Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

Old Trafford "Theatre of Dreams"


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

10 juni 2024 1 reactie

 

Old Trafford is het iconische en legendarische stadion van Manchester United, een van de grootste en meest succesvolle voetbalclubs ter wereld. Dit indrukwekkende voetbalbolwerk, gelegen in het hart van Manchester, is al meer dan een eeuw het strijdtoneel voor enkele van de meest memorabele momenten in de rijke geschiedenis van de club. Met een capaciteit van meer dan 74.000 zitplaatsen is Old Trafford een waar voetbalmonument dat door miljoenen fans over de hele wereld wordt aanbeden. Het stadion is niet alleen de thuisbasis van Manchester United, maar ook een symbool van de passie, trots en toewijding die de club en haar aanhangers kenmerken. Old Trafford wordt vaak omschreven als het "Theatre of Dreams" , een eerbetoon aan de magie en grandeur die het uitstraalt. Als een van de bekendste en iconische voetbalstadions ter wereld, heeft Old Trafford een onmiskenbare status en aantrekkingskracht. Het heeft talloze legendarische wedstrijden en momenten gehuisvest, van de Champions League-finale van 2003 tot het WK van 1966 . Zijn muren zijn getuige geweest van de triomfen en tragedies die de club heeft meegemaakt, waardoor het een onlosmakelijk onderdeel is geworden van de rijke erfenis van Manchester United.

 

Geschiedenis van Old Trafford

Wanneer werd Old Trafford gebouwd en geopend

Old Trafford werd gebouwd in 1909 en geopend op 19 februari 1910. Het stadion werd ontworpen door de Schotse architect Archibald Leitch.

 

Bij de opening had Old Trafford een capaciteit van 80.000 toeschouwers, met één overdekte tribune. Het ontwerp bestond uit een grote hoofdtribune met twee verdiepingen en een reeks kleinere tribunes langs de andere zijden van het veld.

 

Verwoesting tijdens WO2 en herbouw na de oorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, op 11 maart 1941, werd Old Trafford zwaar beschadigd door Duitse bommen. Manchester United speelde zijn thuiswedstrijden op Maine Road, het stadion van stadsrivaal Manchester City, totdat de schade was hersteld na de oorlog.

 

Grote renovaties en uitbreidingen

In de loop der jaren onderging Old Trafford grote renovaties en uitbreidingen om de capaciteit te vergroten en te voldoen aan moderne veiligheidsnormen. De laatste grote renovatie vond plaats in 2006, waarbij de noordoost- en noordwest hoeken van het stadion werden uitgebreid, waardoor de huidige capaciteit op 74.310 zitplaatsen kwam.

 

Andere significante verbouwingen waren onder meer de bouw van een nieuwe hoofdtribune in 1973, de vervanging van de staantribunes door zitplaatsen in de jaren 90, en de toevoeging van daken boven alle tribunes voor beschutting tegen de elementen.

 

Kenmerken van het huidige Old Trafford

Capaciteit en Tribunes

Het huidige Old Trafford heeft een capaciteit van 74.310 zitplaatsen, verdeeld over vier grote tribunes. De hoofdtribune, de Sir Alex Ferguson Stand, is vernoemd naar de legendarische manager van Manchester United en biedt plaats aan ruim 25.000 fans. Aan de overzijde bevindt zich de bekende Stretford End, waar de meest vurige supporters van de club plaatsnemen.

 

De East Stand en West Stand completeren de tribunes van Old Trafford. Elk van deze tribunes heeft een unieke sfeer en karakter, maar samen creëren ze een indrukwekkende en intimiderende sfeer voor bezoekers.

 

Theatre of Dreams

Old Trafford wordt vaak de "Theatre of Dreams" genoemd, een bijnaam die de magie en grandeur van dit iconische stadion perfect vat. Deze bijnaam is afkomstig van een quote van Bobby Charlton, een clublegende van Manchester United, die het stadion omschreef als een "theater van dromen" voor elke voetballer.

 

Faciliteiten voor Fans

Naast de tribunes biedt Old Trafford een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen voor fans. Het stadion herbergt het Manchester United Museum, waar de rijke geschiedenis van de club wordt gevierd met tentoonstellingen en artefacten. Daarnaast zijn er talrijke hospitality-opties, waaronder skyboxen en lounges waar fans kunnen genieten van een luxe wedstrijdervaring.

 

Voor de jongere fans is er de MUFC Megastore, een enorme fanshop waar supporters allerlei Manchester United-merchandise kunnen kopen. Bovendien zijn er restaurants en cafés in en rond het stadion, zodat fans kunnen genieten van een hapje en een drankje voor of na de wedstrijd.

 

Toekomstplannen en renovaties

Grootschalige renovatie door nieuwe eigenaar

In 2023 nam de Britse miljardair Jim Ratcliffe Manchester United over voor een recordbedrag van £4,25 miljard. Ratcliffe heeft ambitieuze plannen om Old Trafford een grondige renovatie te geven en het stadion te moderniseren tot een van de beste voetbaltempels ter wereld.

 

De renovatieplannen omvatten een opknapbeurt van alle tribunes, verbeterde zichtlijnen, nieuwe daken en een upgrade van alle faciliteiten. Ratcliffe wil ook de iconische "Theatre of Dreams" uitstraling van Old Trafford behouden en versterken.

 

Visie voor een gloednieuw stadion

Hoewel renovatie de voorkeur heeft, heeft Ratcliffe ook geopperd om een compleet nieuw stadion te bouwen op de huidige locatie van Old Trafford. Deze ambitieuze visie omvat een gloednieuw, state-of-the-art stadion met een capaciteit van maar liefst 100.000 zitplaatsen.

 

Een dergelijk stadion zou Manchester United de grootste club capaciteit ter wereld geven en een waar voetbalmonument worden. Het zou echter een enorme investering en jarenlange werkzaamheden vereisen om deze droom te verwezenlijken.

 

De ongeëvenaarde sfeer van Old Trafford beleven

Er is niets dat de pure passie en intensiteit van een wedstrijd op Old Trafford kan evenaren. Dit iconische stadion, bijgenaamd het "Theatre of Dreams", is de thuisbasis van Manchester United en een waar voetbalwalhalla. De tribunes trillen van de gezangen en aanmoedigingen van de vurige fans, die hun geliefde club aanvuren tot grootse prestaties.

 

Zodra je door de poorten van Old Trafford stapt, word je ondergedompeld in een wereld van pure voetbal magie. De rijke geschiedenis van de club omringt je, van de legendarische spelers die hier hebben geschitterd tot de ontelbare trofeeën die zijn gewonnen. De sfeer is elektriserend, een unieke mix van trots, opwinding en onvoorwaardelijke toewijding.

 

Om deze onvergetelijke ervaring zelf mee te maken, is het essentieel om officiële Manchester United tickets te bemachtigen via voetbaltrips.com. Als geautoriseerde ticketverkoper bieden zij een breed assortiment zitplaatsen aan, zodat je de wedstrijd vanaf de beste locaties kunt beleven. Of je nu kiest voor de vurige Stretford End of de statige Sir Alex Ferguson Stand, elke plek in Old Trafford biedt een ongeëvenaarde beleving.

Reacties

Edwin Post

Ze mogen nog niet de schoenen poetsen van de spelers van Real Madrid. Ook het stadion valt in het niet bij die van de koninklijke . Old Trafford en Manchester United zijn vergane glorie.
Woensdag 12 juni 2024 om 23:13 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie