Coutinho

Zuiverloon, ervaren aankoop, Kanon, Supusepa

*Schet/*Kastaneer, Malone<, Alberg>, *Esajas/*Merencia

Gehrt, *Tira

*Deze jongens maar eens de kans geven. Even een totaal ander elftal erin. Naar de huidige aanfluiting weiger ik nog langer te kijken. Deze selectie is sowieso te onervaren en niet sterk genoeg om 4-3-3 te kunnen spelen. Dus gewoon overschakelen op het makkelijker uit te voeren 4-4-2 De absolute topprioriteit ligt bij een uitstekende, ervaren, rechtsbenige centrale verdediger die allround en een natuurlijke leider is. Dit team is volkomen stuurloos. Je hebt een type Mansveld nodig. Iemand die achterin ontzettend goed kan voetballen.
Woensdag 30 oktober 2013 om 21:05 uur

Wes

Ik geloof niet dat het (deze wedstrijd) zozeer aan Steijn heeft gelegen. MVV rook dat er kansen lagen, meestal als een team een euforische stemming heeft sirect na een fantastisvh resultaat. De trainer van MVV had de trainer van Roda JC gevraagd hoe dit Ado te bestrijden, als tip kreeg hij de standaard situaties dicht naar het doel voor te schieten en dat is precies hoe MVV de twee doelpunten gemaakt heeft. Behoorlijk voorspelbaar dus en een goede les om goed op te trainen. Want mij terzijde binnenschiet zijn ook de moeilijke premie onderhandelingen voor de bekerwedstrijden die er waren tussen het bestuur en de spelers. Zou het kunnen dat de spelers hier het bestuur te kakken hebben gezet
Woensdag 30 oktober 2013 om 18:24 uur

daveadodh

Misschien is dit een goede formatie:

Coutinho

Malone - Beugelsdijk - Bakker - Meijers

Alberg - Holla - Gehrt

Kramer
Van Duinen - Tira

Natuurlijk kunnen er ook variaties met bijvoorbeeld van haaren in plaats van alberg en kanon in plaats van beugelsdijk ( ik zeg maar wat) , maar het gaat mij om de formatie. 4-4-2, met kramer achter de spitsen( heb ik hem zien doen bij Volendam wat toen heel goed ging). Graag reacties?
Woensdag 30 oktober 2013 om 16:24 uur

Hmmm

Voordeel bij een nadeel: Volledig richten op de competitie!!
Woensdag 30 oktober 2013 om 14:06 uur

KaleHans

Die verdediging staat gewoon te slapen, hopen dat Kanon snel speelgerechtigd is dan kan hij erin voor Beugelsdijk en hopelijk Zuiverloon ook snel weer terug voor de zijkant, Bakker laten staan naast Kanon.
En voorin..... misschien is Kramer als diepste spits met v. Duinen en Tira daar omheen wel een idee, misschien werkt dat. Maar in ieder geval geen Cabral, als hij 1x iemand door zijn stokken speelt denkt ie meteen dat hij dat nog wel 10x kan..... wat een drama die jongen
Hopelijk is iedereen nu wel weer wakker en zien we dezelfde strijdlust als tegen Twente ook tegen AZ.
Woensdag 30 oktober 2013 om 12:30 uur

Tja

@Dick
Maurice is wel degelijk verantwoordelijk en wat @adolientje zei geen lijntjes op een veld en een koude douche wat een lul smoezen om je bij voorbaat in te dekken oor een fiasco bij MVV.
Maurice heeft nu kunstgras, kan je altijd op trainen, moet je ook op blijven trainen om alles perfect in te slijpen, daar doen de douches het wel, heb je alles onder 1 dak, maar nee Einsten gaat op een bouwval trainen.
Deze man heeft aan een verschrikkelijke kapitaal vernietiging bijgedragen door spelers weg te sturen die in zijn ogen niets toevoegden en zie die spelers presteren elders wel.
Nog steeds geen goede verdedigers gekocht of uit de jeugd gehaald, een overtal aan middenvelders en een gros aanvallers die je bij de vullesbak kan zetten, alleen Tira voldoet.
Hij is niet de baas, heeft geen uitstraling hij is niet de motivator anders zou het team op zijn minst hun stinkende best doen, er is geen enkele progressie.
Maar verder is t wel een aardige gast, maar daar win je de oorlog niet mee en voetbal is oorlog.

