Nipte nederlaag ADO tegen AZ

22 september 2019 10 reacties

ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen AZ dankzij een penalty verloren.

De ploeg van Fons Groenendrijk had de Alkmaarders goed in de tang. Verdedigend stond het goed aan Haagse zijde en er werden ook niet veel kansen weggegeven.

Aan de andere kant van het veld creëerde ADO echter zelf ook niks. Het duel speelde zich daardoor met name op het middenveld af en was geregeld slaapverwekkend om naar te kijken.

Schlemiel van de middag werd Bilal Ould-Chikh. De buitenspeler kwam in de 61e minuut het veld in voor Elson Hooi. Anderhalve minuut later veroorzaakte hij op zeer knullige wijze de pingel die AZ op voorsprong zette.

Doordat het een beslissende strafschop was, was deze middag extra pijnlijk. Zeker ook omdat Ould-Chikh 20 minuten na zijn invalbeurt alweer gewisseld werd voor Tomas Necid.

Met de Tsjech ging ADO opportunistischer spelen. Ook Beugelsdijk schoof door naar de aanvalslinie. ADO wist ook met deze ‘alles of niks’-tactiek geen kansen af te dwingen.