Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

'Nieuwe Boy' leert weer lopen en nadert rentree


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

8 december 2022 2 reacties

Een slepende enkelblessure beheerste twee jaar het leven van Boy Kemper.

 

De 23-jarige Volendammer onderging een paar maanden geleden een operatie en moest opnieuw leren lopen, maar nadert als de ‘nieuwe Boy’ zijn rentree, schrijft het AD.

 

In een ruimte op het trainingscomplex van ADO Den Haag zit de verdediger aan een tafel met aan zijn linkervoet een schoen en rechtervoet een badslipper. Hij voelt zich vooral blij met waar hij nu staat. Doordat bot van zijn enkel werd weggeschaafd, aan de aanhechting met zijn achillespees, is Kemper immers van de pijn af.

 

 

Voor zijn operatie was hij dagelijks wel een uur of vijf aan kwijt met ‘ijzen’ en masseren. Daardoor kon hij door blijven voetballen. En zeker vorig seizoen niet onverdienstelijk, als hij als linksback tot acht assists komt.

 

Al zagen oplettende supporters aan het loopje dat hij worstelde. ,,Allemaal omdat mijn lichaam de pijn wilde vermijden. Maar ik wilde door.”

 

Een voetbalschoen met een gat aan de achterkant, waar zijn bot precies doorheen past, maakte het beter te behappen. Maar dit seizoen stapte hij tegen Excelsior Maassluis in een kuil. Daarna ging het niet meer, hoewel hij toch nog enkele wedstrijden speelde. ,,De pijn was verschrikkelijk. En ik ging nóg gekker lopen.'' 

 

Ook Dirk Kuyt zag hem worstelen. ,,Dirk zei een paar dagen voor de wedstrijd tegen Jong AZ dat hij me meteen wilde laten opereren. Daar ben ik hem achteraf dankbaar voor, zelf had ik die beslissing nooit genomen. Ik lag die avond in bed en dacht: ik ga eindelijk van de pijn afkomen. Stiekem keek ik enorm naar mijn operatie uit.”

 

Dat Kuyt de beslissing neemt, blijkt maar goed ook. ,,De arts zei dat hij niet vaak zo’n bende van binnen had gezien. In mijn achillespees werden nog eens drie scheurtjes gevonden. De arts vergeleek het met een touw aan de kade. Die schuurt zo vaak langs een paal, dat ‘ie uiteindelijk scheurt. Dat zou met mijn achillespees ook zijn gebeurd. Het is met een sisser afgelopen.”

 

Al is het de vraag of je daarvan kunt spreken als je na je operatie opnieuw moet leren lopen, zoals Kemper. ,,Het zat zo in mijn systeem om mijn enkel te ontlasten, dat het onnatuurlijk voelde om ‘normaal’ te lopen.”

 

Inmiddels staat Kemper weer op het veld en nadert hij zijn rentree, die hij hoopt na de jaarwisseling te maken. ,,Ik ben benieuwd naar de ‘nieuwe Boy’. Vorig seizoen ging het ondanks die blessure al goed. Ik hoop dat ik straks overal nog een schepje bovenop kan doen.''

Lees meer over

Reacties

Hmmm

Vergeet niet om zijn contract nu alvast te verlengen!!
Vrijdag 9 december 2022 om 17:56 uur

AussieAdo

Het is geweldig om te zien hoe goed Boy bezig is. Hoop wel dat hij verantwoordelijk bezig is met zijn lichaam ook op de lange termijn.
Onze karakter mannetje wordt wel gemist.
Vrijdag 9 december 2022 om 02:08 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24