Woensdag 30 oktober 2013 om 11:20 uur

MiG

Ik weet eigenlijk niet eens meer goed wat ik als commentaar moet geven
Woensdag 30 oktober 2013 om 11:10 uur

adolientje

tja erg jammer
maar weet wel hoe dit komt hoor
heeft stein zelf gezegd

het veld om te trainen was niet gelijd
de douchen gaven koud water

tja this toch wat dat je als trainer daar na twee seizoen achter moet komen
dat je bij zn amateur club trainer bent

echt he ze hadden van te voren al smoezen pleur op

Woensdag 30 oktober 2013 om 10:36 uur

janvele

Reactie naar Dick. Het ligt WEL aan Steijn want die behoort de baas te zijn. Steijn moet TRAINEN, Steijn moet de LIJNEN UITZETTEN HOE TE SPELEN, en Steijn moet de spelers ACHTER DE BROEK AANZITTEN. Steijn moet de spelers ENTHOUSIAST MAKEN. Ik zie iedere week dat Steijn dat MIST. Ik zie iedere week EEN ZUURPRUIM.
Woensdag 30 oktober 2013 om 09:48 uur

janvele

Na de wedstrijd tegen Twente was het eerste wat Steijn deed direct de arm om de schouders van Cabral slaan. Onpasselijk werd ik er van. Slijmen met een speler. Ik wist toen al dat C. zou worden opgesteld. Verder toont Steijn weer aan dat hij HET NIET HEEFT. Hij ontbeert de kennis en kunde om een goede trainer te zijn.
Woensdag 30 oktober 2013 om 09:43 uur

dick

Gaan we weer. Steijn weer onder vuur. terecht ? Ik denk van niet.
Spelers laten hem vallen.
poosje geen slaris , misschien helpt dat
Woensdag 30 oktober 2013 om 08:38 uur

Erik FC DEN HAAG

Jezus man,was een leuk weekend !! En nu dit weer. Ik begrijp best dat we lopen te en op stein,maar die gasten willen `m toch zelf graag houden. Spelers hebben een schop onder hun hol nodig.
Woensdag 30 oktober 2013 om 05:00 uur

RF

En een stapel gele kaarten rijker die ons in de competitie fijn helpen (
Dinsdag 29 oktober 2013 om 23:53 uur

corsto

Zo zie je maar weer.
Maurice is echt niet de juiste trainer voor Ado.
Hartstikke leuk winnen van Twente,maar schandalig van de nummer 7 van de JP verliezen.
Dinsdag 29 oktober 2013 om 22:29 uur

Tja

Benieuwd wat voor smoezen er nu gehanteerd gaan worden, kennelijk is het lek niet boven, jammer voor Maurice.
Er zijn 2 mogelijkheden.....ons team is van hoofdklasse niveau of Maurice is toch niet de geschikte coach om ons voor degradatie te behoeden.
Dinsdag 29 oktober 2013 om 21:15 uur

cadaverdog

Toch wel leuk dat stein ook ziet dat ado een amateur club is .tjonge jonge win je van de nr1 van de ere verlies je van de nr 9 van de jupiler LOZERS .

Echt waneer staat er iemand op die deze jongetjes eens een grote bek geeft en dat ze eens hun salaris waar moeten gaan maken .

Anders is het volgend jaar echt jupiler spelen en dan staan we ook zo onder mvv ergens midemoot

Grrrrrrrrrrtrtrrt
Dinsdag 29 oktober 2013 om 21:14 uur

Vakkie-G

kon niet lang goed gaan natuurlijk.. amateursss
Dinsdag 29 oktober 2013 om 21:01 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25