Niks weggegegeven, drie keer gescoord

26 januari 2024 4 reacties

ADO Den Haag heeft FC Emmen overtuigend verslagen.

De ploeg van Darije Kalezic was vrijdagavond in eigen huis met 3-0 te sterk voor de club uit Drenthe. Doordat nummer twee Roda gelijkspeelde tegen Jong Utrecht staat ADO op de ranglijst weer dichter op de promotieplaatsen.

ADO speelde een hele goede eerste helft. Waar de residentieclub de afgelopen duels steeds op achterstand kwam, was het achterin nu goed georganiseerd. Aanvallend liep het ook prima. Dat leidde na een kwartier spelen tot de openingstreffer.

Na goed combinatiespel, bezorgde Daryl van Mieghem de bal uiteindelijk bij Henk Veerman. De Haagse topscorer schoot vanuit de draai knap raak. Tien minuten voor rust verdubbelde Lasse Vigen de score. De Deen scoorde op aangeven van Justin Ché. De keeper van Emmen ging bij de 2-0 niet helemaal vrijuit.

In de tweede helft viel er minder te beleven in het Bingoal Stadion. Er waren wel wat mogelijkheden voor ADO. De grootste kans was voor Alex Schalk. De aanvaller stond nog geen minuut in het veld toen hij zijn invalbeurt direct kon bekronen met een doelpunt. Zijn schot werd alleen door de keeper tegengehouden.

Diep in de blessuretijd werd het alsnog 3-0. Jort van der Sande speelde een hele sterke wedstrijd en beloonde zichzelf met een doelpunt. De middenvelder schoot raak na een mooie individuele actie.