Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Nieuwe aantijgingen van UVS, ook het woord `fraude` valt


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

8 februari 2022 1 reactie

United Vansen heeft nog één keer de aanval gekozen en is met nieuwe aantijgingen gekomen.

 

De Chinese grootaandeelhoude heeft een stuk van 42 pagina’s naar de rechtbank, ADO-directie en herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger gestuurd. VI heeft het document in handen en schrijft erover na de rechtszitting over het WHOA-akkoord, waar UVS zich verzette tegen het akkoord.

Aan het begin van het stuk heeft Peking het over 'sabotage, discriminatie, leugens en bedrog van een klein groepje mensen'. De beschuldigende vinger gaat vooral richting van Frans van Steenis en Edwin Reintjes, maar ook Reiziger krijgt verwijten.

Gewezen wordt op (bijna) akkoorden met World Soccer Holdings (WSH), Cosinus en Lentze/Jol waardoor een WHOA-procedure helemaal niet nodig zou zijn geweest. De 'Haagse Plucheplakkers' zoals ze worden genoemd, hadden echter een dubbele agenda en zouden er alles aan hebben gedaan om bepaalde trajecten te vertragen en de club te verkopen aan een partij die hun het best gezind was, aldus de Chinezen.

 

Dat klinkt niet helemaal onbekend, maar het stuk bevat ook nieuwe aantijgingen. Zo zou, aldus de Chinezen, Van Steenis een stap naar de Ondernemerskamer hebben voorbereid én met voormalig eigenaar Mark van der Kallen hebben gesproken over een scenario de club failliet te laten gaan. De aandelen zouden dan weer bij Van der Kallen terechtkomen.
 

Verder staat in het stuk geschreven dat een envelop met alle mogelijke vertrouwelijke stukken betreffende het Lentze-Jol-bod ineens werd gevonden bij de Wassenaarse golfclub. 'Reijntjes was de meest logische verdachte. Tegen de rvc schijnt hij ontkend te hebben die dag bij de golfclub geweest te zijn’, zo stellen de Chinezen.

Volgens UVS lag er ook nog een vooropgezet plan om de aandelen aan de groep Rob Jansen-John van Ringelensteijn over te doen. Dat ging niet door, nadat Globalon/Bolt bovengemiddelde interesse toonde en de club moest schakelen.

Ten slotte valt in het stuk ook het woord fraude. Toen Lentze/Jol in beeld was om de club over te nemen, deed het een boekenonderzoek. Daar stuitte het naar eigen zeggen op verdachte zaken in de zogeheten auditfiles van de boekhouding.

 

‘Wat daaruit duidelijk blijkt, is dat er alvorens auditfiles te maken er in de boekhouding is gerommeld. Er ontbreken posten, iets dat uit het ontbreken van opvolgende boekstuknummers blijkt. Wat ook opvalt, is dat er geen nota’s voor werkzaamheden van Nauta (het advocatenkantoor van ADO, red.) in de boekhouding zijn terug te vinden. Sterker nog: in de auditfiles ontbreekt de crediteur Nauta Dutilh geheel. Dit terwijl er in door Nauta wel degelijk werkzaamheden zijn verricht (…).’

Waarna het verder gaat: ‘UVS kan niet zeggen of de nota’s voor werkzaamheden van Nauta voor de fixatiedatum van 25 mei 2021 later opzettelijk uit de boekhouding van ADO zijn gehaald (wat zou duiden op regelrechte fraude) of dat er sprake is van ernstig verlate facturatie. Vaststaat dat Nauta (met zijn grote kennis van de WHOA, waarvan Nauta bij het tot stand komen van de Wet zelfs een rol heeft gespeeld) zichzelf boven alle andere crediteuren heeft bevoordeeld en daarbij zowel Reiziger als ook de rechtbank heeft misleid.’

‘Vaststaat ook dat Reiziger, met z’n kennis als curator, deze fouten direct had moeten opmerken en voorkomen, ook al zou dit de innige relatie tussen Nauta en Reiziger hebben geschaad', aldus de Chinese opmerkingen.

In het stuk vraagt Wang Hui uiteindelijk aan de rechtbank de eindbeslissing over de WHOA-procedure uit te stellen, Reiziger, Reijntjes en de rvc op non-actief te stellen én de WHOA-ondermijnende acties bij de tuchtcommissies aan te melden. Tevens raden ze aan met Lentze/Jol in gesprek te gaan.

>

Reacties

Hansiehansie

Jäaaaaaaaaaaaaa meneer Reinaard de Vos voorheen accountant bij Deloitte,appeltje eitje om de boekhouding te manipuleren. De rat heeft zijn zakken gevuld.
Woensdag 9 februari 2022 om 11:58 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
Morgen om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24