Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Nog een rol in jonge selectie voor El Khayati?


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

18 mei 2021 11 reacties

Nasser El Khayati heeft de deur naar een langer verblijf in Den Haag nog niet helemaal dichtgedaan.

 

,,Het is moeilijk te zeggen of er hier nog een rol voor mij is weggelegd’’, geeft hij aan in het AD. ,,Het is nu allemaal nog te kort dag om daarover een beslissing te nemen. We komen als team nog één keer bij elkaar en daarna ben ik transfervrij. Dan gaan we kijken wat er gebeurt. Ik ambieer nog een stap naar het buitenland, maar tegelijkertijd blijft ADO wel mijn club. En ik ben natuurlijk een bekende hier, dus er is altijd wederzijds begrip tussen mij en de club. Welke uitkomst er ook is.’’

 

Maar El Khayati voerde zijn gesprekken afgelopen winter voornamelijk met algemeen directeur Mohammed Hamdi. En Hamdi maakte na de wedstrijd tegen FC Twente bekend bij te club te vertrekken. 

 

Voorlopig heeft ADO ook nog helemaal geen zicht op het spelersbudget voor volgend seizoen. Gezien de huidige overname­perikelen en de WHOA-procedure die deze maand van start gaat en waarmee ADO zijn schuld moet herstructureren, is het voor de Haagse club moeilijker dan ooit om vroeg te beginnen met het herinrichten van de selectie.

 

,,De club moet zich nu ook focussen op de wederopbouw’’, zei El Khayati. ,,ADO moet goed bekijken hoe het structureel en op een goede manier kan terugkeren naar de eredivisie. En ik heb er alle vertrouwen in dat de club daarin gaat slagen. Voor de jonge jongens is het goed dat ze volgend seizoen 38 wedstrijden kunnen spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Als je Cain Seedorf ziet, zie ik heel goede dingen bij hem. Zo zijn er meerdere jongens van wie ADO straks kan profiteren. Zeker als er spelers met ervaring bij blijven. Zij kunnen de talenten bij de hand nemen.’’

 

Of ADO volgend seizoen ook genoeg ervaring in de selectie heeft, is zeer de vraag. Zeker gezien het grote aantal spelers met een aflopend contract. ,,Of ik denk dat het team helemaal uit elkaar gaat vallen? Iedereen moet daarin zijn eigen keuze maken’’, zei El Khayati.

 

Zeven van de elf spelers die in de basis stonden bij de laatste wedstrijd van het seizoen, hebben een aflopend contract. Drie van de vier spelers die normaal gesproken ook volgend jaar nog in Den Haag onder contract staan, Cain Seedorf, Boy Kemper en Kees de Boer, zijn 21 jaar oud. De vierde, Vicente Besuijen, nog een jaartje jonger.

 

Het tekent de situatie van de club, waar met Silvinho Esajas (18) en Xander Severina (20) nog twee jonge spelers invielen. Zij zullen volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zomaar vaker aan bod kunnen komen.

 

Voorlopig lijkt het erop dat ADO met een smalle en jonge selectie naar de Keuken Kampioen Divisie afdaalt. Een nieuwe organisatie, zonder Hamdi moet vanuit die situatie aan een nieuw team gaan bouwen.

Lees meer over

Reacties

Jap

Lex5, helemaal mee eens. Ik ben 35 jaar ADO fan, vanaf mijn vroege jeugd ik identificeer me met de club. Die Palestijnen shirtjes wil ik niet zien. Het is mijn club en dat is Den Haag, voetbal, groengeel. Gaan die jongens straks ook nog tijdens de wedstrijd laten zien op welke politieke partij ze stemmen, wie het songfestival moet winnen of bij welke super je je vanille vla moet halen? De club moet hier tegen optreden en hard ook.
Dinsdag 18 mei 2021 om 19:30 uur

Lex5

@ Ruudje16

Klopt. En denk je dat ze daar bij Mercedes blij mee zijn? Kijk, die BlackLives-beweging strijdt tegen een maatschappelijk probleem. De beweging oogde overigens vrij onschuldig en zinloos tegelijkertijd. Ik bedoel, racisten zullen niet opeens gaan stoppen, omdat Lewis Hamilton een statement maakt.

