Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Niet meer lullen maar poetsen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

24 februari 2021 1 reactie

In aanloop naar het cruciale duel met Willem II hebben bij ADO Den Haag veel gesprekken plaatsvonden.

 

,,Ik ga ervan uit dat dit een nieuw begin is”, zegt Marko Vejinovic tegen het AD.

 

Een goede onderlinge afstemming was zaterdagavond in het duel met Fortuna Sittard ver te zoeken bij ADO Den Haag. Het nieuwe middenveld en de nieuwe voorhoede zijn duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld. Maar dat moeten ze nu wel zijn. Vandaag staat de degradatiekraker tegen Willem II op het programma. Een duel van levensbelang. En daarom werden er binnen de selectie de afgelopen dagen veel gesprekken gevoerd.

 

,Het is niet makkelijk om er snel een geheel van te maken”, zegt Marko Vejinovic. Hij is op dit moment de aanvoerder van het team en ziet dat veel van de spelers om hem heen nog wedstrijdritme missen. ,,Daarom hebben we deze week meerdere malen met elkaar om de tafel gezeten. Ik ga ervan uit dat dit een nieuw begin is. Iedereen moet gewoon honderd procent geven. Of je nou wedstrijdritme hebt of niet. Sorry, maar dat interesseert ons nu weinig. Je weet op welke plek je staat, wat er van je verwacht wordt. Je moet gewoon alles geven, er is geen ruimte voor uitzonderingen.”

 

Aanpassingen

 

Vejinovic is duidelijk één van de spelers die de leiding neemt in dat proces. Als aanvoerder wordt dat ook van hem verwacht. Het zorgt er ook voor dat hij aanpassingen moet doen aan zijn eigen spel.

 

,,Als je zoveel wedstrijden achter elkaar niet wint, moet iedereen iets aanpassen”, zegt hij. ,,Ik ook. Ieder individu moet het beter gaan doen. En natuurlijk is het lastig om én met jezelf én met het team bezig te zijn. Maar de ervaren jongens moeten dat compenseren, managen. Ikzelf zou ook graag beslissender, meer bepalend willen zijn, zowel in de opbouw als in de eindfase. Dat moeten we met elkaar zien te regelen. We moeten beter op elkaar inspelen, meer met elkaar afstemmen.”

 

Om dat voor elkaar te krijgen, probeert hij met de andere ervaren spelers uit het elftal een blok te vormen en als collectief de jonge spelers meer vertrouwen te geven.

 

,,Ik wil dat we het op het veld gaan laten zien”, zegt Vejinovic stellig. ,,We moeten de last van onze schouders af gooien. We staan er slecht voor, maar dat mag niet gaan meespelen. Gooi het van je af, ga voetballen, ga laten zien wie we echt zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we het dan veel beter gaan doen. Daar hebben we het met de meer ervaren jongens over gehad. Wij moeten de jonge jongens het vertrouwen geven dat ze acties kunnen maken, vol de duels aan kunnen gaan. Als dat een paar keer goed gaat, dan komt de rest vanzelf. Dat vertrouwen hebben we nodig om snel punten te pakken.”

 

Positieve insteek

 

Nasser El Khayati gaf na de wedstrijd tegen Fortuna aan dat positief coachen in zijn ogen de beste manier is om dat vertrouwen aan te wakkeren. ,,Het is een tweestrijd”, nuanceert Vejinovic. ,,Het moet positiever, maar je moet elkaar ook de waarheid kunnen zeggen. Maar inderdaad, dat moet je dan wel een positieve insteek geven. Je moet tegen een ander zeggen wat er beter moet, maar ook aangeven dat je diegene daarbij helpt, dat we er samen voor gaan. Ik ben iemand die én wil dat de waarheid uitgesproken wordt, maar wel op een positieve manier, waardoor we met elkaar verder kunnen gaan.”

 

Al met al is de kansloze nederlaag volgens Vejinovic dus een nieuw begin. ,,De eerste stap is gezet. Met elkaar om tafel zitten, het erover hebben, elkaar recht in de ogen kijken, iedereen laten praten en antwoord geven op de vragen ‘hoe gaan we het doen?’, ‘wat gaan doen?’, ‘hoe staan we erin?’, dat hadden we nodig. Het was een mentale kwestie en die is nu omgezet in vuur en energie. Dat gaan we nu laten zien.”

 

Bron: AD/Marijn Abbenhuijs

Lees meer over

Reacties

MonkNL

Er hoeven maar 2 dingen te gebeuren.. Del Fabro en Goossens de bank op. Die 2 in de as zijn echt maar dan ook echt de twee zwakste schakels in een al niet al te sterke ketting.
Woensdag 24 februari 2021 om 12:09 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
Vandaag om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24