Maar ja, als je stelling neemt in `t Palestijnse vraagstuk, dan begeef je je op politiek terrein. Iets anders dan een maatschappelijk issue. En da`s gevaarlijk, want het probleem is erg gecompliceerd. Lijkt me niet slim om je bekendheid en je publiekelijke optreden(s) te gebruiken voor een politiek signaal. Bestuur had moeten ingrijpen. Maar ja, had je dat van een onervaren directeur kunnen verwachten?
Dinsdag 18 mei 2021 om 18:45 uur

Lex5

@ KaleHans

PS Wat een voetballer privé doet, heeft ook invloed op de club als het de publiciteit haalt. Een speler heeft dus een voorbeeldfunctie. Dag en nacht. Om die reden wordt ook verlangd dat iemand zich keurig gedraagt. Precies de reden waarom die gasten een sjeikelijk salaris ontvangen.

Dinsdag 18 mei 2021 om 18:19 uur

Lex5

@KaleHans

Dat shirt van Mokhtar heb ik niet gezien. Kon ook niet, want ik had bij 0-2 al de televisie uit. Maar dat shirt van Mokhtar hoefde ik ook niet te zien, want dit bericht ging over El Kahyati. En Mokhtar heeft trouwens nooit op een voetstuk gestaan bij mij. In z`n Twentetijd heb ik me daarentegen wel ontzettend vaak afgevraagd hoe je als trainer deze jongen destijds `te licht` kon bevinden... Hij heeft aardige doelpunten en onnavolgbare passeerbewegingen achter z`n naam staan. Alleen (helaas) niet in dienst van ADO...
Dinsdag 18 mei 2021 om 18:12 uur

KaleHans

@Lex5, volgens mij stond naast Khayati Mokhtar met een soortgelijk shirt, volgens mij zijn dit inderdaad zaken die je eigenlijk gescheiden moet houden.
Wat je prive doet moet je zelf weten maar geen shirt onder je voetbalshirt, dat kan je lekker thuis wel aantrekken. En hij gaat toch wel weg, ergens nog een zak geld ophalen. Die gaat echt niet voor een KKD salaris voetballen en al helemaal niet bij ons nu van alles zo heel onzeker is.
Dinsdag 18 mei 2021 om 17:16 uur

Erwin 070

Dan lees ik weer , ja we moeten met schone lei opnieuw opbouwen, en dan weer die moet blíjven en die moet blíjven.pff
Gewoon alles eruit flikkeren , behalve jonge talenten , en die zijn er echt wel . Scouts hebben we wel alleen die lopen al jaren met een zwarte bril en een stok rond .
Zijn zat talentvolle regio spelers , en al duurt het wat langer dat we terug zijn in eredivisie, maar maak gewoon weer een trotse Haagse club er van. Met hopelijk Haagse investeerders .
Dinsdag 18 mei 2021 om 16:26 uur

Kamikaas

Iemand als Khayati kan je er altijd bij hebben, zou het mooi vinden.
1 a 2 assists en een doelpuntje heb je het er al uit.
Dinsdag 18 mei 2021 om 16:09 uur

dick

Zou mooi zijn als hij blijft
Dinsdag 18 mei 2021 om 15:01 uur

Ruudje16

Lewis Hamilton maakt ook een statement. Vind dat iedere sporter dat moet kunnen doen...
Dinsdag 18 mei 2021 om 14:43 uur

Lex5

Nee alsjeblieft niet. Deze jongen was ooit lange tijd een held. Toen `ie wegging om z`n zakken te vullen, was `t hem gegund. Toen `ie terugkwam stonden we (bijna) allemaal te juichen.

Toen `ie afgelopen donderdag een Palestinashirtje droeg viel onze voetbalheld in mijn beleving automatisch van z`n sokkel. Een voetballer wordt betaald om tegen een bal te trappen, niet tegen een politiek zeer been. Bovendien kun je je afvragen waar je focus ligt als je met zo`n shirt het veld op stapt. Dat dit verschijnsel niet in de fora uitvoerig is besproken, is me een raadsel. En dat dit niet heeft geleid tot een interne schorsing/bestraffing snap ik al helemaal niet.

Iemand hier dat dat wél begrijpt?
Dinsdag 18 mei 2021 om 14:10 uur

Haagse Student

El Khayati zal wel ergens gaan ballen. Ik zie hem niet voor een keukenkampioensalaris aan de slag gaan.
Dinsdag 18 mei 2021 om 13:09 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 Jong AZ 36 - 53
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24